به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، «روپرت کولویل» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کردکه هر مرگ ناگهانی در حبس باید از طرف یک نهاد مستقل به طور شفاف، بی درنگ، بی طرفانه و دقیق مورد بررسی قرار گیرد تا دلیل مرگ روشن شود.
مرسی روز دوشنبه در جلسه دادگاه قاهره درگذشت. وی کسی بود که پس از دههها حکومت نظامیان و رؤسای جمهوری مادام العمر بر مصر، در پی تحولاتی که توسط مردم این کشور رقم خورد، در انتخاباتی آزاد، رئیس جمهوری شد و در کمتر از دو سال با کودتای نظامیان از ریاست جمهوری برکنار و به زندان افتاد.
در همین حال، سازمان عفو بین الملل نیز از مقامهای قاهره خواست در مورد مرگ مرسی تحقیق کنند.
این سازمان در توییتی نوشت: از مقامهای مصری میخواهیم تحقیقات دقیق، غیرمغرضانه و شفافی در مورد علت مرگ وی انجام دهند و این تحقیقات، دوران حبس انفرادی وی و انزوای او از جهان خارج را نیز در برگیرد.
عفو بین الملل همچنین درخواست کرد تیمی از پزشکان در مورد مرگ مرسی تحقیق کنند.
مرسی که در زمان مرگ ۶۷ سال داشت، پس از سالها فعالیت در تشکلهای اسلامی، شاید بهترین گزینه مردم مصر پس از انقلابشان در سال ۲۰۱۰ بود که توانست در ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ با کسب ۵۱.۷۳ درصد آرا به ریاست جمهوری انتخاب شود، اما نظامیان که دولت وی، روابط خارجی و سیاستهای داخلی اش را مخدوش کننده رابطه با غرب، منافع بخش نظامی مصر و اختلال در تداوم معاهداتی چون "کمپ دیوید" میدیدند، سوم ژوئیه ۲۰۱۳ با ریاست وزیر دفاع کابینه رئیس جمهوری منتخب، یعنی "عبدالفتاح السیسی"، علیه مرسی کودتا کردند.
مرسی از زمان کودتا علیه دولت قانونی اش در زندان به سر میبرد. اگر چه دادگاه مربوط به پرونده «یورش به زندانها» مرسی را به اعدام محکوم کرد، اما دادگاه عالی یک سال و نیم پس از صدور رأی، حکم اعدام را لغو و خواستار محاکمه دوباره وی شد.
مرسی یکی از ۲۵ نماینده گروه اخوان المسلمین مصر بود که در دادگاه محاکمه شدند.
وی در سال ۱۹۵۱ به دنیا آمد و در سال ۱۹۷۸ از دانشگاه قاهره با مدرک کارشناسی ارشد در رشته مهندسی متالوژیی فارغ التحصیل شد.
وی سپس به آمریکا سفر کرد تا مدرک دکترای خود را در رشته مهندسی مواد از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اخذ کند.
وی در سال ۱۹۸۵ به مصر بازگشت تا مهندسی را تدریس کند و حرفه سیاسی اش را با نامزدی در انتخابات پارلمان مصر در سال ۲۰۰۰ آغاز کرد.
پنج پرونده جنایی علیه مرسی پس از بازداشت وی گشایش یافت که از جمله آن، ارتباط با درگیریها در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری مصر بین هواداران و مخالفان وی در سال ۲۰۱۲، جاسوسی به نفع قطر و حماس، فرار از زندان در جریان شورش سال ۲۰۱۱ و اتهام توهین مرسی به قضات بود.