به گزارش شفاف، سلیمان پاک سرشت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در مراسم روز ملی مهارت و آیین بزرگداشت فعالان حوزه مهارت اظهار داشت: رفع نگرانی، عدم مهارت و توانمندی افراد، عزمی جدی را می طلبد و سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور امروزه بر این موضوع متمرکز شده است.
پاک سرشت ادامه داد: اجرایی شدن نظام جامع آموزش فنی و حرفه ای مهارتی ضرورتی بود که باید اجرا میشد.
وی با اشاره به اجرایی شدن قانون جامع آموزش فنی و حرفه ای و مهارتی افزود: این یک تحول نهایی در حوزه فنی و حرفه ای بود.
پاک سرشت گفت: این قانون خلا جدی و برجامانده از سال های قبل را هدف گرفته است. از برگزاری اخرین شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه ای مهارتی سال ها می گذرد.این شورا اخرین بار در سال 84 برگزار شد.
معاون وزیر بیان کرد: از آن سال به بعد دیگر یک نهاد فرابخشی برای ایجاد انسجام در حوزه مهارتی نداشتیم. در همه این ایام فضایی برای تصمیمگیری در حوزه مهارت نداشتیم. اگر بود سیاست گذاری در حوزه مهارت نیروی انسانی می داشتیم.این قانون با همکاری مجلس و پیگیری ما به نتیجه رسید.
وی گفت: در راستای تصویب این قانون اولین جلسه شورای عالی آموزش و تربیت فنی و حرفه ای و مهارتی در خرداد ماه سال جاری با حضور آقای جهانگیری معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
رییس سازمان فنی و حرفه ای تاکید کرد: من تحولات را نوید بخش می بینم. از زمان راه اندازی این شورا مهارت اموزی به میز سیاست گذاری رفته است. در شرایط فعلی کشورکه ویژه است ضرورت دارد از منابع کشور نهایت استفاده را کنیم.
وی با اشاره به سال مهارتی بیان کرد: تاکید بر حکمرانی و مدیریت محلی را به عنوان یک راهبرد دنبال کردیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ضمن اشاره به اینکه حکمرانی محلی و آموزش محلی فنی حرفهای برای افزایش مهارت افزایی باید ایجاد شود، تصریح کرد: دوران اینکه مرکزی را تنها تأسیس و تجهیز کنیم و منتظر باشیم افراد به سراغ ما بیایند گذشته است بلکه الان زمانی است که ما باید به سراغ افراد برویم و این امر با کمک بخش خصوصی مدرن و جدید که با امکانات به روز به مراتب آشناتر هستند، محقق خواهد شد
معاون وزیر کار با انتقاد از آموزشهای تئوری و غیرعملی کلاسهای کنکور گفت: ما نگران نسل آینده کشور هستیم که با چنین آموزشهایی توانمند نمیشوند و نمیتوانند به تناسب اقتصاد دانشبنیان فرصتهای کسبوکار را در اختیار بگیرند.
وی از ترویج آموزشهای فنی و حرفه ای به عنوان یکی دیگر از اولویتهای سازمان نام برد و گفت: متاسفانه آنطور که باید در سال گذشته کسی ما را در حوزه ترویج آموزشهای مهارتی همراهی نکرد. قطعا در خصوص مهارت آموزی در کشور غفلتهایی صورت گرفته است در حالی که در پذیرش حوزه مهارت آموزی باید 10 برابر کار کنیم.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای با بیان اینکه کلاس کنکور بلای جان مهارت آموزی است، ادامه داد: کلاسها و آموزشگاههای کنکور امان خانوادهها را بریده و من نگرانی جدی برای نسل آینده دارم که توانمند نیست و به تناسب اقتصاد دانش بنیان نمی توانند فرصتهای کسب و کار را در اختیار بگیرند.
انتهای پیام/
∎
نظر شما