به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین؛ نمایندگان دموکرات کنگره روز گذشته (دوشنبه) ضمن مخالفت با تصمیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای خارج کردن نظامیان این کشور از شمال سوریه در پی حملات نظامی ترکیه علیه کردهای این کشور غرب آسیا، متعهد شدند که تحریمهای جدیدی را علیه آنکارا وضع کنند.
بنا به گزارش پایگاه خبری «هیل»، «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه با «لیندسی گراهام» سناتور جمهوری خواه که به شدت منتقد سیاست ترامپ در قبال سوریه است، در خصوص لزوم ارائه یک لایحه دوحزبی علیه این تصمیم ترامپ و عملیات نظامی آنکارا در سوریه گفتوگو کرد.
پلوسی تصریح کرد: «از آنجایی که در موقعیتی قرار گرفتهایم که رئیسجمهور به ترکیه برای بمباران کردن و رهاسازی مؤثر داعش چراغ سبز نشان داده است، باید بسته تحریمی سختتری در مقایسه با آنچه که کاخ سفید (علیه ترکیه) پیشنهاد داده، ارائه کنیم».
از طرف دیگر، جمهوریخواهان کنگره نیز علیرغم آنکه از تصمیم ترامپ برای خارج کردن نظامیان آمریکایی از شمال سوریه انتقاد کردهاند، مشخص نیست که تا چه اندازه در خصوص لایحهای که این اقدام ترامپ را مورد توبیخ قرار دهد، پیشروی کنند.
«میچ مک کانل» رهبر اکثریت سنا روز گذشته ضمن ابراز نگرانی عمیق از تصمیم اخیر ترامپ درباره خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه، گفت که این هفته، مذاکراتی در سنا در خصوص چگونگی واکنش به این تصمیم رئیسجمهور آمریکا، انجام خواهد گرفت.
وی هشدار داد: «خروج حاکمیت آمریکا از این منطقه مهم، در راستای منافع کوتاهمدت، میان مدت و بلند مدت ما نیست....من مشتاق هستم این هفته و زمانیکه سنا به واشنگتن بازگشت (آغاز به کار کرد) با همکاران خود در سنا و با مقامات ارشد دولت درباره اقداماتی که میتوان برای جلوگیری از یک فاجعه راهبردی انجام داد، گفتوگو کنم».
بر اساس این گزارش، گراهام و سناتور «کریس ون هالن» قرار است این هفته یک لایحه تحریمی برای هدف قرار دادن بخش انرژی و نظامی ترکیه ارائه دهند.
لایحه فوق همچنین در صدد محدود کردن تمامی داراییهای حاکمیت ترکیه در قلمرو آمریکا است و همچنین توانایی مقامات ارشد ترکیه برای سفر به آمریکا را نیز محدود خواهد کرد.
آنطور که این گزارش نوشته است، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه نیز هدف این تحریمها قرار میگیرد.
از طرف دیگر، دستکم دو گروه از نمایندگان کنگره به رهبری «لیز چنی» و «الیوت انگل» نیز در حال آمادهسازی یک لایحه تحریمی دیگر علیه ترکیه هستند.
نمایندگان کنگره، علاوه بر آمادهسازی یک لایحه تحریمی علیه ترکیه، در حال کار بر روی قطعنامهای هستند که مخالفت خود را با راهبرد ترامپ ابراز کرده و ترکیه را وادار به متوقف کردن عملیات نظامی در شمال سوریه کنند و همچنین از تلاشهای نظامی و انساندوستانه برای کردهای سوریه حمایت کنند.
ترامپ روز گذشته گفت که مجازاتهایی را علیه ترکیه وضع خواهد کرد که دموکراتها تأکید کردند که این اقدامات ناکافی است.
رئیسجمهور آمریکا تصریح کرد: «آمریکا جسورانه از تحریمهای اقتصادی برای هدف قرار دادن آنهایی استفاده میکند که این اقدامات فجیع در سوریه را ممکن، تسهیل و تأمین مالی کردند. من کاملاً آمادگی دارم که اگر رهبران ترکیه همچنان به ا ین مسیر خطرناک و مخرب ادامه دهند، به سرعت اقتصاد ترکیه را تخریب کنم».
وی همچنین در ادامه افزود که مجازاتها و محدودیتهای سفر، آندسته از مقامات ترکیه را هدف قرار میدهد که در نقض حقوق بشر مشارکت داشتند یا اینکه «تهدیدی برای صلح، امنیت یا ثبات سوریه» به وجود آوردند.
با اینحال، دموکراتهای کنگره ضمن ناکافی خواندن این تحریمها خواستار اقدامات بیشتر علیه ترکیه شدند.
«چارلز شومر» رهبر اقلیت سنا و سناتور «جک رید» و «باب منندز» در بیانیهای مشترک در خصوص اظهارات ترامپ تصریح کردند: «تحریمهای شدید در حالیکه خوب و قابل توجیه است، اما در بیاثر کردن خسارات و متوقف کردن پیامدهای ناشی از فرار داعش ناکافی است».
این بیانیه ادامه میدهد: «اولین گام در زمان آغاز به کار کنگره در این هفته، متعلق به جمهوریخواهان است که به ما در تصویب قطعنامهای بپیوندند تا به صراحت نشان دهند که هر دو حزب (جمهوریخواه و دموکرات) خواستار صرفنظر رئیسجمهور از تصمیمش هستند».
پیشتر «استیون منوشین» وزیر خزانهداری آمریکا نیز در نشست خبری مقابل کاخ سفید از تحریم «سلیمان سویلو» وزیر کشور، «حلوسی آکار» وزیر دفاع و «فاتح دونماز» وزیر انرژی ترکیه و دو وزارتخانه دفاع و انرژی این کشور خبر داد.
در پی افزایش انتقادها از تصمیم ترامپ در خصوص خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه، رئیسجمهور آمریکا در یک پیام توییتری تأکید کرد: «من به ژنرالهای خود گفتم که چرا ما باید برای سوریه و اسد بجنگیم و از سرزمین دشمنمان حمایت کنیم؟ هر کسی که میخواهد به سوریه در حمایت از کُردها کمک کند برای من خوب است چه روسیه باشد چه چین و چه ناپلئون بناپارت. ما ۷۰۰۰ مایل از آنجا دور هستیم.»
پیش از آن، «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا نیز یکشنبه گذشته گفته بود که به دستور رئیسجمهور این کشور، ۱۰۰۰ نظامی آمریکایی مناطق شمالی سوریه را ترک میکنند. وی گفته است: این اقدام به دستور «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و با توجه به ادامه عملیات نظامی ترکیه در مناطق شمالی سوریه صورت میگیرد.
رئیسجمهور آمریکا بعد از گفتوگوی تلفنی با اردوغان، ضمن تأکید بر عدم حمایت از عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه، نظامیان آمریکایی را از مناطق تحت کنترل شبهنظامیان کرد در شمال سوریه خارج کرد که برخی تحلیلگران و حتی مقامهای سابق آمریکایی این اقدام را چراغ سبز ترامپ برای آغاز عملیات آنکارا در شمال سوریه توصیف کردند.
پس از خروج نظامیان آمریکا، آنکارا عملیات نظامی در شمال سوریه با اسم رمز «چشمه صلح» را به بهانه مقابله با شبه نظامیان کرد و ایجاد یک «منطقه امن» برای اسکان آوارگان سوری، از هفدهم مهر آغاز کرده است. دولت سوریه از این تجاوز نظامی ترکیه به شدت انتقاد کرده و آن را اشغالگری جدید خوانده است. ایران و روسیه نیز در باره تبعات این عملیات ترکیه هشدار دادهاند به ویژه اینکه میتواند فرآیند راهحل سیاسی در ادلب را تحتالشعاع قرار دهد.
علیرغم انتقادهای جامعه بینالملل از عملیات نظامی ترکیه، اردوغان روز گذشته در پایتخت جمهوری آذربایجان تأکید کرد که ترکیه هرگز از این اقدام خود عقبنشینی نخواهد کرد.
وی گفت که ترکیه به این سخنان گوش نمیدهد و هرگز دست از عملیات در شمال سوریه نخواهد کشید تا به قول او این منطقه را از «تروریستها» به طور کامل پاکسازی کند و کاری که شروع کرده را به پایان برساند.
انتهای پیام/