به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «آنهگرت کرامپ کارن باوئر» که بهعنوان جانشین آینده صدراعظم آلمان شناخته میشد روز دوشنبه گفت، قصد دارد از رهبری حزب محافظهکار «اتحادیه دموکراتیک مسیحی» آلمان استعفا دهد.
به نوشته روزنامه «گاردین»، کارن باوئر ۵۷ ساله، وزیر دفاع کنونی آلمان، اواخر سال ۲۰۱۸ توانست در رقابت بر سر جانشینی «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان پیروز شود و سیاست میانهروی فعلی حاکم بر این کشور را ادامه دهد.
با این حال به نوشته این روزنامه، کاربن باوئر در زیر سایه مرکل، برای ایجاد سابقه کاری قوی برای خود با مشکل مواجه شده است. شبهاتی که پیرامون تفرقه حزب دموکراتیک مسیحی آلمان به وجود آمده است هفته گذشته به بیشترین میزان رسید.
هفته گذشته سیاستمداران حزب دموکراتیک مسیحی در انتخابات ایالت «تورینگن» آلمان با سیاستمداران حزب راستگرای «راه جایگزین برای آلمان» همراه شدند.
در نتیجه این همراهی، «توماس کمریش» نامزد حزب «دموکراتهای آزاد»، رهبری دولت محلی تورینگن را تصاحب کرد. این اقدام با انتقادات گسترده جامعه آلمان مواجه شد و اتفاقات پیش از به قدرت رسیدن نازیها پیش از جنگ جهانی دوم را در اذهان متبادر میکرد.
مرکل در واکنش به این اتفاق، پیروزی احزاب دموکراسیخواه با کمک حزبی عوامگرا مانند حزب راه جایگزین برای آلمان را «غیر قابل بخشش» توصیف کرد. این اظهارنظر مرکل عدم اقتدار کارن باوئر را در اذهان تداعی کرد.
کارن باوئر در واکنشی تندتر خواهان انحلال پارلمان و برگزاری انتخاباتی جدید شد که با مخالفت انشعاب حزب دموکراتیک مسیحی در ایالت تورینگن مواجه شد و ضربه دیگری بر اقتدار رئیس این حزب وارد کرد.
در نهایت کمریش تحت فشار انتقادات و افکار عمومی از ریاست دولت محلی تورینگن استعفا کرد.
گفته میشود مرکل با استعفای کارن باوئر از ریاست حزب دموکراتیک مسیحی آلمان موافقت کرده است اما این خبر هنوز تأیید نشده است.
مرکل بارها هشدار داده است اگر دولت این کشور خطر راستگراهای افراطی را جدی نگیرد اعتبارش را از دست خواهد داد و باید بدون هیچ تابویی با راستگراهای افراطی مبارزه کرد.
به گفته «آژانس امنیت داخلی» آلمان، حدود ۱۲۷۰۰ راستگرای خشونتطلب در آلمان زندگی میکنند و یک نظرسنجی نیز نشان داد ۶۰ درصد از مردم آلمان معتقدند اقدامات دولت در مقابل آنها کافی نیست.
اواسط ماه خرداد، جسد «والتر لوبکه» فرماندار شهر کاسل و از سیاستمداران حزب مرکل، در حالی در باغچه خانهاش یافت شد که یک گلوله از فاصله نزدیک به سرش شلیک شده بود.
گفته میشود یکی از دلایل اصلی مخالفت راستگراها با لوبکه، دفاع وی از ورود پناهجویان به آلمان بود. حتی پس از مرگ او نیز طرفداران احزاب راستگرای آلمان از مرگ او استقبال کردند و در فضای مجازی نوشتند پس از لوبکه نوبت مرکل و دیگران خواهد بود.
اندکی بعد «دیتر گومر» شهردار شهر «هاکنهایم» آلمان در مقابل خانهاش مورد حمله یک فرد مهاجم قرار گرفت و از ناحیه سر زخمی و به بیمارستان منتقل شد.
گزارشها حاکی از آن است که راستگرایان آلمانی ۱۴.۵ درصد از جرایم مرگبار را در این کشور را انجام دادهاند و مسئول ۱۲.۲ درصد از مجموع آزارهای جنسی و ۹.۷ درصد از خشونتهای غیرمرگبار هستند.
انتهای پیام/م
نظر شما