شناسهٔ خبر: 36327286 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

چرایی اصرار امارات بر ابقای «خلیفه بن‌زاید» بیمار در رأس قدرت+ بیوگرافی

شورای عالی فدرال امارات در حالی برای چهارمین بار متوالی «خلیفه بن زاید آل نهیان» را رئیس امارات انتخاب کرد که وی از چند سال قبل از حضور در انظار عمومی جز در موارد نادر خودداری می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، با وجود اینکه خلیفه بن زاید آل نهیان رئیس امارات چند سالی است که از بیماری رنج می‌برد و به ندرت در انظار عمومی حضور می‌یابد اما شورای عالی فدرال امارات عربی متحده اعلام کرد که بر اساس احکام قانون اساسی بار دیگر خلیفه را برای یک دوره پنج ساله به عنوان رئیس این کشور انتخاب کرده است.

این چهارمین بار متوالی است که خلیفه بن زاید به عنوان رئیس امارات انتخاب می‌شود.

خبرگزاری امارات (وام) با اعلام این خبر اشاره‌ای به نحوه برگزاری انتخابات و انجام مراسم رسمی در این باره نکرد.

 

 

انتخاب مجدد خلیفه بن زاید برای ریاست امارات در حالی است که این کشور با نارضایتی و انتقاد کشورهای عربی و بین‌المللی از نقش امارات در چند کشور عربی از جمله گسترش نفوذ آن در یمن، حمایت از استمرار درگیری‌ها در لیبی، تداوم محاصره قطره، و عادی‌سازی علنی روابط با رژیم صهیونیستی مواجه است.

طبق گزارش وبگاه «الخلیج اونلاین»، خلیفه بن زاید (۷۱ ساله) در حالی بار دیگر رئیس امارات شد که به دلیل بیماری و کهولت سن به ندرت در انظار عمومی حاضر می‌شود و آخرین حضور وی در انظار عمومی +، ماه می گذشته (ماه رمضان) بود که در کنار «محمد بن زاید» ولی‌عهد ابوظبی و برادرش خلیفه حضور یافت.

 

خلیفه بن زاید کیست؟

خلیفه بن زاید بزرگ‌ترین فرزند زاید بن سلطان آل نهیان موسس دولت امارات و ولی‌عهد او بود و پس از فوت پدرش حاکم ابوظبی شد و شورای عالی اتحاد امارات در تاریخ ۳ نوامبر ۲۰۰۴ او را به عنوان رئیس امارات انتخاب کرد.

او در سال ۱۹۴۸ در منطقه الشرقیه امارت ابوظبی به دنیا آمد و تحصیلات پایه خود را در شهر العین به پایان رساند، او دومین رئیس دولت امارات از زمان تأسیس این کشور در تاریخ ۲ دسامبر ۱۹۷۱ و شانزدهمین حاکم امارت ابوظبی است.

خلیفه دارای هشت فرزند اعم از دو پسر به نام‌های سلطان و محمد و شش دختر است.

او در تمام مراحل زندگی راه پدرش را ادامه داده و اولین منصب رسمی که عهده‌دار شد، نماینده حاکم در منطقه الشرقیه و رئیس دادگاه‌‌های این منطقه بود. او در تاریخ ۱ فوریه ۱۹۶۹ نیز به عنوان ولی‌عهد ابوظبی و رئیس دایره دفاع منصوب شد و فرماندهی نیروی دفاعی امارات را بر عهده گرفته و نقش اساسی در توسعه و تبدیل آن از یک نیروی حفاظتی کوچک به نیروی بزرگ دارای وظایف متعدد و مجهز به تجهیزات مدرن، ایفا کرد.

در تاریخ ۱ ژوئیه ۱۹۷۱ خلیفه ریاست نخستین شورا وزیران محلی امارت ابوظبی را بر عهده گرفت و علاوه بر آن منصب وزیر دفاع و دارایی این شورا را بر عهده داشت که پیش از تأسیس دولت فدرال امارات بود. در فوریه ۱۹۷۴ به دنبال منحل شدن شورای وزیران محلی، خلیفه به عنوان رئیس شورای اجرایی که به جای شورای وزیران امارت ابوظبی تشکیل شده بود، منصوب شد.

وی همچنین رئیس شورای نفت امارات شد که تا به الان این منصب را حفظ کرده است، او در ماه می ۱۹۷۶ منصب جانشین فرمانده عالی نیروهای مسلح را بنا به دستور شورای عالی فدرال عهده‌دار شد. نیروهای دفاع محلی هر یک از هفت امارت شیخ‌نشین تحت فرماندهی واحد ادغام شده و امور دفاعی یکی از مسئولیت‌های دولت فدرال شد.

الخلیج اونلاین همچنین نوشت که «محمد بن زاید به عنوان ولی‌عهد ابوظبی و حاک فعلی امارات از ضعف برادر بیمار خود استفاده کرده و تمایل دارد تصمیمات سیاسی خود را در داخل و خارج تحمیل کرده و برادر بزرگ خود را به بهانه بیماری از تصمیمات دور نگه دارد.»

 

 

طبق اعلام رسمی امارات خلیفه بن زاید در ژانویه ۲۰۱۴ سکته کرد و برای درمان به فرانسه سفر کرد.

انتهای پیام/  

نظر شما