دبیر ستاد توسعه زیستفناوری با اشاره به همکاری مشترک ستاد توسعه زیستفناوری و اداره کل آزمایشگاههای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، برای تولید کیتهای تشخیصی کرونا ویروس، گفت: بر اساس این همکاری مشترک قرار است با استفاده از توانمندی شرکتهای دانشبنیان، کیتهای تشخیصی را در داخل کشور تولید کنیم.
به گزارش ایسنا، مصطفی قانعی اظهار کرد: به زودی فراخوان تولید این کیتها برای مشارکت دانشبنیانهای توانمند اعلام خواهد شد. هر شرکتی که در بازه زمانی کوتاه مدت و با بهترین کیفیت، کیتهای تشخیصی را تولید کند، در این طرح حمایت میشود. دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: سازمان غذا و دارو نیز استانداردسازی و ارائه تاییدات این کیتها را به عهده گرفته است و هیات امنای ارزی این سازمان، برای خرید این کیتها در دانشگاهها اقدام میکند. وی افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم متولی حمایت از دانشبنیانها میشود و هر شرکتی که بتواند بهترین کیت را تولید کند، مورد حمایت قرار خواهد گرفت. قانعی تصریح کرد: این کیتهای تشخیصی قرار است برای تشخیص آنفلوآنزاهای واگیردار هم مورد استفاده قرار گیرند.
در همین باره، نخستین نمونه از کیت ایرانی تشخیص ویروس کرونا تولید شد. به گزارش آنا، نخستین نمونه از کیتهای تشخیص کرونا توسط متخصصان و دانشمندان ایرانی در وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شد. این کیتها، اصلیترین دستگاههای تشخیص ابتلای افراد به بیماری کرونا است که برای نخستین بار در داخل کشورمان توسط متخصصان وزارت دفاع ساخته شده است.
کیت تشخیص به اندازه کافی داریم
سه روز پیش نیز وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره گفت: کیت تشخیص بیماری کرونا در کشور به تعداد لازم موجود است. تاکنون از ۲۸۵ فرد مشکوک تست گرفته شده و فقط نتیجه ۱۸ بیمار مثبت بوده است. به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، سعید نمکی افزود: بررسی همه موارد مشکوک ادامه دارد و آمار افراد مبتلا بین ساعت ۱۲ تا ۱۳ اعلام میشود که مربوط به افراد مبتلا تا روز گذشته و تا ظهر همان روز است.
وی گفت: شایعاتی که درباره کمبود کیت تشخیصی کرونا وجود دارد کذب است. کیت تشخیص این ویروس به اندازه کافی در کشور موجود است. به اندازه کافی کیت و کارشناسان برجسته در دانشگاههای علوم پزشکی برای تشخیص بیماری داریم و از مردم میخواهیم به شایعات توجه نکنند و وزارت بهداشت هر موردی را به طور دقیق به مردم اطلاع رسانی میکند. ممکن است افرادی دچار علایم بیماری شده باشند اما همه آنها کرونا نیست. برای تشخیص این بیماری سه بار باید آزمایش انجام شود مرحله آخر آزمایشی است که در انستیتو پاستور انجام میشود و اگر این مرکز امضا کند به عنوان مبتلا به کرونای جدید است.
نمکی افزود: تهاجم و کشندگی ویروس کرونا از ویروس H۱N۱ که پاییز امسال کنترل کردیم به مراتب کمتر است و حتی مرگآوری آن از سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین شایع شد هم کمتر است و ویروس ضعیفتری است. مشکل فقط سرایت بیشتر این ویروس است که افراد بیشتری را درگیر میکند.
وی ادامه داد: بر اساس پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی افراد که علایم بیماری را داشته باشند و چین یا کشورهای آلوده سفر کرده باشند به عنوان افراد مشکوک با آنها برخورد میکنیم. هیج یک از افرادی که در قم گزارش شد سفری به کشور خارجی نداشتند حتی براساس اعلام خودشان هیج تماسی با افراد آلوده به ویروس کرونا نداشند به همین دلیل همکاران ما در قم براساس پروتکل این افراد را به عنوان افراد مشکوک تلقی نکردند.
وزیر بهداشت افزود: همزمانی بروز مواردی از ویروس کرونا و شیوع ویروس آنفلوانزا در کشور کار را سخت کرده است و اکنون با نگاه سختگیرانه در مرحله اول همه موارد مشکوک را به نگاه به کرونا میسنجیم در حالی که خیلی از نقاط دنیا بر عکس این را میگویند. هر موردی از این ویروس را پیدا کنیم و ثابت شود صادقانه به مردم اعلام میکنیم و مردم مطمئن باشند که هیچ موردی را پنهان نمیکنیم.
نظر شما