شناسهٔ خبر: 38471009 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

شبستان گزارش می دهد؛

نگرانی مردم از نبود اقلام بهداشتی پیشگیری از کرونا در هرمزگان

این روزها که ورود میزبان ناخوانده ای به نام کرونا به کشور نقل هر مجلس شده است و چه در فضای مجازی و چه در مهمانی ها و مجالس مردم در مورد این بیماری و نحوه پیشگیری از آن صحبت می کنند اما وسایل بهداشتی و پیشگیری کننده از آن در بندرعباس نایاب شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندرعباس، با شیوع بیماری کرونا در برخی استان های کشور، موج خرید اقلام بهداشتی مانند انواع ماسک، دستکش و مواد ضد عفونی کننده در جامعه شکل گرفته و داروخانه های می گویند این اقلام را تمام کرده اند و با وجود درخواست های فراوان، محصولی برای عرضه ندارند و این موضوع زمینه را برای سودجویی برخی افراد نیز فراهم ساخته است.

 


در چنین شرایطی که ورود یک ویروس جدید در کشور نگرانی هایی را در بین مردم ایجاد کرده است، بسیاری از داروخانه های مختلف دولتی و خصوصی در استان هرمزگان حتی داروخانه های بزرگ یک موضوع واحد را نشان می دهد و آن  نبود اقلام بهداشتی مربوط به پیشگیری از شیوع بیماری کرونا از جمله انواع ماسک، دستکش، مایع و ژل ضد عفونی کننده و حتی، الکل است.

 


پس از بازدید میدانی در سطح شهر شهروندانی را نیز می توان مشاهده کرد که به گفته خودشان پس از جست وجوی فراوان در حدود 10 داروخانه، موفق نشده اند یک بسته دستکش لاتکس یا تعدادی ماسک یکبار مصرف پیدا کنند.

 


خانم افشار که برای تزریق واکسن مربوط به یک بیماری خونی مجبور شده از سیرجان به بندرعباس بیاید، می گوید: داروخانه های بسیاری در شهر بندرعباس به دنبال ماسک معمولی و یک ضدعفونی گشتم اما متاسفانه پیدا نکردم.

 


خانم دیگری که ساکن بندرعباس نیز می گوید: به محض ورود به داروخانه ها مشاهده کردم در جلوی درب نوشته شده  ماسک و ژل ضدعفونی کننده نداریم سوال نفرمایید.

 


اما شهروندان دیگری را مشاهده کردیم که ماسک های فیلتر دار به صورت داشتند در مورد خرید این ماسک ها پرسیدم که آنها پاسخ دادند: ماسک ها را به قیمت بسیار بالایی از ابزار فروشی خریداری کرده اند.

 


افزایش قیمت های نجومی انواع ماسک

 


طی روزهای اخیر قیمت هر یک قلم ماسک یکبار مصرف از ۵۰۰ تومان به دو تا سه هزار تومان و حتی بیشتر و ماسک های فیلتردار نیز که قیمت آنها بین ۲ تا ۵ هزار تومان بود، به 35 تا 40 هزار تومان افزایش یافته است.

 


اما نکته ای که باعث نگرانی بیشتر مردم می شود این است که علاوه بر داروخانه ها، فروشگاهای زنجیره ای، کالاهای پزشکی و دیگر فروشگاه ها نیز هیچ مواد ضدعفونی کننده ای یافت نمی شود.

 


برخی داروخانه ها نیز در پاسخ به اینکه چرا ماسک و مواد ضدعفونی کننده در هیچ داروخانه ای یافت نمی شود این گونه پاسخ دادند: توزیع  محلول های ضدعفونی کننده و ماسک ها را ممنوع کرده اند و به ما اعلام کرده اند در مراکز بهداشتی قرار است به مردم به صورت رایگان عرضه شود.

 


توزیع مواد ضدعفونی کننده و ماسک هنوز به صورت رسمی در مراکز درمانی اعلام نشده است

 


اما مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز با تکذیب این خبر می گوید: توزیع ماسک و مواد ضدعفونی کننده در مراکز درمانی و بهداشتی صحت ندارد.

 

 

به گفته دکتر فاطمه نوروزیان؛ هنوز محموله ای در این خصوص به استان هرمزگان نرسیده است و به محض ورود محموله مورد نظر و آمادگی جهت ارائه و توزیع مراتب از طریق رسانه های رسمی و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی هرمزگان اعلام خواهد شد.

 


افزایش خط تولید کارخانجات تولید کننده مواد ضدعفونی کننده

 


به گزارش خبرگزاری صداسیما؛ امیر حاتمی به سازمان صنایع دفاع مأموریت داد به منظور مقابله با کرونا از امروز خط تولید مایع ضد عفونی‌کننده را به سرعت راه‌اندازی کند.

 


امیر سرتیپ «امیر حاتمی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با صدور دستوری به سازمان صنایع دفاع مأموریت داد که به منظور تأمین نیاز مردم به مایع ضدعفونی دست و صورت برای مقابله با ویروس کرونا، از صبح امروز (سه شنبه) خط تولید این مایع ضد عفونی‌کننده را به سرعت راه‌اندازی کند.

 


قرار است از امروز روزانه ۲۰ هزار لیتر مایع ضد عفونی‌کننده در وزارت دفاع تولید شود و در اختیار مردم قرار گیرد. با راه‌اندازی این خط تولید توسط وزارت دفاع، عمده نیاز کشور به مایع ضد عفونی‌کننده رفع خواهد شد.

 

 

راه حل وزارت بهداشت برای عرضه مواد ضدعفونی کننده

 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مدیریت بازار در شرایط کنونی به همه داروخانه ها بخشنامه کرده است که تا اطلاع ثانوی مجاز به خرید ماسک نیستند چون ماسک از سوی دولت به صورت رایگان توزیع خواهد شد.

 


«محمدرضا شانه ساز»، رئیس سازمان غذا و دارو در این بخشنامه که چند روز گذشته خبر آن اعلام شد، تصریح کرده است: «نظر به شرایط موجود و با توجه به مصوبه قرارگاه دارو و تجهیزات پزشکی مبنی بر لزوم برنامه ریزی در خصوص تامین و توزیع انواع ماسک توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی، بخشنامه‌ای به تولید کنندگان، توزیع کنندگان، واحدهای صنفی، شرکتهای پخش دارویی، عرضه کنندگان و داروخانه های سراسر کشور ابلاغ شده است که بر اساس آن هر گونه توزیع، خرید و فروش انواع ماسک‌های پزشکی شامل ماسک جراحی(بنددار و کش‌دار)، فیلتردار، n۹۵ و n۹۹ توسط تولید کنندگان، توزیع کنندگان، واحدهای صنفی، شرکتهای پخش دارویی و غیره تا اطلاع ثانوی ممنوع بوده و کالاهای موجود صرفاً قابل فروش به هیات امنای صرفه‌جویی ارزی وابسته به وزارت بهداشت است.»

 


استفاده از ماسک تاثیر چندانی در پیشگیری ندارد

 


نگرانی ها در زمینه کمبود ماسک و نحوه توزیع آن در کشور در شرایطی بالا گرفته است که برخی پزشکان اعتقاد دارند که نباید به ماسک بیش از اندازه اهمیت داد چون در برابر ویروس کرونا معجزه نمی کند.

 


یک متخصص بیماری‌های عفونی می گوید: این ویروس بیشتر در روی سطح و ابزارهایی که روزانه با آن سرو کار داریم ماندگار است و نیاز است که بیشتر از تماس با سطح مختلف مراقبت شود و بهداشت دست ها رعایت شود اما ماسک تاثیر چندانی در جلوگیری از ویروس ندارد.

 


اکثر ویروس ها و باکتری های عفونی با استفاده از شست و شو و ضد عفونی کردن از بین می روند و می توان با رعایت بهداشت فردی که تنها یکی از آنها استفاده از ماسک است، به راحتی از انتشار و ابتلای به این ویروس جلوگیری کرد.

 


تقویت بدن با استفاده از موادغذایی مقوی و شستن مداوم دست ها مقدم بر ماسک زدن

 


بسیاری پزشکان متخصص عفونی در رسانه هایی دیداری و شنیداری و فضای مجازی به مردم توصیه می کنند برای پیشگیری از ویروس کرونا و هر ویروس قابل انتقال دیگر مجموعه ای از مسائل بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند که از جمله آنها شست و شوی مستمر دست ها و صورت، استحمام مداوم، عدم استفاده از وسائل بهداشتی مشترک، عدم روبوسی، امتناع از دست دادن و استفاده از مواد غذایی پروتئین دار و محدود کردن خرید از رستوران هاست.

 

 

 

 

 

 

 

 

پایان پیام/ 88