« مینو محرز» عضو کمیته بیماری های عفونی وزارت بهداشت در گفتگو با ایلنا، در رابطه با تأثير مصرف ویتامین چرب D برای مبارزه با ویروس کووید ۱۹، گفت:بطور کلی ما در ایران، بصورت ژنیتیکی کمبود ویتامین D داریم. براین مبنا، ویتامین D میتواند برای مقابله با این بیماری موثر باشد، ولیکن توجه به این نکته مهم است که مصرف بیش از حد این ویتامین میتواند کشنده باشد.
محرز به این سوال که چه میزان از مصرف این ویتامین قاعد ه مند است، پاسخ داد:پنجاه هزار واحد در ماه مصرف ویتامین D( شکل تجویزی این ویتامین به صورت قرص ویتامین دی با مقدار ۵۰۰۰۰ واحد تعریف می شود) برای شرایط عادی است، حتی در صورتیکه کسی کمبود این ویتامین را دارد، این مقدار کم هم محسوب می شود. بدین ترتیب لازم است افراد دارای کمبود ۵۰ هزار واحد را یکی دو هفته مصرف کنند و بعد از آن ماهیانه همین همین میزان را ادامه دهند.
او در امتداد خاطرنشان کرد:در واقع همانطور که ید را به نمک اضافه کردند، باید ویتامینD به لبنیات هم اضافه می شد، ولی به علت هزینه بالای این ویتامین، دولت توان مالی اجرای آنرا نداشت.
محرز در مورد خطراتی که مصرف افراطی ویتامین D می تواند داشته باشد، گفت:متأسفانه بدبختی های ما بیش از این است. در این وضعیت هر کسی هر موضوع اشتباهی را در تلویزیون اعلام می کند. این مسئله را می توانیم به بیماران در بیمارستان ها بگوییم. ولی به محض این که در رسانه ای مانند صدا و سیما مطرح شود، احتکار می شود، بیش از حد می خرند. اینقدر مصرف می کنند تا مسمومیت همین ویتامین عامل مرگشان می شود.
او در آخر گفت:ماهی یک دانه قرص ۵۰ هزار واحدی کافی است. این ویتامین رابطه مستقیمی در مقابله با کووید ۱۹ ندارد، منتها مصرف آن بی فایده نیست. با این توجیه که اگر ویروس وارد قلب و ریه شود و به آنزیم های آنژیوتنسین حمله کند، کمبود ویتامین D فعالیت آنرا تسهیل می کند. احتمالا یکی از عواملی که ما مرگ و میر جوان هم در کشور داریم، همین کمبود ویتامین D باشد، البته با قطعیت نمی توان گفت.
∎
نظر شما