شناسهٔ خبر: 38403867 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

وزیر بهداشت تشریح کرد؛

اقدامات وزارت بهداشت برای مهار ویروس کرونا

نمکی گفت: اولین اقدام ما برای مقابله با ویروس کرونا بسیج همه همکاران در سطح کشور بود که در همان روز‌های اول انجام شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  سعید نمکی وزیر بهداشت درباره آخرین اقدامات انجام شده برای مقابله با ویروس کرونا گفت: به محض اطلاع از شیوع ویروس کرونای جدید در ووهان چین اقدامات خود را از همان لحظه آغازین انجام دادیم.

او افزود: اولین اقدام ما برای مقابله با ویروس کرونا بسیج همه همکاران در سطح کشور بود و بنده در همان روز‌های اول از معاون اول رئیس جمهور درخواستی مبنی بر دعوت اعضای مجلس و قطع پرواز‌ها از کشور چین داشتم تا در این خصوص تصمیم گیری شود.

نصب اسکنر ترمال سنجی در بسیاری از فرودگاه‌های کشور 

نمکی با بیان اینکه  آماده سازی تیم‌های جست و جوگر بهداشتی در ۳۶ مبدا ورودی کشور برای شناسایی موارد مشکوک دریایی، زمینی و هوایی انجام شده است؛ افزود: در بسیاری از فرودگاه‌های کشور اسکنر ترمال سنجی نصب شده است و با این کار افراد مشکوک را پس از شناسایی در بیمارستان‌ها بستری کرده و تحت نظر قرار دادیم و موراد منفی را اعلام کردیم.

او گفت: قبلا نیز اعلام شده بود که که اولین مورد مثبت پس از شناسایی را اطلاع رسانی خواهیم کرد، اما دقیقا ما با موج دوم آنفلوانزای اسپانرمار در کشور مواجه شدیم که بعد از سرما در کشور شیوع پیدا کرد و گزارش‌هایی از افراد مبتلا به این آنفلوانزا در شهر قم داده شد و سپس تمامی همکاران ما بعد از انجام تست‌ها نتایج مثبتی را از افراد مبتلا به این آنفلوانزا دادند.

نمکی اظهار کرد: پروتکل‌های سازمان جهانی بهداشت می‌گوید «اگر فردی به مکان آلوده به ویروس کرونا یعنی کشور چین سفر کرد و یا مواردی که تماس مستقیم، مثبت، موثر و اثبات شده با افراد آلوده به ویروس داشتند باید طبق ویروس کرونا با آن‌ها برخورد داشته باشیم».

وزیر بهداشت تصریح کرد: گزارش های دریافتی از  افراد مبتلا به ویروس کرونا در شهر قم، حاکی از آن بود که آن‌ها به کشور چین یا کشور‌های آلوده سفر نکرده بودند و حتی به گفته خودشان با هیچ فرد آلوده‌ای هم در تماس نبودند و به همین دلیل همکاران وزارت بهداشت این افراد را در دو یا سه روز اول در پروتکل وزارت بهداشت تلقی نکردند.

نمکی افزود: فرآیند نمونه برداری از دو موردی که با نتایج مثبت در شهر قم بر اثر ابتلا به ویروس کرونا فوت شدند، انجام شده بود و طبق آمار این افراد به شدت به نارسایی تنفسی و سینه پهلوی دو طرفه مبتلا شده بودند و هنگام فوت شدنشان نیرو‌های ما بلافاصله در آن مکان‌ها مستقر شدند.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ مبتلایان به بیماری‌های مزمن چگونه از خود در برابر کرونا محافظت کنند؟

وزیر بهداشت با بیان اینکه تمامی نیرو‌های ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور بسیج شدند تا موارد مشکوک را ردیابی کنند، اداده داد: تردید نداریم که ریشه آلودگی در شهر قم به دلیل این که یک شهر مذهبی، زیارتی و گردشگری است از کشور چین به ایران رسیده و ماهیت این ویروس همان ویروسی است که نخستین بار در کشور چین کشف شد.

کرونا به مراتب کم تهاجم‌تر از ویروس آنفلوانزای h۱N۱  است

نمکی با اشاره به راه‌های ورود ویروس کرونا به کشور اظهار کرد: همکاران ما در حال بررسی راه‌های انتقالی ویروس کرونا به کشور هستند. موارد آلوده تا به امروز تقریبا همه با منشا شهرستان قم و با ماهیت ویروس کرونایی است که ما در ووهان چین برای اولین بار دیدیم.

او تصریح کرد: نکته مهم این است که ویروس کرونا علی رغم وحشتی که در ذهن مردم دارد و در جهان شکل گرفته است به مراتب کم تهاجم‌تر از ویروس آنفلوانزای h۱N۱  است که ما در پاییز به لطف خدا و با همت تیم بهداشت درمان و آموزش‌های داده شده به مردم مهار کردیم.

او افزود: کشندگی آنفلوانزای h۱N۱ از ویروس کرونا بیشتر بود و همچنین این ویروس از ویروس سارس که در سال ۲۰۰۳ در چین و بخش‌های دیگر ایجاد کرد، ضعیف‌تر عمل می‌کند.

ویروس کرونا به شدت قابل سرایت است

ویروس کرونا؛ صحبت‌های وزیر بهداشت در خصوص اقدامات انجام شده برای ویروس کرونا

وزیر بهداشت با اشاره به قدرت انتقال ویروس کرونا اظهار کرد: ویروس کرونا به شدت قابل سرایت است، ولی بیماری و مرگ آن به مراتب کمتر از سارس و آنفلوانزای h۱N۱ است.

او  درباره همزمانی ابتلا به ویروس آنفلوانزا با ویروس کرونا در کشور گفت: همسانی شیوع این دو ویروس، موجب شده است که فرآیند تشخیص برای همکاران کمی مشکل باشد و در عین حال موارد منفی زیادی دریافت می‌کنیم که دلیل آن این است که مجبوریم همه افراد را با پرتکل نگاه به کرونا بررسی کنیم در حالی که تمام دنیا برعکس این روش را ادامه می‌دهند.

وزیر بهداشت ضمن توصیه به مردم افزود: مردم نباید از وجود این ویروس ترسی به خود راه دهند چرا که تمامی تیم ما بسیج شده اند و خوشبختانه تعداد قابل توجهی از بستریان بیمارستان قم در حال ترخیص از بیمارستان یا بهبودی هستند.

او افزود: خوشبختانه وضعیت فرد اراکی مبتلا به ویروس کرونا روز به روز در حال بهبودی است و این نشان دهنده این نکته است که بر خلاف تصور مردم، کشندگی ویروس کرونا زیاد نیست. ما از شهر آلوده ووهان ۵۷ نفر از دانشجویان ایرانی را به داخل ایران آوردیم و پس از گذشت ۱۴ روز از قرنطینه صحیح و سالم به آغوش خانواده هایشان بازگشتند.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به کرونا هستند؟

او  با بیان اینکه مرگ و میر مبتلایان به ویروس کرونا همانند آنفلوانزا h۱N۱،  ادامه داد: این ویروس با شدت کمتر در افراد با سن بالا، افراد بیمار با زمینه‌های مزمن ریوی، دیابت و نقص ایمنی و آن دسته از افرادی که سابقه مصرف طولانی مدت دارو‌های نقص ایمنی را دارند بروز می‌کند و خوشبختانه تا به امروز هیچ کودک یا جوانی که به علت ویروس کرونا جان خود را از دست داده باشند، گزارش نشده است و ۴ فردی که به علت این ویروس از دنیا رفته اند یا افراد مسنی بودند و یا بیماری‌های زمینه‌ای گفته شده را داشته اند.

نمکی تصریح کرد: افراد بستری شده در بیمارستان‌ها بیماری‌های زمینه‌ای دارند و بر اساس این عامل به ویروس کرونا مبتلا شده اند و افرادی غیر از این عوامل به علت ویروس کرونا در بیمارستان‌ها بستری نیستند.

توصیه‌های وزارت بهداشت برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

وزیر بهداشت ضمن توصیه به عدم برگزاری نشست‌ها تا حد امکان، ادامه داد: بهتر است افراد  شست و شوی دست ها، پرهیز از روبوسی، پرهیز از دست دادن و تردد کمتر در مراکزی که از نظر تجمع، ریسک ابتلا به ویروس را دارند، رعایت را به مردم توصیه کرد. همچنین افرادی که به سرماخوردگی مبتلا هستند باید از ماسک یا لوازم بهداشتی که مانع از انتقال ویروس به دیگران می شود، استفاده استفاده از قلیان‌های مشترک به دلیل آلودگی‌هایی که دارد و می‌تواند به دیگران منتقل شود حتما پرهیز شود.

نمکی با اشاره به اینکه  باید استفاده از خودکار مشترک در بانک‌ها و مراکز عمومی پرهیز شود، گفت: تحویل گوشی همراه به ادارات مرکزی، دادگستری‌ها و دادگاه‌ها در ازای گرفتن یک شماره و رد و بدل کردن این شماره‌ها بین افراد باعث می‌شود تا ویروس کرونا راحت‌تر منتقل شود و ما سیستمی را پیشنهاد کرده ایم تا بتوانیم این آلودگی‌ها را به حداقل برسانیم. همچنین رعایت موارد پیشگیرانه به علت اینکه کرونا بیماری است که دارو و واکسن ندارد، موثر‌ترین راه  برای جلوگیری از ابتلا به آن است.

سعی داریم کرونا را با کم‌ترین عارضه مدیریت کنیم

وزیر بهداشت درباره استفاده از ماسک گفت: ما هیچ توصیه‌ای به استفاده از ماسک‌ها نداریم، ولی متاسفانه افراد سودجو با روش‌های گول زننده ماسک‌هایی را با قیمت‌های بسیار سنگین به مردم می‌فروشند که چنین کاری صحیح نیست.

او افزود: در چند روز آینده ما قصد داریم ماسک‌هایی با قیمت بسیار پایین را به مردم کشور عرضه کنیم، اما توصیه بنده به افراد سرماخورده با علائم آنفلوانزا این است که حتما از ماسک استفاده کنند.

نمکی تصریح کرد: پرسنل بهداشت و درمانی لباس و ماسک‌های زیادی را برای کسانی که با مراکز آلوده در تماس هستند، فراهم کرده است. اقدامات لازم در همه استان‌ها برای بستری کردن بیماران احتمالی فراهم شده است.

وزیر بهداشت با بیان اینکه همه امکانات را بسیج کردیم تا با هم، در کنار هم و با قدرت بیشتر به مدیریت این بیماری اقدام کنیم، ادامه داد: ستادی با دستور رئیس جمهور و حضور وزرا تشکیل شد تا همه با هم کمکی به این وضعیت کنند و نیرو‌های مسلح به شدت همراهی می‌کنند.

هیچ مورد مثبتی را از مردم پنهان نمی‌کنیم

نمکی درباره مهار ویروس کرونا در کشور گفت: سیر ویروس کرونا در جهان دارای یک پیک است که باید طی شود و ما هم سعی داریم تا این بیماری را با کم‌ترین عارضه برای مردم مدیریت کنیم. ما هم اکنون در حال شناسایی و مدیریت ویروس کرونا هستیم و مهار کردن آن کمی زود است.

او افزود: این قول را به مردم می دهیم که کرونا را همانند آنفلوانزای H۱N۱ مهار کنیم.

بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ ابلاغ بخشنامه ثبت آمار تولید و توزیع روزانه ماسک

وزیر بهداشت اظهار کرد: ما یکی از بهترین، هوشمند‌ترین و مقتدر‌ترین نظام‌های بهداشت درمانی منطقه را داریم. تفاوت‌های آمار ما و کشور‌ها این است که اگر آن‌ها آمار‌های بالایی را به گوش مردم می‌رسانند ما نمی‌خواهیم چیزی را از مردم پنهان کنیم و با آن‌ها شفاف صحبت می‌کنیم و هیچ مورد مثبتی را از مردم پنهان نمی‌کنیم.

نمکی تصریح کرد: هر بیمار بستری شده در تخت بیمارستان به کرونای جدید مبتلا نشده اند و تعداد قابل توجهی از آن‌ها تنها به ویروس فصلی مبتلا شده اند. زمانی فرد به بیماری کرونا مبتلا شده است که از سه مرحله تستی_ تشخیضی گذشته باشد.
وزیر بهداشت اظهار کرد: پس از شناسایی ویروس کرونا در آخر مسئول فنی وزارت بهداشت باید آن را امضا کند تا جایی که این تشخیص مبتنی بر پرتکل‌هایی باشد که در دنیا تالیف شده و سازمان بهداشت جهانی هم این را قبول کند به همین علت ذهنیت کسانی که می‌گویند هر فرد بیمار به ویروس کرونا مبتلا شده کاملا غلط است و دوم اینکه ما به اندازه کافی کارشناسان مقتدر با تیم فنی و تخصصی، کیت‌های مخصوص شناسایی افراد مبتلا به کرونا را داریم که تا مردم را نگران نکنیم.

انتهای پیام/