به گزارش واحد مرکزی خبر، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در هفتاد و پنجامین نشست خبری خود افزود: هر آنچه در این روزها درباره این پرونده گفته می شود گمانه زنی است و رای داده نشده است .
وی گفت: فرصت نکردم از ریاست دادگاه بپرسم، اما ظاهرا جلسات دادگاه پایان یافته است و چند جلسه هم برای تکمیل دفاعیات متهم درخواست شده بود که به نظر می رسد تا روزهای آینده و نه چندان دور حکم صادر شود .
محسنی اژه ای افزود: اینکه کسانی در این مدت بیانیه می دهند و می گویند که قاضی و قوه قضائیه در این پرونده تحت تاثیر قرار نگیرند و از هر دو طرف مخالف و موافق این پرونده، این مباحث مطرح می شود؛ باید گفت قاضی بر اساس مستندات پرونده تصمیم می گیرد .
سخنگوی قوه قضائیه گفت: مشابه این پرونده در گذشته بوده است و شاید هم درآینده باشد و اینکه بعضی از این گونه پرونده ها بهره برداری کنند یا نکنند به قوه قضائیه ارتباطی ندارد.
وی گفت: هر زمان که حکم صادر شد جزئیات آن را دقیق خواهیم گفت.
در پرونده وکیل میلیاردی، شش نفر تحت تعقیب
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در خصوص پرونده وکیل میلیاردی که چندی پیش مطرح شد در مجموع شش نفر تحت تعقیب قرار گرفتند .
اژه ا افزود: پرونده وکیلی چندی پیش مطرح شد که وی از یکی از وزارتخانه ها 32 میلیارد تومان حق وکاله گرفته بود که جعلی هم در این خصوص انجام گرفته است .
وی گفت: در خصوص این پرونده که فساد بزرگی محسوب می شود شخص وکیل و دو نفر از آن وزارتخانه بازداشت شدند و یک نفر هم از نهاد ریاست جمهوری که کارساز بود و با این افراد ارتباط داشت مورد تحقیق قرار گرفت و دو نفر هم که در بیرون وساطت کرده بودند تحت تعقیب قرار گفتند.
محسنی اژه ای افزود: در مجموع شش نفر تحت تعقیب قرار گرفتند و برخی قرار بازداشت موقت گرفته بودند و برخی هم با سند آزاد شدند.
وی با اشاره به اینکه کیفرخواست این پرونده به دادگاه رفته است، ابراز امیدواری کرد این پرونده زودتر به نتیجه برسد تا درس عبرتی برای دستگاههای اداری و وکلایی باشد که با این ترفندها این پولها را به جیب می زنند.
محسنی اژه ای گفت: ما مصمم هستیم با فساد در هر جای نظام رخ داد، برخورد کنیم .
پنج قاضی سلب صلاحیت شدند
سخنگوی قوه قضائیه گفت: در فاصله زمانی نشست خبری گذشته تا امروز، پنج قاضی سلب صلاحیت و از سمت قضا خلع شدند.
اژه ای با اشاره به اینکه قوه قضائیه حتی در برخورد با فساد ها ی داخل خود دستگاه قضایی هم مصمم است، افزود: نظارت و ارزشیابی و حفاظت در قوه قضائیه تشدید شده است و در این مدت علاوه بر سلب صلاحیت 5 قاضی ، چند قاضی و چند کارمند تحت تعقیب قرار گرفتند و بازداشت شدند و پرونده آنها در حال رسیدگی است.
وی با اشاره به اینکه اکثریت قاطع قضات و کارمندان قوه قضائیه افراد دلسوز و شریف هستند، گفت: آنان با کارهای سخت و پر استرس روبرو هستند اما اگر چند نفر محدود آلوده شدند دلیلی نمی شود که برخورد قاطع نکنیم و موارد آن اطلاع رسانی نشود.
وی گفت: هر زمانی که به قطعیت برسیم حتی نام این متخلفان را هم اعلام می کنیم و قضات شریف ما خوشحال باشند که با یک یا دو نفری که بخواهند زحمات آن ها را خدشه دار کنند برخورد می شود.
توضیحات اژه ای درباره متهم آمریکایی
محسنی اژه ای افزود: در خصوص پرونده متهم آمریکایی، از نام بردن متهم این پرونده معذورم و باید اعلام کنم که پرونده در دادگاه در حال مطالعه است و برای رسیدگی آن به زودی تعیین وقت می شود .
وی که با اصرار خبرنگاران در خصوص اعلام نام متهم این پرونده مواجه شد، گفت: در این خصوص معذورم اما آمریکایی ها چندین بار تقاضای آزادی او را کرده اند.
محسنی اژه ای گفت : اتهام وی از لحاظ دادسرا محرز است و وکیل هم این پرونده را مطالعه می کند.
پرونده 3 متهم نفتی ، باز است
سخنگوی قوه قضائیه گفت: برای سه نفر از متهمان پرونده نفتی، کیفرخواست صادر شده و پرونده بقیه مفتوح است .
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ، افزود: برای پرونده متهم نفتی همانطور که در نشست های قبلی گفته شد قرار مجرمیت صادر شده است و اگر دادستان تایید کند کیفرخواست صادر می شود.
سه هزار میلیارد تومان،دراختیار وزارت نفت
محسنی اژه ای افزود: حدود سه هزار میلیارد تومان از اموالی که شناسایی شده بود قرار شد طبق مصوبه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی در اختیار وزارت نفت قرار گیرد و این وزارتخانه طلب خود را وصول کند .
پرونده احمدی نژاد
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگاری که پرسید آخرین وضع رسیدگی به پرونده احمدی نژاد به کجا انجامید ؟ گفت: همانطور که پیش از این نیز گفتم این پرونده به دادسرا نرفته است و نمی رود و طبق قانون پرونده برخی از مقامات به دادسرا نمی رود و در دادگاه رسیدگی می شود .
وی افزود : در واقع تحقیقات مقدماتی و جمع آوری ادله در خود دادگاه صورت می گیرد که در این پرونده نیز هنوز وقت رسیدگی نهایی تعیین نشده و پرونده کماکان در دست بررسی و رسیدگی است .
ماجرای خاوری
سخنگوی قوه قضائیه درباره آقای خاوری نیز گفت: متاسفیم که کشورهای مدعی مبارزه با فساد حاضر نیستند این فرد را تحویل دهند .
محسنی اژه ای در ادامه نشست خبری افزود : وزارت امور خارجه ، پلیس بین الملل و برخی دستگاه ها همه توان خود را به کار برده اند اما کشورهای مدعی مبارزه با فساد قادر نیستند این فرد را تحویل دهند .
رحیمی در رختخواب نبوده !
در ادامه این نشست، خبرنگاری به تصویر یکی از روزنامه های امروز اشاره کرد که گویا این طور نشان می داد محمد رضا رحیمی با لباس منزل بازداشت شده است .
این خبرنگار گفت: کیفیت بازداشت محمد رضا رحیمی چگونه بوده است ؟
محسنی اژه ای گفت : مسلماً این فرد در رختخواب نبوده است .
وی گفت: موضوع محمد رضا رحیمی با دیگر افرادی که گفتید هیچ ربطی ندارد اگر چه که همه این موارد در حال رسیدگی است .
محسنی اژه ای گفت : درباره پرونده محمدرضا رحیمی هم زمان رسیدگی طولانی شد اما حکم اجرا شده است.
موارد کلی محکومیت رحیمی
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص محکومیت رحیمی در ارتباط با پرداخت پول به 170 نفر گفت: فهرستی که در نامه رحیمی به احمدی نژاد عنوان شد و در آن اسامی 170 نفر آمده است ، مشخص شد برخی از این افراد نه نماینده و نه نامزد انتخابات بوده اند؛ ضمن اینکه آن مبلغ نیز کاملا متفاوت و پایین تر از آن مبلغی است که خطاب به احمدی نژاد نوشته بود،ضمن اینکه در این خصوص فعلا وارد رسیدگی نشده ایم.
سخنگوی قوه قضائیه در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا رحیمی در پرونده اختلالات ارزی که در این خصوص 12 نفر دستگیر شدند اتهامی دارد یا خیر؟ گفت: در آن پرونده هنوز اتهامی متوجه رحیمی نیست.
سخنگوی قوه قضائیه همچنین در باره آنکه آیا رحیمی جرایم دیگری دارد یا خیر ؟ گفت: در پرونده ای که محکوم شد در کیفرخواست عنوان اتهامی یک میلیارد و 500 میلیون تومان مطرح بود اما دیوان عالی کشور 500 میلیون تومان آن را قبول نکرد.
محسنی اژه ای در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری که پرسید آیا آیین نامه های زندان درباره مرخصی و آزادی مشروط شامل رحیمی می شود یا خیر؟ افزود : اکنون وقت آزادی مشروط نیست و برای آزادی مشروط باید یک سوم مدت زمان زندان سپری شود.
پول مردم در پرونده پدیده سوخت نمی شود
محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال درباره پرونده پدیده شاندیز ،گفت: اقداماتی که در این پرونده صورت گرفته بر این اساس بود که پول مردم سوخت نشود و جلوگیری از فروش سهام و تبلیغات نیز برای پیشگیری از این بود که مردم دچار مشکل نشوند.
محسنی اژه ای گفت : بر اساس آنچه که مسئولان استانی اعم از قضایی و غیرقضایی اعلام می کنند امیدواریم حق و حقوق مردم از بین نرود.
وی با بیان اینکه سؤالی که اکنون مطرح می شود این است که آیا این شرکت توان اتمام پروژه را دارد یا خیر؟ گفت: خودشان مدعی هستند ما این مقدار اعتبار و سرمایه را داریم بنا بر این کار را پیش می بریم.
ریزگردها
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا قوه قضائیه به موضوع ریزگردها ورود پیدا کرده است، گفت : مسئله ریزگردها از دو جهت دارای اهمیت است ، یکی خسارتی که به مردم وارد میکند اعم از جانی و مالی و دیگری زحمتی که برای آنها ایجاد و زندگی آنها را فلج می کند.
سخنگوی قوه قضائیه، گفت: بخش عمده ای از ریزگردها از خارج از کشور به داخل کشورمان وارد می شود البته بعضی از اقدامات صورت گرفته است، اما جوابگو نبوده است.
وی افزود: اکنون دولت و سازمان بازرسی کل کشور روی موضوع ریزگردها متمرکز شده اند.
اتفاقات 22 بهمن قم
محسنی اژه ای همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگاری که پرونده اتفاقات 22 بهمن قم در دو سال پیش به کجا انجامید؟ گفت: این پرونده کما کان در دست رسیدگی است و بخشی از پرونده در دادسرای ویژه روحانیت و برخی نیز در دادگستری است؛ البته آن بخشی که در دادسرای ویژه روحانیت است می تواند به دادسرا ارجاع و یکجا رسیدگی شود اما آن بخشی که در دادگستری مطرح است به علت عدم صلاحیت نمی توان در دادسرای ویژه روحانیت رسیدگی کرد.
آمار متفاوت معوقات بانکی
سخنگوی قوه قضائیه درباره معوقات بانکی نیزگفت: متاسفانه بانک ها و بانک مرکزی رقم واحد و صحیحی از معوقات ندارند و عددی بین 95 هزار تا 200 هزار میلیارد تومان مطرح می شود.
وی افزود: پیش از این اعلام کردیم به نظر می رسد برخی از نهادها عزم جزمی درباره معوقات بانکی ندارند .
محسنی اژه ای افزود: قوه قضائیه نیز در این خصوص افرادی را بازداشت کرد اما برخی با بانک توافق کردند و حتی سه نفر از کسانی که معوقات بزرگ بانکی و مفسده دیگری داشتند در بازداشت هستند.
اسناد تخلفات دولت نهم ودهم، ارئه شود
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای ، در پاسخ به سوالی در این خصوص که معاون اول رئیس جمهور از تخلفات دولت نهم و دهم مباحثی را مطرح کرد آیا ایشان از این تخلفات سند و مدرکی به قوه قضائیه داده است یا خیر؟ ، گفت: اینگونه اظهارات در دولت آقای هاشمی که دولت سازندگی بود نیز مطالبی مطرح شد و درباره مسئله خصوصی سازی و پس از آن نیز در دولت خاتمی نیز مسائلی مطرح شد اما این که این مطالب صادق بود یا خیر؟ باید ثابت شود .
کلیپ منتشر شده ،مربوط به 22 بهمن امسال نیست
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال که در روزهای اخیر کلیپی در رسانه ها پخش شد که در آن به یکی از مسئولان نظام توهین می شود، ایا قوه در این خصوص اقدامی نمی کند، گفت: شخصی این موضوع را برای من نقل کرد و من از او پرسیدم آیا خودت این تصویر را از تلویزیون دیده ای؟ او گفت تصویر را ندیده است.
وی افزود : این تصویر مال الان نیست بلکه سالهای قبل و مربوط به زمان انتخابات است و اگر درست توجه کنید صف رأی دهندگان مشخص است.
تذکر دادستانی تهران
سخنگوی قوه قضاییه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره علت تذکر دادستانی تهران به مدیران مسئول رسانه ها و ممنوعیت به کار بردن اسم ، تصاویر و اخبار مربوط به رئیس دولت اصلاحات گفت: کسانی که از نظر شورای عالی امنیت ملی یا قوه قضائیه به عنوان سران فتنه محسوب شدند، دستگاه قضایی و دادستانی میتواند دستوراتی در این رابطه صادر کند.
وی افزود : درباره همین فرد مورد نظر شما دستور داده اند که رسانهها حق ندارند تصویر یا مطالب ایشان را منتقل کنند.
محسنی اژه ای گفت : دادستانی تهران این اقدام را انجام داده و این دستور نیز همچنان باقی است و گفته شده است که اگر رسانهای خلاف آن عمل کند با آن رسانه برخورد خواهد شد.
پرونده اسکانیا
وی درباره پرونده آتش سوزی اسکانیا که در ماههای گذشته در اتوبان قم آتش گرفت و موجب جان باختن تعدادی از هم وطنانمان شد، گفت: این پرونده بسیار طولانی شد و ما به خاطر اینکه افراد زیادی در این حادثه جان باختند انتظار داشتیم رسیدگی، تسریع شود .
سارقان گلپایگان
وی در خصوص سارقان مسلحی که در گلپایگان موجب شهادت و جراحت تعدادی از افراد شده بودند هم گفت: کمتر از حدود یک ماه این پرونده در دادگاه رسیدگی و حکم هم اجرا شد که باید از ریاست دادگستری استان اصفهان قدردانی کنیم .
محسنی اژه ای افزود: پرونده دیگری هم مطرح بود که افرادی با سرقت مسلحانه همراه با قتل و آزار و اذیت مرتکب جرایمی در تهران ، ورامین ، پاکدشت و خارج از استان تهران شده بودند که شناسایی شدند.
تمدید بازداشت مدیرعامل پرسپولیس
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا بازداشت مدیرعامل پرسپولیس کماکان ادامه دارد ؟ گفت: ایشان هنوز در بازداشت و آزاد نشده است و به طور طبیعی متهمی که دو ماه از زمان بازداشتش بگذرد، باید دوباره قرار بازداشت وی تمدید شود که در این خصوص نیز قرار بازداشت وی تمدید شده است.
توقیف رمزعبور
سخنگوی قوه قضائیه درباره توقیف نشریه رمز عبور نیز گفت: توقیف آن صحت دارد اما اینکه دلیل آن چه بوده است علت آن را نمی دانم .
∎
نظر شما