محمد حسین امید رئیس دانشگاه علمی کاربردی در گفت وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به وجود 500 دانشجوی خارجی در این دانشگاه گفت: در حال حاضر در کل مراکز آموزشی و دانشگاهها صندلی خالی برای دانشجویان وجود دارد که دلایل مختلفی باعث این موضوع شده است. به طور مثال در دانشگاه علمی کاربردی در طول مدت زمان زیادی ظرفیتسازی انجام شده و مازاد ظرفیت در کل کشور ایجاد شده است. به طوری که در سال 94 کشور ایران دارای 4 میلیون و 800 هزار دانشجو بود اما اکنون این تعداد به 3 میلیون و 300 دانشجو کاهش یافته است.
* کاهش 30 درصدی دانشجو در سطح کشور
امید تصریح کرد: در حال حاضر مراکز علمی و دانشگاهی در سطح کشور به طور کلی با کاهش 30 درصدی دانشجو روبهرو است اما خوشبختانه دانشگاه علمی کاربردی نسبت به دیگر دانشگاهها و مراکز علمی از وضعیت مطلوبتری برخوردار است.
* یکی از اتفاقات بد در نظام آموزشی قانون جدید آموزش و پرورش است
وی اضافه کرد: یکی از اتفاقات بدی که منجر به کاهش دانشجو شد این بوده قانون جدید آموزش و پرورش یکسری مزایا و معایب داشت که بزرگترین عیب آن برای آموزش مهارتی در کشور بود. در واقع دانشگاههای علمی کاربردی و فنی و حرفهای در این قانون دچار آسیب شدند. این در حالی است که باید بگویم به نقل از رئیس سازمان سنجش 80 هزار نفر از کسانی که در دورههای هنرستان و کار و دانش تحصیل میکردند و در قالب نظام قدیم به دانشگاه علمی کاربردی و فنی و حرفهای میآمدند در قانون جدید دیگر چنین اتفاقی نمیافتد چرا که آنها در دانشگاههای دولتی به صورت رایگان تحصیل میکنند.
* موضوع هزینه دانشجویان را به دانشگاه های دولتی سوق می دهد
امید در پایان گفت: اگر دولت شرایطی را فراهم کند که دانشجو در شرایط مساوی دانشگاه خود را انتخاب کند مطمئناً دانشجویان دانشگاه مهارتی را انتخاب خواهند کرد. زیرا علت اینکه درصد قابل توجهی از دانشجویان به سایر دانشگاهها میروند موضوع هزینه تحصیل است.
انتهای پیام/
نظر شما