شناسهٔ خبر: 35986632 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

عظیمیان:

فولاد مبارکه در پنج سال آینده به صادرکننده تکنولوژی تبدیل خواهد شد

صاحب‌خبر -

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به نقشه راه حساب شده این شرکت گفت: فولاد مبارکه طی ۵ سال آینده به صادر کننده تکنولوژی صنعت فولاد مبدل خواهد شد. 

به گزارش ایلنا، حمیدرضا عظیمیان در ششمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس گفت: امروز در این کنفرانس خرسندم که اعلام کنم فولاد مبارکه پس از 30 سال از عمر پرخیر و برکت خود، طی پنج سال آینده، فقط تولید کننده فولاد و ورق های فولادی نخواهد بود و به شرکتی با قابلیت صاحب تکنولوژی صنعت فولاد در کنار سایر شرکت های مطرح دنیا قرار خواهد گرفت و به کشور در این زمینه نیز خدمات ارزنده ای ارایه خواهد کرد.

وی اظهار کرد: این جلسه تخصصی صنعت فولاد است اما لازم می‌دانم گریزی به مسائل سیاسی کشور در حوزه بین‌الملل بزنم، دولت جدید با رویکرد جدی و محکمی در مقابل فشارهای اقتصادی کشور وارد صحنه شد.

وی با اشاره به قرار گرفتن شرکت فولاد مبارکه در لیست تحریم‌ها گفت: در مهرماه سال 97 طی اطلاعیه‌ای شرکت فولاد مبارکه در لیست تحریم قرار گرفت و این امر این شرکت و طرف‌های تجاری را تا حدودی برای مدت دو تا سه ماه با شوک روبرو کرد.

وی ادامه داد: فشارهای اقتصادی و تحریم‌ها باعث شده سایر صنایع کشور مانند خوروسازها نیز با مشکل روبرو شوند و کشورهای صاحب قدرت نیز منتظر هستند تا صنایع ما متوقف شود.

عظیمیان با بیان اینکه توقع دولت و مسئولان از شرکت توانمند فولاد مبارکه تسلیم شدن نیست، گفت: پس از تحریم فولاد مبارکه، ما به خود آمده و راهکارهای جدید را مورد بررسی قرار دادیم و توانستیم با فروش داخلی خوب و سودآوری، صادرات را جبران کنیم به طوری که در شش ماهه سال 98 به اندازه کل سال 97 فروش داخلی داشته‌ایم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با ابراز امیدواری از پیشرفت روزافزون این شرکت گفت: از دستاوردهای موفق این شرکت می‌توان به دستیابی به محصولات استراتژیک جدید، سودآوری، تامین منابع شرکت و در دستور کار قرار گرفتن پروژه نورد گرم 2 اشاره کرد.

وی با اشاره به نقشه راه حساب شده این شرکت گفت: ظرف پنج سال آینده شرکت فولاد مبارکه به عنوان تکنولوژ در کنار سایر فولادسازان بزرگ دنیا مطرح خواهد شد.

عظیمیان با بیان اینکه دشمن، اقتصاد ایران یعنی بورس کشور را هدف قرار داده است، گفت: ‌بیش از 11 میلیون سهامدار در بورس وجود دارد و دشمن در تلاش است ارکان اصلی بورس یعنی شرکت فولاد مبارکه و پتروشیمی را مورد هدف قرار دهد. ما فرزندان نیرومند ایران باید این سنگ‌اندازی‌ها را خنثی کنیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه معتقد است که مدیران صنعت باید امید و نشاط را به کشور پمپاژ کنند تا از این پیچ خطرناک عبور کنیم.

عظیمیان با اشاره به شعار فولاد مبارکه (از سنگ تا رنگ) گفت: امروزه فولادهای بزرگ مانند فولاد مبارکه با چالش جدی عدم تامین مواد اولیه  (کنسانتره و گندله) مواجه هستند. مدیران گذشته با خرید بلوک عمده شرکت توسعه معادن تصمیم گرفته بودند تا تامین مواد اولیه را تضمین کنند، اما امسال این تدبیر کارساز نیست و شرکت‌های معدنی با دو رویکرد دیگر راه خود را ادامه می‌دهند.

وی افزود: شرکت‌های معدنی یا فولادساز شده یا برای ارزآوری بیشتر راه صادرات را در پیش گرفته‌اند.

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه از تغییر رویکردهای شرکت‌های معدنی در تامین پایدار مواد اولیه ناامید هستیم افزود: این شرکت‌ها راه را اشتباه می‌روند و سیاست‌گذاری‌های سال گذشته برای تکمیل زنجیره فولاد را به خاطر سودآوری به هم زده‌اند.

وی تصریح کرد: در شش ماهه گذشته طی جلسات مختلف با فولادسازان و وزارت صمت درخواست شد این رویکرد تغییر کند، اما این رویکرد تغییرپذیر نیست و همچنان معدنی‌ها و فولادسازی به سودآوری خود پافشاری می‌کنند.

ایمیدرو ارز لازم برای واردات تجهیزات پیشرفته را تامین خواهد کرد

غریب‌پور رئیس هیات عامل ایمیدرو در این کنفرانس گفت: صنعت فولاد یک صنعت شاداب بوده و 254 شرکت دانش‌‌بنیان در بخش معدن و صنایع معدنی فعال هستند.

وی با اشاره به اهمیت و نقش صنعت فولاد در رشد اقتصادی کشور گفت: در این حوزه به ویژه در فولاد مبارکه به دستاوردهای خوبی دست یافته ایم . این شرکت با استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان و انجمن‌های علمی و دانشگاهی کشور توانسته است به تولید محصولات با ارزشی در صنایع نفت و گاز دست یابد که بسیار حائز اهمیت و با ارزش است.

وی با بیان اینکه بخش معدن و صنایع معدنی اخیرا در کنار خودروسازان قرار گرفته است، افزود: یک میلیون تن مصرف ظرفیت در صنعت خودروسازی بوده که بسیار قابل توجه است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو معتقد است: تحریک تقاضا و استفاده از نوآوری از نیازهای صنعت فولاد کشور است.

غریب‌پور اظهار کرد: ارقام ما در بخش اکتشاف بسیار خوشحال‌کننده است. اکتشاف جدید ما نتایج درخشانی داشته و 400 هزار کیلومتر مربع پهنه اکنون در حال اکتشاف است.

وی افزود: ظرفیت سازمان فضایی، انرژی اتمی و سازمان زمین‌شناسی در کنار ایمیدرو و تهیه و تولید و کنسرسیوم اکتشاف قرار گرفت. وی با بیان اینکه در زمینه استخراج در معادن بزرگ به دنبال خلق ارزش هستیم، گفت: در زمینه فرآوری نیز شرکت فولاد مبارکه برای تولید لوله‌های انتقال سطح نفت در حال  فعالیت است.

غریب‌پور ادامه داد: فولاد مبارکه هم اکنون با بیش از 8 شرکت استارتاپ و دانش بنیان همکاری دارد و در این حوزه توانسته است برای کشور ایجاد ارزش افزود و خلق ارزش نماید.

وی ضمن قدردانی از مدیر عامل و کارکنان فولاد مبارکه تصریح کرد: در نتیجه این اقدامات و این که فولاد مبارکه سودآوری را به سود دهی ترجیح داده است ما شاهد آن هستیم که سرمایه فولاد مبارکه به زودی از 13 هزارمیلیارد تومان به 20 هزار میلیارد افزایش خواهد یافت که قابل تقدیر است.

 

نظر شما