شناسهٔ خبر: 38950007 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

احتمال آلودگی گوشت با ویروس کرونا چقدر است؟

شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا 2019، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشت‌های آلوده و خام حیوانات وجود داشته، به انسان منتقل شده است. حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، شواهد نشان می‌دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و یا شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. تاکنون گزارشی در دنیا از ابتلای دام‌های پرورشی به ویروس کرونا اعلام ‌نشده است.

به باور کارشناسان ابتلا می‌تواند از طریق گوشت، درصورتی‌که در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد، با تماس فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن وی به بینی، چشم و دهان خود، ایجاد شود. یک احتمال آلودگی گوشت، آلوده شدن آن توسط قصاب یا فرد مبتلا به کرونا است که با گوشت کار کند و در این صورت گوشت خام می‌تواند آلوده شود. ویروس کرونای موجود در گوشت آلوده‌شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد و بالاتر از بین می‌رود و دیگر خطر بیماری‌زایی ندارد. نکته مهم این است که خانواده ویروس‌های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتی‌گراد باقی می‌مانند.

با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت وجود ندارد:

  1.  شستن کامل دست‌ها با آب و صابون، استفاده از دستکش و ضدعفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته‌گوشت، چاقو و سطوح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته‌بندی).
  2.  جداسازی محل قرار دادن گوشت‌های خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد.
  3.  پخت گوشت (نه کباب کردن) در دمای 70 درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغزپخت شود (پیشنهاد می‌شود از دماسنج استفاده شود).
  4. عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مرده‌اند.
  5. عدم استفاده از گوشت‌های خام و نیم‌پز.

انتهای پیام/4145

نظر شما