به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، با افزایش پاسخ کوبنده و مشت آهنین دولت قاهره به ریاست «عبدالتفاح السیسی» علیه معترضان و تظاهراتکنندگان مصری، مقامات پیشین اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از نقش تلآویو در حمایت از السیسی میگویند.
پایگاه خبری «میدلایست آی» با بیان اینکه رسانهها و سیاسیون صهیونیست در حال تقلیل و کوچک نشان دادن مسئله تظاهرات مردم مصر علیه دولت این کشور هستند، نوشت: «این در حالی است که پوشش آگاهانه آنها روی ایران و تنشها در خلیج [فارس] متمرکز شده است».
این وبگاه به نقل از نمایندگان پارلمان رژیم صهیونیستی «کنست» مینویسد که هر گونه ابراز نگرانی رسمی اسرائیل درباره تظاهرات علیه السیسی، بیشتر از آنکه مفید باشد، برای آینده رئیسجمهور مصر مضر خواهد بود زیرا باعث برافروختهتر شدن خشم عمومی علیه او به دلیل حمایت این رژیم میشود.
«زِوی ماغن» افسر پیشین عالیرتبه در بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی و تحلیلگر کنونی در اندیشکده مطالعات امنیت داخلی اسرائیل (INSS) به میدلایست آی گفت: «من قویا امیدوارم السیسی در این دور از تظاهرات نیز دوام بیاورد. حتی اگر کسانی، السیسی را دیکتاتوری بدانند که با استفاده از زور به قدرت رسید، اما او بازیگر مثبتتری نسبت به پیشینیان خود [در قبال اسرائیل] است».
ماغن با تعریف و تمجید از السیسی توضیح داد: «او بر عکس [حسنی] مبارک، حاکم دوران پسا-میدان تحریر و سال 2011 است. او میداند این [تظاهرات] به کجا ختم میشود. او باید بیشتر محتاط باشد. البته این احتمال وجود ندارد که وضعیت فعلی در مصر به تقابل تمامعیار منجر شود اما دستگاههای امنیتی و سیاسی اسرائیل به پیگیری تحولات ادامه می دهند».
وی با اذعان به اینکه رژیم صهیونیستی با حمایت اطلاعاتی، به صورت مستقیم به السیسی کمک میکند، افزود:«ما گزینهای برای تعیین رژیم مصر [به میل خود] نداریم، اما یک وضعیت آشوبناک برای هر دو طرف بد است. اسرائیل میتواند با ارائه اطلاعات امنیتی به او [السیسی] کمک کند اما قطعا نباید [آشکارا] دخالت کند».
فضای سیاسی مصر در ماههای گذشته کم ملتهب نبوده و بتازگی دولت «عبدالفتاح السیسی» با بحرانی جدید روبهرو شده است.
ادامه بازداشتها و صدور گسترده احکام اعدام و حبس ابد، انتشار گزارشهایی از شرایط بسیار بد زندانها و سرانجام مرگ مشکوک «محمد مرسی» در ۲۷ خرداد گذشته و پس از آن مرگ پسر ۲۵ سالهاش «عبدالله» که آن هم در شرایط پر ابهامی اتفاق افتاد، حکومت السیسی را در کانون انتقادات حقوق بشری قرار داده بود که سر و کله فردی به نام «محمد علی» پیدا شده و دست به افشاگریهای جنجالبرانگیزی میزند.
«عمیرام لِوین» ژنرال بازنشسته ارتش و معاون پیشین سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی «موساد» به میدلایست آی گفت که السیسی در حال پرداخت بهای روابط آشکار خود با اسرائیل است: «مثلا، از نظر ایران او یک دشمن است. در کل، این [روابط با اسرائیل] مانند یک عامل پروپاگاندا علیه وی عمل میکند. [بنیامین] نتانیاهو با عجلهای که برای پخش کردن اخبار روابط خوب [با مصر] دارد، در اشتباه بزرگی است».
لوین با بیان اینکه تلآویو باید از عواقب دخالتهای پیشین در امور داخلی همسایگانش درس بگیرد، تصریح کرد: «اسرائیل نباید آن میزان از هراس و نارضایتی خود از [ریاست جمهوری محمد مرسی] را نشان میداد. این درسی است که باید یاد بگیریم».
«افریم هالِوی» رئیس پیشین موساد در سالهای 1998 تا 2002، با بیان اینکه ثبات در مصر برای تلآویو بسیار مهم است، توضیح میدهد: «امنیت مصر و نظام سیاسی آن، که اکنون دقیقا به معنای امنیت ریاست جمهوری السیسی است، یک منفعت امنیتی حیاتی برای اسرائیل است. مصر، بیشتری جمعیت را در بین کشورهای عربی و طولانیترین مرز خاکی با [فلسطین اشغالی] را دارد».
هالوی ضمن اشاره به مبارزات گروههای شبهنظامی از جمله اخوانالمسلمین با حکومت السیسی، گفت: «این مسئله به همراه صلح وثبات در اردن، توانمندی امنیتی بیمانندی را برای اسرائیل فراهم میکند. یکی از راههای کمک اسرائیل به او، مطمئن شدن از آگاهی واشنگتن از اهمیت استراتژیک حکومت او در مصر برای اسرائیل است».
در چند هفته گذشته رسانهها و محافل سیاسی مصر نقل قول «محمد علی» تاجر و بازیگر مصری مقیم در اسپانیا است؛ فردی که میگوید بیش از ۱۵ سال با ارتش مصر همکاری کرده و از فسادهای این نهاد بعلاوه فساد خانواده السیسی اطلاع دارد.
برای اولین بار از سال ۲۰۱۳ تا کنون مردم مصر بار دیگر به میدان «التحریر» این کشور آمدند و با برگزاری تظاهرات خواستار کنار رفتن السیسی از ریاست جمهوری شدند. (جزئیات بیشتر)
انتهای پیام/م