اعتمادآنلاین| جلسه قرارگاه کرونا ویروس، صبح پنج شنبه با حضور وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت بهداشت تشکیل شد.
به دنبال فوت دو بیمار مبتلا به کرونا ویروس در قم، جلسه قرارگاه کرونا ویروس در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد.
این جلسه با حضور وزیر بهداشت، اعضای شورای معاونین و مدیران ارشد وزارت بهداشت و ارتباط ویدئو کنفرانس با رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور برگزار شد.
اتخاذ تدابیر کنترلی و مراقبتی در پیشگیری از افزایش موارد کرونا ویروس، از موضوعات مورد بحث در این جلسه بوده است.
در همین حال، مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس کشور، از انتقال یک بیمار مشکوک به کرونا ویروس، از بیمارستان فرمانیه به بخش ایزوله منفی بیمارستان شهدای یافت آباد خبر داده است.
معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: از مردم میخواهیم نگران نباشند و نسبت به رعایت بهداشت فردی توجه کرده و ترجیحاً از حضور در مراکز شلوغ پرهیز و از ماسک استفاده کنند.
وی افزود: دو نفر مبتلا شده از ساکنان شهر قم هستند و گزارشی از این بیماری در استانهای دیگر نداریم البته ماسک مورد نیاز تأمین شده و جای نگرانی نیست.
جان بابایی خاطرنشان کرد: بیمارستان کامکار قم برای پذیرش بیماران احتمالی اختصاص داده شده و اگر ضرورت باشد از بیمارستان فرقانی نیز استفاده میکنیم.
کرونا چگونه منتقل میشود و چه علائمی دارد؟
با افزایش شیوع کرونا ویروس و در عین حال با اعلام دو مورد مثبت این بیماری در کشورمان بر اساس نتایج آزمایشات اولیه، به نظر میرسد باید این بیماری جدید را بشناسیم و بدانیم که این بیماری چگونه منتقل میشود.
با افزایش شیوع کرونا ویروس و در عین حال با اعلام دو مورد مثبت این بیماری در کشورمان بر اساس نتایج آزمایشات اولیه، به نظر میرسد باید این بیماری جدید را بشناسیم و بدانیم که این بیماری چگونه منتقل میشود.
همهگیری کرونا ویروس جدید که از کشور چین آغاز شد و همچنان در حال بیماریزایی است. باید توجه کرد که این ویروس میتواند منجر به ایجاد علایمی نظیر تب، سرفه و تنگی نفس شده و در موارد کمی نیز میتواند موجب عفونت شدید و حتی مرگ شود. این ویروس اولین بار، از حیوانات آلودهای که در کشور مبدا یعنی چین خرید و فروش و مصرف میشدند، به انسان منتقل شده، اما اکنون اکثر موارد ابتلا به وسیله تماس انسان آلوده و مبتلا به بیماری، با فرد سالم اتفاق میافتد.
کرونا ویروس چگونه منتشر میشود؟
طبق بررسیها مشخص شده است که انتقال این ویروس از طریق تماس مستقیم با فردی که دارای علائم ابتلا به آن است و از طریق قطرات تنفسی و دست دادن، امکان پذیر است.
همچنین بنابر اعلام سازمان نظام پزشکی، دوره نهفتگی بیماری ناشی از کرونای جدید، بین دو تا 14 روز (بهطور معمول یک هفته) است. این بیماری اغلب با تب و سرفه و سایر علائم تنفسی بروز میکند. البته در این بیماری آبریزش بینی و عطسه کمتر از سایر ویروسهای تنفسی دیده میشود. در موارد شدید بیماری کرونا ویروس، تنگی نفس ایجاد میشود. به طور متوسط چهار روز تا بستری شدن بیماران مبتلا به کرونا ویروس طول کشیده است.
این ویروس در اکثر موارد علائم بالینی خفیف ایجاد میکند که این امر سبب نشر بیشتر ویروس از طریق افراد با علائم خفیف میشود.
برهمین اساس وزارت بهداشتیها بارها و بارها تاکید کردهاند که مردم حتما برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند. از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کرده، دستهای خود را مرتبا با آب و صابون بشویند.
رعایت بهداشت فردی سدی در مقابل کرونا
مسعود مردانی در خصوص علائم بیماری کروناویروس، گفت: این بیماری علائم بسیار مشابهی به آنفلوآنزا و سرما خوردگی دارد. تب، سرفه، سر درد، بدن درد، عطسه، آبریزش بینی و.... از مهمترین نشانههای بیماری است.
وی با تاکید بر اینکه کرونای خفیف معمولا با درمانهای دارویی مرتفع میشود، خاطرنشان کرد: البته در صورتی که بیماری به سطوح ریوی انتشار پیدا کند، میتواند سبب بروز سینه پهلو یا پنومونی شود. در موارد شدید پنومونی باعث نارسایی تنفسی شده که منجر به بستری شدن بیمار در بیمارستان میشود.
همچنین در موارد بسیار شدیدتر بیمار به آیسییو منتقل خواهد شد.
دکتر مردانی در ادامه رعایت نکات بهداشت فردی را در جلوگیری از انتشار بیماری موثر خواند و تاکید کرد: رعایت نکات و آداب تنفسی سبب میشود بتوانیم زنجیره بیماری را متوقف کنیم. شستن مکرر دستها، استفاده از دستمال یکبار مصرف هنگام عطسه و سرفه و انداختن آن به سطل زباله در دار، عدم تماس با سطوح وسایل نقلیه عمومی، خودداری از تماس دستها با چشمها و... از جمله عوامل موثری است که در پیشگیری از وقوع کرونا ویروس موثر است.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به این که به طور کلی میزان کشندگی کروناویروس 2 تا 3 درصد گزارش شده است، تصریح کرد: عدد یادشده با توجه به شدت بیماری متفاوت خواهد بود .
این عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا این را هم گفت که در هر منطقه از تهران یک بیمارستان و همچنین در هر استان کشور یک بیمارستان بخشی از تختهای خود را برای بستری موارد احتمالی مبتلا به کرونا ویروس خالی نگه داشتهاند و به عنوان بیمارستان معین شناخته میشوند.
دکتر مردانی در خاتمه درباره نحوه تدفین قربانیان احتمالی کروناویروس نیز گفت: خاکسپاری باید بدون تشریفات خاص و با رعایت شرایط بهداشتی و تحت نظر صورت گیرد.
ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا به دستور رئیسجمهور تشکیل شد
علی ربیعی، سخنگوی دولت در حساب کاربری توئیتر خود از تشکیل ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا به دستور رئیسجمهور خبر داد. (بیشتر بخوانیم).
دستور وزیر ارتباطات برای برخورد جدی با متخلفان انتخاباتی
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات با ارسال نامه ای دستور رسیدگی سریع به شکایات مربوط به ارسال انبوه پیامکهای انتخاباتی عضو کردن ناخواسته افراد در گروهها و کانالهای پیامرسانها را داد. (بیشتر بخوانیم).
ذاتالریه الزاما کرونا نیست
محمدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص موارد مشکوک به کرونا گفت: موارد مشکوک با موارد قطعی فرق میکند.
وی افزود: اکنون هرکسی که ریهاش ذات الریه میکند، میگویند مشکوک به کروناست اما باید آزمایش این موضوع را نشان دهد.
محمدمهدی گویا در ادامه گفت: هر مورد مشکوکی که وجود داشته باشد، دلیل بر این نیست که اعلام کنیم مربوط به بیماری کروناست؛ چراکه ممکن است ما دهها آزمایش انجام دهیم، اما یک مورد آن مثبت باشد.
او در پایان افزود: وزارت بهداشت هر روز آمار دقیق را اعلام خواهد کرد.
پیشبینی تمهیدات بهداشتی لازم برای انتخابات
سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از پیشبینی تدابیر بهداشتی لازم برای روز انتخابات مجلس یازدهم خبر داد.
کیانوش جهانپور در خصوص تمهیدات بهداشتی وزارت بهداشت برای انتخابات مجلس یازدهم در شعب انتخاباتی، گفت: توصیههای لازم در رابطه با لزوم رعایت نکات بهداشتی از سوی وزارت بهداشت با تاکید برحوزههای انتخابیه در استان قم به ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شده است.
وی با تاکید بر این موضوع که این تمهیدات با استقبال وزارت کشور مواجه شده است، خاطرنشان کرد: پس از استقبال وزارت کشور مقرر شد تا ستاد انتخابات این موارد را عملیاتی کند.
تایید ابتلای 2 بیمار جدید به کرونا و انتقال 5 فرد مشکوک به تهران
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از تایید ابتلای دو بیمار دیگر به ویروس کرونا در قم و انتقال پنج فرد مشکوک دیگر از قم به بیمارستانهای تهران خبر داد.
محمد مهدی گویا افزود: به جز دو بیمار مبتلا به ویروس کرونا که دیروز در قم جان خود را از دست دادند ابتلای دو بیمار دیگر به این ویروس در قم تایید شده و در بیمارستان بستری هستند، پنج فرد مشکوک دیگر نیز با آمبولانس به تهران منتقل شدهاند و در بیمارستانهای پایتخت بستری هستند. منتظر نتیجه آزمایش آنها هستیم و هنوز ابتلای آنها به این ویروس محرز نشده است.
وی گفت: خانواده و اطرافیان دو بیمار فوت شده و دو بیمار مبتلا در قرنطینه نیستند اما آموزشها و توصیههای بهداشتی لازم به آنها داده شده تا در صورت مشاهده علایم بیماری مراجعه کنند.
گویا افزود: همه موارد ویروس کرونا ساکن قم بوده اند. این افراد هیچ ارتباطی با خارجی ها یا چینی ها نداشته اند. بنابراین منشا بیماری بر اساس اطلاعاتی که داریم از خارج کشور نیست اما در حال بررسی منشا بیماری هستیم و هنوز بر این باور نیستیم که منشا بیماری زوار پاکستانی یا کشورهای دیگر بوده باشد اما به محض مشخص شدن منشا بیماری اعلام میکنیم.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: در مورد افرادی که بیماری آنها محرز شده، مشخص است که ویروس کرونای جدید بوده است اما در مورد افراد مشکوک در حال بررسی هستیم و اکنون به جز این موارد در هیچ شهر دیگری موارد بیماری کرونا گزارش نشده است.
وی گفت: هیچ تصمیمی برای تعطیل مدارس در قم نیست اما در حال رصد وضعیت بیماری هستیم و اگر شرایط جدیدی باشد تصمیم جدید گرفته میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در جلسه امروز قرارگاه کرونا نیز با تاکید بر پرهیز از بزرگنمایی و تشویش اذهان عمومی کمیتههای جدیدی تشکیل شد از جمله کمیته اطلاع رسانی که مسئولیت آن با دکتر جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت است و اطلاع رسانی درباره کرونا در ایران از طریق ایشان انجام میشود.
توضیح وزارت بهداشت درباره انتقال 5 بیمار مشکوک به کرونا از قم به تهران
کیانوش جهانپور درباره ماجرای انتقال بیمار مبتلا به کرونا از قم به تهران که توسط رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اعلام شد، گفت: قبل از اینکه کرونا در قم تشخیص داده شود، برخی افراد خودشان به بیمارستان های تهران مراجعه کردند. در عین حال به طور کلی پنج مورد بیمار از قم به تهران منتقل شده بود، اما از زمانیکه تشخیص در قم قطعی شد، بیمارستان قم فعال شده و دیگر بیماران را منتقل نمیکنند.
وی با بیان اینکه ماسک به اندازه کافی وجود دارد، گفت: البته برای افراد عادی استفاده از ماسک را توصیه نمیکنیم. ماسک را برای افرادی که در محل حضور دارند و یا افراد پرخطر بر اساس پروتکلها در اختیارشان قرار میدهیم.
جهانپور درباره نحوه ابتلای پنج مورد قطعی کرونا، گفت: هنوز به طور دقیق نقشه اپیدمیولوژیک و منبع سرایت و انتقال مشخص نشده است.
وی درباره نحوه دفن دو موردی که براثر کرونا فوت کردند، نیز ادامه داد: مانند سایر موارد بیماری های عفونی که پروتکل دفن مشخصی دارند، افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا فوت شدند، بر اساس پروتکل بهداشتی مشخصی دفن میشوند و همکاران بهداشت محیط در مراکز بهداشتی استانها و شهرستانها نظارت میکنند .
انتهای پیام