به گزارش واحد مرکزی خبر، مرضیه افخم در نشست خبری در پاسخ به پرسشی درباره تاکید مقام معظم رهبری بر توافق یک مرحله ای و اظهارات جان کری مبنی بر تمدید نشدن مذاکرات در صورت حاصل نشدن توافق سیاسی، افزود: در مذاکرات پایان نوامبر ( سوم آذر) توافق شد برنامه اقدام مشترک 7 ماه دیگر و تا پایان ژوئن ادامه یابد که این توافق به قوت خود باقی است و طرفین مذاکرات نیز متعهد به مذاکرات هستند.
وی اضافه کرد : در عین حال برای روش های مذاکراتی ، دو طرف گفتگوهایی داشتند که یک جدول مذاکرات درونی تهیه شد و بر این اساس یک تفاهم داخلی صورت گرفت که تفاهمی سیاسی تا پایان مارس داشته باشیم و براساس آن وارد جزئیات شویم.
طبعاً ما «یک» توافق خواهیم داشت
افخم تاکید کرد : آنچه روشن است هیچ توافقی بدون مشخص بودن همه جزئیات شکل نخواهد گرفت یعنی اگر تفاهمی شکل گیرد که بر اساس تفاهم روی کلیات، دو طرف به جزئیات بپردازند ، طبعاً ما «یک» توافق خواهیم داشت و توافق دو مرحله ای مدنظر ما نیست .
وی گفت : اینکه روش مذاکره چگونه باشد و اینکه تفاهمی صورت گیرد که چه چارچوبی اتخاذ شود تا بر اساس آن چارچوب، جزئیات بررسی شود اینها موضوعات و روش مذاکراتی است .
افخم با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در پی یک توافق است، افزود : این ناقض بحث تفاهم نیست، تفاهم درباره اینکه مذاکرات چگونه باشد بحثی جدا از توافق است لذا قطعا ً توافق دو مرحله ای نخواهیم داشت .
در ادامه خبرنگاری پرسید : آیا این صحبت جان کری را که اعلام کرده است اگر تا اواخر مارس توافق حاصل نشود به مذاکره ادامه نمی دهیم حمل بر تفاهم می دانید؟
گفتگوها ادامه می یابد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ گفت : اگر اینگونه مواضع را که در دو هفته گذشته مطرح شده است مرور کنیم روشن تر می توانیم آن را بررسی کنیم ضمن اینکه گفتگوها ادامه می یابد تا دو طرف مذاکرات دو و چندجانبه را شکل دهند .
افخم بار دیگر افزود : تفاهم سیاسی مانعی برای شکل گیری توافق در یک مرحله نیست .تفاهم می تواند گفتگو درباره چگونگی روش مذاکره باشد و طبعاً هیچ توافق دو مرحله ای را در مسیر مذاکرات نخواهیم داشت .
راهکارهای چین، ابتکاری و پیشنهادی
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره جزئیات راهکارهای پیشنهادی چین برای توافق جامع هسته ای گفت : این راهکارها جزو روش های ابتکاری و موضوعات پیشنهادی است که مذاکره کنندگان به دقت در حال بررسی آن هستند و آن را پشت میز مذاکره می آورند .
ادامه مذاکرات تا پیش از پایان سال
سخنگوی وزارت امورخارجه از ادامه مذاکرات دو و چندجانبه هستهای در هفته های آتی و پیش از پایان سال خبرداد.
مرضیه افخم در این باره که آیا مذاکرات دوجانبه با آمریکا خواهد بود با تایید این موضوع افزود: در اسفند گفتگوهای دو و چندجانبه شکل می گیرد و اگر زمینه های لازم فراهم شود این گفتگوها در سطح 1 + 5 انجام خواهد شد.
وی درباره یک مرحله ای بودن مذاکرات گفت: جمهوری اسلامی ایران در ماه های گذشته بارها اعلام کرده است که تمام جزئیات توافق باید مشخص باشد و ابهامی در آن نباشد.
افخم افزود: طبعا هیچ توافقی بدون اینکه جزئیاتش مشخص باشد شکل نمی گیرد و تا زمانی که همه ابعاد مذاکره مشخص نشود ما راجع به هیچ چیز توافق نمی کنیم و زمانی که جزئیات روشن شود توافق را اعلام می کنیم.
مذاکراه ایران و انگلیس درباره سفارت ادامه دارد
وی درباره جزئیات مذاکره ایران و انگلیس برای بازگشایی سفارتخانه های دو کشور گفت: فقط می توانم بگویم که گفتگوها ادامه دارد و برخی از مسایل اداری در این زمینه باید حل و فصل شود.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره خبر تاسیس پایگاه نظامی جدید در اربیل عراق افزود: ما هم خبرهایی در این باره دیده ایم اگر خبرهای دقیق و تاییدشده دریافت کنیم پاسخ می دهیم اما فعلا در حد رسانه ها به این موضوع پرداخته شده است.
افخم اضافه کرد: گرچه برخی مقامات عراقی در این باره سخن گفتند اما مقامات مسئول هنوز در این باره اظهارنظری نکردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مشروط شدن سفر خالد مشعل به تهران گفت: روابط ایران با گروه های مقاومت و فلسطینی به ویژه حماس روابط خوبی است و سطح آن در دوران خوبی قرار دارد.
افخم افزود: گفتگوها و تماس ها برقرار است و برنامه ریزی ها برای این سفر صورت گرفته است اما هنوز زمان بندی آن قطعی نیست.
وی گفت: برخی مسایلی که در این باره مطرح می شود گمانه زنی های رسانه ای ناشی از رویدادهای منطقه و نگرش های صرف سیاسی به دلیل ویژگی های برخی گروه هاست.
افخم افزود: روابط بین ایران و حماس ، خوب و تماس ها برقرار است و مشکل ویژه ای نیست این سفر نیز در زمان مناسب خود انجام می شود و مطالبی که در این باره گفته می شود جدید نیست.
تحریم شرکتهای ایرانی خلاف روند حسن نیت
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه اقدام اخیر اتحادیه اروپا در تحریم مجدد برخی نهادها و شرکت های ایرانی به ویژه شرکت ملی نفتکش را اقدامی سیاسی و خلاف روند حسن نیت لازم دانست که با روند مذاکرات جاری سازگاری ندارد.
مرضیه افخم درباره اقدام اتحادیه اروپا در تحریم شرکت ملی نفتکش گفت: ما این اقدام را غیرسازنده ارزیابی می کنیم و متاسفیم که احکام دادگاه های اروپایی و مصوبات بین المللی به طور اصولی و جدی در خود اتحادیه اروپا با بی توجهی مواجه می شود.
وی افزود: انتظار منطقی ما این است که اتحادیه اروپا از اینگونه اقدامات که دارای انگیزه های سیاسی است و موجب کاهش اعتماد دوجانبه می شود پرهیز کند ما با رد این اقدام خواهان توجه جدی این اتحادیه به فضای جاری مذاکرات هستیم.
افخم گفت: البته ما مراتب اعتراض و ناخرسندی خود را به مقامات اتحادیه اروپا در این باره اعلام کرده ایم.
مذاکرات؛ با نظارت مسئولان عالی نظام
افخم در پاسخ به پرسش دیگری درباره نتایج سفر وزیر خارجه چین به تهران و نگرانی از افزایش واردات کالاهای بی کیفیت چینی گفت : مسئولان و مقامات کشور در همه رده ها به منافع کشور توجه دارند و مذاکرات با نظارت مسئولان عالی نظام انجام می شود .
وی افزود : این که چین و ایران چه ظرفیتهایی برای همکاری دارند و در این زمینه ابراز تمایل کرده اند هیچ مغایرتی با توجه به منافع کشور ندارد و ما هم بر رسیدن به منافع ملی، گسترش تجارت و استفاده از ظرفیت های دوجانبه تاکید کرده ایم .
افخم افزود : سقف تبادل تجاری 200 میلیاردی با چین حد ایده آل تبادل دو جانبه بود گرچه رقم 52 میلیارد دلاری نیز بالاترین رقم تبادلات تجاری دو کشور در تاریخ روابط دوجانبه است که این نشان دهنده ظرفیت دو کشور است .
وی گفت : چین به عنوان کشوری بزرگ و موثر در عرصه بین المللی و دارای ظرفیت های بالقوه و توان اقتصادی بالا به طور منطقی شریک تجاری بسیاری از کشورهاست و چنین نگرانی هایی وجود ندارد ما هم دارای مناسباتی خوب ، اشتراک نظر در مسائل منطقه ای و بین المللی و دغدغه های مشترکیم که این برای رسیدن به تفاهم کمک می کند و رایزنی ها مسیر آسان تری خواهد داشت.
طرح مذاکرات برد - برد، در چارچوب تامین منافع طرفین
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود : هر کشوری در مذاکرات طبعاً منافع ملی و دیدگاه های خود را پیگیری می کند و هیچ گاه نباید انتظار داشت که منافع خود را رها کند و منافع ما را در نظر بگیرد طرح مذاکرات برد - برد در همین چارچوب مطرح است تا منافع همه طرف ها در نظر گرفته شود .
افخم جایگاه چین را در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران جایگاهی خوب با ظرفیت رو به گسترش دانست .
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه ما سوم فروردین در مذاکرات به چه فرجامی خواهیم رسید ؟ گفت :در مذاکرات آخر نوامبر، ایران و 1+5 توافق کردند که برنامه اقدام مشترک تا 7 ماه و 7 روز یعنی تا پایان ژوئن تمدید شود که این تمدید راهکار مشخصی را پیش رو قرار داد تا مذاکرات در این دوره پیگیری شود و مذاکره کنندگان یک تفاهم داخلی میان خودشان داشته باشند که مذاکرات در این دوره انجام شود .
وی اضافه کرد : مذاکره کنندگان یک تفاهم داخلی داشتند که روشی برای رسیدن به مقطع پایان دوره مذاکرات باید داشته باشند که جدول مذاکراتی نیز بر این اساس تنظیم کنند و این موضوع ماه مارس در این مقطع شکل گرفت .
تفاهم برای مذاکره روی جزئیات
افخم گفت : بحث تفاهم و توافق که بنده گفتم این است که مذاکره کنندگان برای اینکه بتوانند روی جزئیات بحث کنند ابتدا نیازمند این هستند که یک تفاهم سیاسی داشته باشند .
وی افزود : این تفاهم سیاسی برای برخی به منزله توافق سیاسی شکل گرفت و ما تاکید کردیم که این ها همه تفاهم است و ما یک توافق را در مذاکرات خواهیم داشت .
افخم اضافه کرد : لذا اینکه تیم مذاکره کننده چه تفاهمی داشته باشد که روش مذاکراتی را تعیین کنند و بر اساس آن ابتدا یک تفاهم و چارچوبی را داشته باشند ، موضوعی طبیعی است که در مذاکرات مختلف راجع به موضوعات مهم عموماً یکی از روش های مذاکراتی تلقی می شود که تفاهم را شکل می دهند تا قالب کار شکل بگیرد و بر اساس آن تفاهم به جزئیات می پردازند .
تا جزئیات روشن نشود؛ توافقی شکل نخواهد گرفت
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد : تا زمانی که جزئیات کاملاً روشن نشود هیچگونه توافقی شکل نخواهد گرفت بر این اساس ما تا پایان دوره زمانی یک توافق خواهیم داشت و آن تفاهم ها ، تفاهم برای روش مذاکرات است .
وی گفت : مسائل داخلی آمریکا را طرف آمریکایی باید در جای خودش مدیریت و حل و فصل کند .
افخم در پاسخ به پرسش مشابه دیگری درباره مذاکرات هسته ای افزود : برنامه اقدام مشترک تا پایان ژوئن تمدید شد و مذاکره کنندگان برای رسیدن به توافق با ایران باید در نخستین مرحله تفاهماتی را صورت دهند و یکی از بحث هایی که در نوامبر در وین صحبت شد این بود که تا پایان مارس آیا می توان تفاهم سیاسی را شکل داد تا بتوان درباره جزئیات صحبت کرد .
افخم افزود : برخی از محافل در داخل آمریکا این تفاهم تا مارس را به منزله توافق سیاسی تلقی کردند در حالیکه باید تفاوت بین تفاهم و توافق را در نظر گرفت.
فشار و مذاکره نتیجه ندارد
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد : ما همواره اعلام کرده ایم که فشار و مذاکره نتیجه ای ندارد و مذاکرات را به مسیرهای بیراهه می کشاند پس مذاکرات باید ادامه یابد و تا همه جزئیات مشخص نشود توافقی شکل نخواهد گرفت .
وی گفت : جمهوری اسلامی ایران با اراده سیاسی، آمادگی خود را برای استفاده از زمان باقی مانده به منظور رسیدن به توافق جامع خوب مورد تاکید قرار می دهد.
روسیه و چین در مذاکرات، مواضع سازنده ای دارند
سخنگوی وزارت امورخارجه تأکید کرد: آنچه برای طرف های مذاکره روشن شده این است که جمهوری اسلامی ایران در پی توافق یک مرحله ای است و ما توافق چندمرحله ای را مردود اعلام کرده ایم.
مرضیه افخم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آقای ظریف پیشتر توافق کلی را به منزله گامی برای رجوع به جزئیات دانسته بود؟ گفت: یک تفاهم کلی صورت می گیرد که روش مذاکراتی چه باشد و چگونه به جزئیات بپردازیم و طبعاًً برای اینکه درباره جزئیات بحث شود باید فهرست مسائل مشخص شود.
وی افزود: اینها بخشی از روش های مذاکراتی است و این که برخی طرف های مذاکره راجع به شیوه کار و چینش موضوعات ممکن است نظراتی داشته باشند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نقش روسیه در مذاکرات هسته ای گفت: روسیه و چین در مسئله مذاکرات ، مواضع کمک کننده و سازنده ای دارند و برای همگرایی تلاش کردند که از ظرفیت خود استفاده کنند.
افخم افزود: ما با روسیه نیز مانند چین گفتگوهای مختلفی کرده ایم و تماس هایی در مسائل هسته ای و منطقه ای انجام می دهیم. روسیه هم دارای ظرفیت های بسیار خوبی در حوزه های منطقه ای و بین المللی است و ما این ظرفیت ها را می شناسیم و از جایگاه این کشور آگاهی داریم.
وی اضافه کرد: روسیه در طول دوره مذاکرات از ظرفیت و نقش خودش که نقش کمک کننده ای بود استفاده کرد که امیدواریم در ماه های آینده این نقش و تلاش روسیه به خوبی ادامه یابد تا شاهد شکل گیری توافقی خوب باشیم.
نگرانی از تغییر رویکرد روسیه نداریم
افخم در پاسخ به برخی نگرانی ها از تغییر رویکرد روسیه در مذاکرات با توجه به اختلاف نظرش با آمریکا در موضوع اوکراین گفت: برخی شاید تلاش دارند که در این زمینه واگرایی ایجاد کنند اما جمهوری اسلامی ایران کاملاً از این تلاش ها آگاه است.
وی افزود: ما رایزنی ها و تماس های فشرده ای با روسیه داریم و امیدواریم نقش مثبت و سازنده این کشور در مذاکرات ادامه یابد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسش دیگری درباره ابهام در اصطلاح تفاهم سیاسی و تغییر رویکرد وزارت خارجه در این باره گفت: بنا بر اعلام کارشناسان، موضوعات مذاکرات از نظر فنی تقریباً روشن و در حال اشباع است و به سقف خودش می رسد.
افخم افزود: ابتکارات و ایده های مختلفی چه از طرف تیم ایرانی و چه از طرف مقابل مطرح و درباره جزئیات فنی موضوعات ، خیلی صحبت شده، آنچه اکنون مورد نیاز است این است که اراده سیاسی به منصه ظهور برسد که مسئله را حل و فصل کند.
وی اضافه کرد: هر توافق و موضوع فنی که بحث شود و دو طرف به این نتیجه برسند که مشکلی در آن ندارند برای اعلامش نیازمند تصمیم سیاسی هستند.
اعلام نتایج مذاکرات نیاز به اراده سیاسی دارد
افخم گفت: در بسیاری موضوعات مذاکراتی اعم از مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی، فارغ از مسائل فنی، اعلام نتایج مذاکرات نیاز به اراده سیاسی دارد، در مذاکرات هسته ای نیز طرف ما باید اراده سیاسی نشان دهد.
سخنگوی وزارت امورخارجه با تبیین تفاوت تفاهم و توافق سیاسی افزود: توافق تعهد آور است و دو طرف متعهد می شوند که بر اساس آن عمل کنند اما تفاهم دارای چنین شرایطی نیست و تفاهم میان گروه های مذاکره کننده درباره روش های مذاکراتی به منزله توافقی میان خودشان است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به تفاوت تفاهم و توافق سیاسی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که ما یک مرحله توافق خواهیم داشت اما اگر تفاهمی صورت گیرد، بر اساس آن تفاهم وارد جزئیات می شوند و اینها روش هایی است که مذاکره کنندگان پیگیری می کنند.
نگرانی از بین المللی شدن رویداد لیبی
سخنگوی وزارت امورخارجه از کشاندن رویداد لیبی به سطح بین المللی و فراگیر ابراز نگرانی کرد و گفت: تجربه عملکرد در مقابله با گروه های تروریستی تکفیری مثبت نبوده و متاسفانه اشتباهات بسیاری در مواجهه با این گروه ها روی داده است.
وی گفت: این نگرانی وجود دارد که درباره لیبی نیز چنین مسئله ای روی دهد، امیدواریم همه طرف های ذیربط به شکل گیری دولت لیبی کمک کنند تا با توان گروه های داخلی در این کشور و با حفظ تمامیت ارضی و وحدت ملی ، دولت این کشور بتواند مسیر آینده لیبی را رقم بزند.
افخم تاکید کرد: در مواجهه با تروریست ها و تکفیری ها باید مسایل منطقه ای و منافع کشورها به طور جدی درنظر گرفته و از تکرار اشتباهات جلوگیری شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سرنوشت ایرانیان زندانی در ترکمنستان گفت: یازدهمین نشست کنسولی ایران و ترکمنستان با حضور معاونان وزرای خارجه در این کشور برگزار و گفتگوهای خوبی درباره همکاری های کنسولی، مسایل مرزی و گمرکی انجام شد.
افخم افزود: این گفتگوها ادامه دارد تا از ظرفیت های دوجانبه برای گسترش روابط و رفع موانع استفاده شود برخی موضوعات نیازمند تفاهم نامه است و یکی از مسایلی که به طور مستمر درباره آن صحبت کرده ایم موضوع ایرانیان زندانی در ترکمنستان است که تلاش داریم به تدریج به کشور بازگردند.
وی گفت: مقدمات تنظیم توافقنامه میان دو کشور برای تبادل زندانیان و مجرمان شکل گرفته است که امیدواریم به تدریج مراحل اداری و داخلی خود را طی کند تا زمینه امضای آن فراهم شود.
افخم افزود: یکی از دغدغه های وزارت امورخارجه رسیدگی به امور ایرانیان زندانی در خارج از کشور است که برخی به علل واهی و نیز ناآشنایی با مقررات کشورها زندانی شده اند که معاونت کنسولی این وزارتخانه بطور مستمر درحال پیگیری آن است.
مواضع ما درباره پرونده آمیا از ابتدا روشن بوده است
مرضیه افخم در ادامه درباره نامه وزیر خارجه آرژانتین به مقامات امریکا برای طرح موضوع پرونده آمیا در مذاکرات هسته ای افزود: این مسئله، مسئله داخلی آرژانتین است و هر گونه دخالت و تلاش برخی کشورها برای ورود به این مسئله موجب پیچیدگی و ابهام در این پرونده میشود.
وی با رد این موضوع اضافه کرد: مواضع ما درباره پرونده آمیا از ابتدا روشن بوده است و اقدامات تروریستی را محکوم کردهایم سابقه ایران نیز برای کمک به روشن شدن ابعاد این پرونده تروریستی روشن است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره ادعای یک نشریه امریکایی درباره ارائه سه پیشنهاد در مذاکرات هستهای گفت: در طول مذاکرات در یک سال و نیم گذشته همواره گفتهایم که موضوعات مذاکراه، پشت میز مذاکرات مطرح میشود.
افخم افزود: گمانهزنیهای رسانهای در این باره صورت گرفته است که هیچ یک را تأیید نکردهایم و مورد اخیر را نیز تأیید نمیکنیم.
وی درباره ارائه اطلاعات مربوط به مذاکرات به رژیم صهیونیستی گفت: اصولا این مذاکرات از ابتدا میان ایران و 1+5 برقرار بوده است و باید در این محدوده باشد.
افخم تصریح کرد: سوءاستفاده هر طرف دیگر فراتر از 1+5 در این مدت نشان داده است که به هر میزان که به اطلاعات دسترسی داشتهاند از آن برای تخریب مذاکرات استفاده کردهاند.
وی افزود: به این اصل توجه کردهایم که با رعایت روند مذاکرات، افکار عمومی به وسیله اطلاعات غیرواقعی، مبهم و هدفمندی که از آن سوءاستفاده میشود، به انحراف کشیده نشود.
حمایت از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و راه حل سیاسی در یمن
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره وقایع یمن گفت: به طور اصولی از تمامیت ارضی، حاکمیت ملی و راه حل سیاسی در این کشور حمایت میکنیم و معتقدیم راه حل سیاسی باید به سمت پر کردن خلأ سیاسی کنونی در این کشور باشد.
افخم با تأکید بر لزوم شکلگیری گفتگوهای داخلی با مشارکت همه گروهها و احزاب یمنی افزود: جمهوری اسلامی ایران از شکلگیری این گفتگوها برای پر کردن خلأ سیاسی در یمن حمایت میکند همه باید کمک کنند که این خلأ سیاسی پر شود.
وی گفت: آمادگی داریم به سهم خودمان کمک کنیم تا مشکلات یمن هر چه سریعتر با مشارکت فراگیر گروههای سیاسی در این کشور حل و فصل شود و اوضاع این کشور به سمت راه حل سیاسی فراگیر پیش برود.
افخم با اشاره به شکلگیری تلاشهای گسترده در صحنههای مختلف درباره وقایع یمن ابراز امیدواری کرد که مجامع بینالمللی و منطقهای بدون فشار طرفهای خاص که ممکن است انگیزههای سیاسی خاص داشته باشند، به سمت یافتن راه حل حرکت کنند و حداقل تأثیرپذیری فشارهای سیاسی طرفهای خاص وجود داشته باشد.
همایش اقتصاد مقاومتی با حضور روسای نمایندگی های ایران در کشورهای همسایه
سخنگوی وزارت امورخارجه در ادامه از برگزاری همایش بررسی سیاستهای اقتصاد مقاومتی با حضور روسای نمایندگی های ایران در کشورهای همسایه و استانداران در هفته آینده خبرداد و گفت: این همایش با هماهنگی وزارتخانه های کشور و امور خارجه در وزارت کشور به منظور بررسی راهکارهای گسترش و توسعه روابط اقتصادی با کشورهای همسایه برگزار می شود .
افخم اضافه کرد: یکی از اهداف این همایش وابستگی متقابل اقتصادی است تا ساختارهای اقتصادی دو و چند جانبه برای رشد اقتصادی فراهم شود که رفاه ملل منطقه را نیز در پی دارد.
سفر اردوغان مشخص نیست
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره زمان سفر اردوغان به تهران گفت: هنوز تاریخ دقیقی در این باره مشخص نیست و مذاکرات در این باره ادامه دارد در زمان مناسب اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی همچنین درباره سرنوشت دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن افزود: گفتگوها در این باره با مسئولان یمنی ادامه دارد و موضوع در حال پیگیری است امیدواریم سریعتر به اطلاعات دقیقتری دست یابیم تا بتوانیم آقای نوراحمد نیکبخت را سالم به کشور باز گردانیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره حقآبه ایران از هیرمند، گفت: کمیته مربوط به رسیدگی به این موضوع در وزارت امورخارجه ایجاد شده است که جلسات آن با حضور مسئولان نهادهای ذیربط به طور دوره ای و منظم برگزار و کارهای کارشناسی در این باره پیگیری می شود.
گروهها به توافق مینسک پایبند باشند
افخم همچنین در خصوص وقایع اوکراین ابراز امیدواری کرد ، همه گروه ها به توافق صورت گرفته پایبند باشند ، تا اوضاع اوکراین از طریق ساز و کار سیاسی و توافقی که شکل گرفته است مهار شود و به سمت برقراری آرامش و جلوگیری از کشته شدن انسان های بی گناه پیش رود.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره روابط ایران و عربستان پس از تغییرات سیاسی در این کشور گفت: روابط دو کشور مانند روابط با دیگر همسایه ها برقرار است و سفرا و نمایندگی های سیاسی دو کشور فعالند و ارتباط برقرار است.
افخم گفت: این گزینه بسیار منطقی است که مسیر آینده روشن را برای منطقه رقم می زند و جز همکاری و گفتگو در منطقه راهی برای ثبات و امنیت پایدار وجود ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر آقای ظریف به جمهوری آذربایجان گفت: استفاده از همه ظرفیت ها در مناسبات دوجانبه با همسایگان مدنظر دولت است آقای ظریف هم در همین چارچوب سفرهایی به کشورهای همسایه داشته که مجموعه این سفرها و گفتگوها در یک و نیم سال گذشته بسیار مفید بوده است.
ایران و آذربایجان مصصم به ارتقای روابط
افخم با اشاره به گفتگوهای ظریف با مقامات جمهوری آذربایجان افزود: دو کشور مصمم به ارتقای روابط و مناسبات دوجانبه اند و وزیرامورخارجه برای استفاده از همه ظرفیت های سیاسی و اقتصادی کشورهای همسایه اهتمام ویژه دارد.
افخم گفت: دو کشور علاوه بر رایزنی درباره روابط دوجانبه، درباره مسایل منطقه به ویژه مبارزه با تروریسم دیدگاه های نزدیک و مشترکی دارند که این ظرفیت ها برای غلبه بر بحران های منطقه ای موثر خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به سفر آقای ظریف به بلاروس افزود: سفر به این کشور نیز در پاسخ به سفر همتای او به تهران بود که گفتگوهای خوبی برای استفاده از ظرفیت های اقتصادی دو طرف انجام شد.
افخم درباره اقدام روسیه در شناسایی جدیدترین بدافزار رایانه ای که ایران، چین و روسیه را هدف قرار داده است، افزود: این روش جاسوسی یکی از دغدغه های جدید کشورهای مختلف است که تلاش دارند با استفاده از ساز و کارهای بین المللی و همکاری های دوجانبه مانع از نفوذ این بدافزارها شوند.
وی اضافه کرد: در سطح ملی نیز کشورها تلاش دارند از بکارگیری ظرفیت های سایبری برای جاسوسی جلوگیری کنند در عین حال نهادهای ذیربط نیز گفتگوهایی در این باره انجام می دهند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره اقدام دانشگاه ماساچوست آمریکا در تحریم شماری از دانشجویان ایرانی گفت: خبرهای مربوط به این موضوع را کسب کرده ایم و وزارت امورخارجه آمریکا نیز اظهارنظری در این باره داشته است مبنی بر اینکه موضوع جدیدی نیست و تحولی روی نداده است.
افخم افزود: این اظهارنظر نشان می دهد که می خواهند با مسئولان آن دانشگاه صحبت کنند ضمن اینکه اطلاعیه مربوط به این موضوع از سایت دانشگاه حذف شده است پس باید صبر کنیم تا مسئله روشن شود.
∎