به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، جواد حسنی صبح امروز در نشست خبری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه تاکنون ۱۷۷ هزار تن گندم از خریداران خریداری و در سیلوها ذخیره سازی شده است، اظهار کرد: این میزان ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته 20 درصد افزایش داشته است.
وی با اشاره به اینکه استان مرکزی نسبت به خرید کشور که ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تن است کمی عقب است، افزود:خرید گندم به صورت روزانه انجام میشود و وجه آن بر اساس لیست و ثبت در سامانه توسط دولت و بصورت متمرکز کشوری و بر اساس مشخصه گندم پرداخت میشود.
مدیرکل غله و شرکت خدمات بازرگانی استان مرکزی با اشاره به اینکه ذخیره سازی گندم عمدتا در سیلوهای مکانیزه انجام میشود تصریح کرد: طی سالهای گذشته به دلیل محدودیت ذخیره مکانیزه گندم حدود ۴۰ هزار تن گندم ذخیره سازی میشد و امروز به کمک بخش خصوصی ذخیره سازیها به ۷۰۰ هزار تن رسیده است.
حسنی با تاکید بر اینکه مهمترین مولفه گندم استراتژی بودن آن است که نیازمند مدیریت متناسب بانیاز بازار رفع مشکل در چرخه توزیع بازار و نیاز مردم است، اظهار داشت: با تصویب شورای تامین و برنامهریزی برای اولین بار در کشور سند نان تدوین شده که بر اساس این سند دستگاههای عضو ملزم هستند به وظایف خود در راستای آموزش و فرهنگ سازی به اجرای وظایف خود پرداخته تا شاهد عملکرد بهتری در استان در راستای تولید کیفی تر آرد و نان باشیم.
وی خرید دانههای روغنی را از دیگر وظایف اداره غله بیان کرد و ادامه داد: استان مرکزی طی دو و سه سال اخیر حدود ۳ هزار تن کلزا از کشاورزان خرید کرده است، در سال گذشته مزارع دانههای روغنی در ساوه و زرندیه دچار سرما زدگی شد که دولت در این راستا بخش عمده روغن خام را از طریق واردات دنبال و رفع میکرد ولی هم اکنون بحث واردات در زمینه روغن خام کاهش یافته و در زمینه دانههای روغنی کشور به خودکفایی رسیده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی در ادامه تامین، جذب و توزیع برخی کالاهای اساسی در راستای تنطیم بازار و در شرایط و زمانهای خاص مثل ماه مبارک رمضان و ماه محرم را از دیگر وظایف این اداره کل برشمرد و افزود: ۱۰ هزار تن برنج و ۵ هزار تن شکر برای تنظیم بازار توزیع و عرضه شده است.
حسنی با تاکید بر اینکه عمده کشت گندم بصورت دیم است(۷۰ درصد دیم و ۳۰ درصد آبی) اضافه کرد: استان مرکزی رتبه خوبی در زمینه کیفیت و بهبود گندم دارد، بطوری که سن زدگی گندم امسال حدود یک درصد رسیده است.
وی مصرف ماهیانه آرد استان را حدود ۶ تا ۷ کیلو گرم ذکر کرد و بیان داشت: اداره غله در بحث نظارت و کیفی سازی وظایف عمدهای ندارد در بحث نظارت معاونت دارو و درمان دانشگاه علوم پزشکی و در بحث کمی و قیمت و سازمان صنعت و معدن نقش دارند و اداره غله در قالب گشتهای مشترک دورهای به وظایف خود میپردازد.
معاون بازرگانی اداره غله و خدمات بازرگانی نیز در ادامه با اشاره به اینکه خرید گندم تا ذخیره سازی و تبدیل به آرد و نان یک چرخه پیچده و گستردهای دارد، بیان داشت: از سال ۸۲ به بعد تغیراتی در بحث آرد و نان بوجود آمد بطوری که در حال حاضر ۱۹۰۰ واحد خبازی در پخت انواع نان لواش و سنگک و بربری در استان مرکزی وجود دارد.
غلامرضا ملکی افزود: به ازای هر ۷۵۰ نفر در استان یک واحد خبازی وجود دارد و در ایران حدود ۱۱۷ کیلو گرمنان مصرف میشود که این میزان ۲ برابر کشورهای اروپایی و کشورهای پیشرفته است.
وی گفت: ۱۰ کارخانه تولید آرد در استان وجود دارد که از این تعداد ۵ کارخانه فعال هستند و بقیه در حال بازسازی هستند.
انتهای پیام/
نظر شما