حجت الاسلام و المسلمین شهریاری در نشست خبری امروز خود با رسانهها ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دفاع مقدس، گفت: بدون تردید شهدای ما مهمترین دستاوردی بوده که انقلاب اسلامی داشته است. امروز ایران اسلامی با داشتن این شهدا و ایثارگران و جانبازان الگویی برای جهان اسلام است.
وی افزود: امروز اقدام مبارکی توسط دستگاه قضایی شکل گرفته است و آن هم افتتاح سامانه ثبت دارایی مقامات، مسؤولان و کارگزاران است.
شهریاری با اشاره به اصل ۱۴۲ قانون اساسی، تصریح کرد: افرادی که تحت شمول این اصل هستند؛ رهبر، رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان است که باید قبل و بعد از خدمت، دارایی خود را ثبت کنند.
وی افزود: هر کسی که قرار است حکمی برایش صادر شود و اگر می خواهد متصدی شود، باید قبل از آن تعهد بدهد که لیست داراییاش را اعلام می کند و در غیر این صورت باید پاسخگو باشد. در واقع شرط تصدی مسولیتها این است که هرکسی که حکمی برایش صادر می شود باید حتما فهرست داراییهای خود را اعلام کند.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: ما مترقی ترین اصل قانون اساسی را اصل ۱۴۲ می دانیم زیرا بالاترین مقام کشور در این اصل ملزام شده که دارایی خود را قبل و بعد از خدمت ثبت کند تا برخلاف حق افزایش نیافته باشد.
شهریاری تصریح کرد: زمان ثبت دارایی به این صورت است که مسئولان باید دارایی های خود را قبل و بعد از هر دوره خدمتی اعلام کنند.
وی ادامه داد: هدفی که قوه قضاییه و قانون تعیین کرده این است که به اموال مسئولان رسیدگی شود تا برخلاف حق افزایش نیافته باشد. همه باید داراییهای خود را به رییس قوه قضاییه و کمیته سه نفره اعلام کنند و رییس قوه قضاییه هم باید دارایی خود و همسر و فرزندان را قبل و بعد از خدمت به مرجعی که رهبری اعلام میکنند اعلام کند. باعث افتخار است که ریاست قوه قضاییه هفته قبل دارایی خود را به رهبری اعلام کردند.
شهریاری افزود: این اعلامها لازم نیست بصورت مستمر باشد بلکه اول و پایان خدمت باید انجام شود و لازم نیست هر روز تغییرات را اعلام کنند. هر کسی که از سمت خود کنار رفت یک ماه فرصت دارد که دارایی خود را ثبت کند و اگر کتمان کند مشمول مجازات تعزیری درجه ۶ می شود.
وی ادامه داد: قانونگدار امنیت محرمانگی اطلاعات را لازم دانسته و نباید افشا شود و اگر افشا شود مشمول مجازات هایی که در قانون ذکر شده می شود؛ البته خود مسئولان می توانند شخصا اموال خود را افشا کنند ولی ما مجاز نیستیم آن را افشا کنیم.
وی افزود: افرادی که از امروز حکمی دریافت می کنند باید حتما بیایند و تعهدنامه را امضا کنند و بعد مشغول کار شوند. ثبت داراییها شامل داراییهای خارج از کشور نیز میشود.
وی افزود: مسئولان باید ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کنند. ما مسئولیت راه اندازی سامانه را داشتیم که انرا انجام دادیم و بیش از یک ماه است که این سامانه راه اندازی شده است. تا وقتی امنیت این سامانه تامین شود، تصمیم گرفتیم ثبت دارایی را در چند مرحله انجام دهیم و انرا پایلوت کنیم تا مشکلات رفع شود. تصمیم این شد که در پایلوت اول دفتر مرکزی ثبت دارایی مسولان را در همین ساختمان مرکزی راه اندازی کنیم که انرا راه اندازی کردیم و مسولان می توانند در اینجا ثبت دارایی کنند.
وی افزود: امروز ما سامانه ثبت دارایی را در محدوده دفتر مرکزی افتتاح می کنیم و اولین پایلوت آن خواهد بود. امیدوارم کمتر از یک ماه این پایلوت به پایلوت دوم و سوم برسد و نهایتا در بستر شبکه ملی آن را راه اندازی کنیم.
وی تاکید کرد: تصمیم داریم که سامانه را در بستر اینترنت نبریم و آن هم به ملاحظه مسایل امنیتی و حساسیت اطلاعات بوده است لذا ما با احتیاط پیش می رویم.
شهریاری تصریح کرد: ثبت اطلاعات منحصرا در سامانه ثبت دارایی مقامات مسئول انجام می شود و سازمان اداری استخدامی موظف بوده که لیستها را اعلام کند و خواهشمندیم که هرچه سریعتر آن را اعلام کنند.
وی یادآور شد: دو شغله بودن اشکال دارد ولی قانونگذار برخی مشاغل را اجازه داده است و باید هر کسی که دو شغله هست برای هر سمتش بیاید و اموالش را ثبت کند و باید ۴ بار این کار را انجام دهد. (برای هر شغل اول و انتهای خدمت دو بار که جمعه ۴ بار می شود).
شهریاری تصریح کرد: بعد از پایلوت اول در پایلوت دوم آن را به شهر تهران توسعه می دهیم و تعداد دفاتر را افزایش می دهیم و پایلوت سوم سه مرکز استان را اضافه می کنیم و در پایلوت چهارم مراکز استانها اضافه می شوند و پایلوت پنجم سراسری می شود.
وی افزود: مسئولان اول که وارد سامانه می شوند باید ابتدا نوبت دهی کنند. نوبت دهی در اینترنت است ولی ثبت دارایی در اینترنت نیست.
وی افزود: انشاءالله ظرف یکی دو هفته آینده به پایلوتهای بعدی متصل می شویم. ما اطمینان می دهیم جز رییس قوه قضاییه کسی به این اطلاعات دسترسی ندارد و اطلاعات را رمزگذاری می کنیم و اطلاعات دارای سه کلید رمزگذاری خواهد بود.
شهریاری تصریح کرد: ما تمام تلاش خود را به کار میبریم تا مانع از سرقت اطلاعات شویم و آنچه در اینترنت است، فقط سامانه نوبت دهی است.
وی یادآور شد: سامانه سخا هم که راه اندازی کردیم ابتدا اشکالاتی داشت که آن را رفع کردیم و این سامانه هم که سامانه نوبت دهی است احتمال دارد اشکالاتی داشته باشد که آن را رفع خواهیم کرد.
شهریاری افزود: حدود 250 هزار نفر مشمول ثبت دارایی و اموال در سامانه میشوند.
شهریاری افزود: علاوه بر افراد ذکر شده در اصل ۱۴۲ قانون اساسی، طبق قانون مصوب سال ۹۴؛ ۲۴ عنوان اعم از نمایندگان مجلس ، اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای نگهبان، تا رده مدیر کلی در سازمانها مشمول قانون ثبت داراییها می شوند.
شهریاری افزود: صورت داراییها شامل ۷ مورد اعم از کلیه اموال غیر منقول که شامل ملک و املاک است و حقوق دارای ارزش مالی،سرمایه گذاریها و اوراق بهادر، موجودی حسابهای مختلف در بانکها و صندوقها مطالبات و دیون و هرگونه منبع درامدی مستمر باید از سوی مسئولان اعلام شود.
وی افزود: از امروز به مدت یکماه یعنی تا یکم آبان ماه ۹۸ مسئولان مهلت اعلام اموال خود را دارند و مسئولانی که بعد از اجرای قانون یعنی بعد از ۲۹ آذر ۹۴ عهده دار مسئولیت شده اند و دوره مسولیتشان تمام شده باید اموال خود را اعلام کنند.
شهریاری افزود: ثبت اموال مسولان شامل دارایی خارج از کشور هم می شود و قوه قضائیه هیئت بررسی سه نفره از قضات عالی رتبه دارد که دارایی ها را بررسی می کنند. چنانچه در بررسی ها پای مسولان دیگری به پرونده اموال باز شد به صورت محرمانه به اداره کل مربوطه اعلام می شود تا نسبت به آن اقدام شود و در صورت مشاهده تخلف پرونده به دادگاه ارسال می شود و رئیس قوه قضائیه میتواند بعد از رسیدگی اطلاعات را منتشر کند.
/ایسنا
نظر شما