شناسهٔ خبر: 35681196 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

کاهش تولید نفت اوپک و آمریکا

پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان، تولید نفت اوپک در سپتامبر به پایین ترین حد طی ۸ سال گذشته رسیده است. پس از حمله به تاسیسات نفتی عربستان، تولید نفت اوپک در سپتامبر به پایین ترین حد طی 8 سال گذشته رسیده است و به این ترتیب تاثیر قرارداد کاهش عرضه نفت و تحریم‌های آمریکا بر ایران و ونزوئلا تشدید می شود.

صاحب‌خبر -

14 عضو سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) در سپتامبر 28.9 میلیون بشکه در روز تولید کردند که 750 هزار بشکه در روز نسبت به ماه اوت کمتر بود و پایین ترین تولید ماهانه را از 2011 نشان داد.

حملات چهاردهم سپتامبر به دو تاسیسات نفتی عربستان سعودی 5.7 میلیون بشکه در روز از تولید این کشور کم کرد و قیمت نفت را در شانزدهم سپتامبر 20 درصد افزایش داد و به 72 دلار در هر بشکه رساند. قیمت نفت از آن زمان تا 61 دلار در هر بشکه پایین آمده و نزدیک به سطح قبل از حمله ها رسیده است و دلیل این کاهش قیمت هم بازگشت سریع تولید به سطح قبلی و نگرانی در مورد کند شدن تقاضای جهانی است.

اوپک، روسیه و سایرتولیدکنندگان نفت در ائتلافی با نام اوپک+  در دسامبر سال گذشته توافق کردند 1.2 میلیون بشکه در روز تولید خود را از ژانویه سال جاری میلادی پایین آورند. سهم اوپک از این کاهش تولید 800 هزار بشکه در روز بود که توسط 11 عضو آن به جز ایران، لیبی و ونزوئلا اجرا می شد.

این 11 عضو اوپک به قرارداد کاهش تولید که تا مارس 2020 ادامه دارد متعهد مانده اند و حتی از آن هم فراتر رفتند. تعهد این کشورها به قرارداد در سپتامبر 218 درصد بود که بیشتر از 131 درصد ماه اوت است.

بیشترین کاهش تولید مربوط به عربستان سعودی می شود که 9.05 میلیون بشکه در روز یعنی  700 هزار بشکه کمتر از ماه اوت تولید کرد.

میزان کاهش تولید می توانست از این هم بیشتر باشد ولی شرکت آرامکو برای محدود کردن این کاهش از ذخایر خود نفت خام برداشت کرد. به گفته منابع آگاه تولید نفت عربستان در سپتامبر بین 8.5 تا 8.6 میلیون بشکه در روز بود.

عربستان سعودی قبل از حملات ماه سپتامبر هم تولید نفت خود را بیش از سهمیه اش از قرارداد کاهش تولید پایین آورده بود تا از بازار حمایت کند.

تولید نفت ونزوئلا در این ماه به خاطر تحریم‌های آمریکا بیش از گذشته کاهش یافت. ولی نیجریه و عراق تولید خود را افزایش دادند. لیبی هم پس از سرگیری تولید در میدان نفتی الشراره، تولید نفت خود را بالا برد. تولید نفت امارات تغییر چندانی نداشت و کویت افزایش ناچیزی نشان داد.


تولید نفت آمریکا ۲۷۶ هزار بشکه در روز کاهش یافت

تولید نفت خام آمریکا در جولای ۲۷۶ هزار بشکه در روز کاهش یافته و به ۱۱.۸۱ میلیون بشکه در روز رسید.
 گزارش ماهانه اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان می دهد تولید نفت خام آمریکا در جولای 276 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به 11.81 میلیون بشکه در روز رسیده است. این سومین ماه پیاپی کاهش نسبت به بالاترین رکورد آن در ماه آوریل بود. آمریکا در آوریل 12.12 میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد.

بیشتر این کاهش تولید به خاطر پایین آمدن  تولید در خلیج مکزیک آمریکاست. تولید در این منطقه حدود 332 هزار بشکه در روز کاهش یافته و به 1.58 میلیون بشکه در روز رسیده است.

تولید در داکوتای شمالی 14 هزار بشکه در روز بالا رفته و به رکورد 1.41 میلیون بشکه در روز رسیده است در حالی که تولید در تگزاس 40 هزار بشکه در روز افزایش یافته و برای اولین بار از 1981 به بیش از پنج میلیون بشکه در روز رسیده است.

رونق نفت شیل مخصوصاً افزایش تولید در تگزاس و داکوتای شمالی کمک کرد تا آمریکا تبدیل به بزرگترین تولید کننده نفت در جهان شود و از عربستان و روسیه پیشی بگیرد.

ولی سرعت رشد تولید آمریکا در سال جاری میلادی کند شده است چون شرکتهای انرژی آمریکا ده ماه متوالی است تعداد چاه های نفت خود را کاهش میدهند و هدف آنها کاهش هزینه های حفاری های جدید است.

در همین حین، طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید ناخالص ماهانه گاز طبیعی آمریکا در 48 ایالت پایینی این کشور به رکورد جدید 101.34 میلیارد متر مکعب در روز در ماه جولای رسید در حالی که تولید گاز این کشور در ژوئن 101.19 میلیارد متر مکعب در روز بود.

در تگزاس، بزرگترین ایالت تولید کننده گاز آمریکا، تولید 1.8 درصد افزایش یافت و به رکورد 27.96 میلیارد متر مکعب در روز رسید.در پنسیلوانیا، دومین ایالت بزرگ تولیدکننده گاز آمریکا، تولید 1.9 درصد بالاتر رفت و به 19.09 میلیارد متر مکعب در روز رسید.

/تسنیم

نظر شما