شناسهٔ خبر: 33038765 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: | لینک خبر

چهار وزیر پیشنهادی دولت چه کسانی هستند؟

حسن روحانی با وجود پیش‌بینی‌ها و انتقادها که پیش از این مطرح شده بود، وزرای پیشنهادی برای چهار وزارتخانه راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، تعاون

صاحب‌خبر -

جهان صنعت نیوز| امروز صبح در صحن علنی مجلس چهار وزیر پیشنهادی دولت برای وزارتخانه‌های تعاون کار و رفاه اجتماعی، صنعت معدن تجارت، راه و شهرسازی و اقتصاد و امور دارایی امروز به صحن علنی مجلس معرفی شدند و شنبه هفته دیگر راهی بهارستان خواهند شد تا بتوانند با رای اعتماد نمایندگان بر سکان ۴ وزارتخانه دولت بنشینند.

طبق نامه‌ای که از سوی حسن روحانی به مجلس رسیده، رییس‌جمهوری، «محمد اسلامی» را به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، «فرهاد دژپسند» را به عنوان وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی، «محمد شریعتمداری» را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی و «رضا رحمانی» را به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به مجلس معرفی کرده است.

این وزرا درحالی برای وزارت چهار وزارتخانه به مجلس معرفی شده‌اند که اسامی‌شان در روزهای گذشته در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی دست به دست شده و با وجود انتقادها معرفی آنها از سوی رییس‌جمهوری قابل حدس بود.

اما وزرایی که حسن روحانی برای به عهده‌ گرفتن سکان چهار وزارتخانه اقتصادی و به عنوان فرماندهان مبارزه با جنگ اقتصادی در نظر گرفته چه کسانی هستند و پیش از این چه کرده‌اند؟

رضا رحمانی؛ از نمایندگی سه دوره مجلس تا قائم‌مقامی

او پیش از این سابقه سه دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس را در کارنامه خود دارد و در دوران وزارت محمدرضا نعمت‌زاده و محمد شریعتمداری قائم ‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید بوده است.

رحمانی متولد ۱۳۴۵ در شهر تبریز و دارای مدرک تحصیلی لیسانس حقوق، فوق‌لیسانس مدیریت منابع انسانی و دکتری در رشته مدیریت استراتژیک است.

او  پیش از نمایندگی در مجلس، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، همچنین مدیرکل بازرسی و مدیرکل اداری مالی استانداری آذربایجان شرقی بوده است.

رحمانی از لحاظ گرایش سیاسی در حلقه اصولگراها می‌گنجد.

محمد اسلامی؛ از وزارت دفاع به وزارت راه

براساس سوابقی که از محمد اسلامی در دست است او پیش از این که به سرپرستی وزارت راه منصوب و به عنوان وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شود، معاون مهندسی پدافند غیرعامل وزارت دفاع بوده و هم‌زمان به عنوان دبیر ستاد توسعه سواحل مکران، عضو ستاد بحران کشور و کمیته دائمی سازمان پدافند غیرعامل از سال ۹۳، عضو شورای عالی هواپیمایی کشور از سال ۸۸، عضو شورای عالی معماری و شهرسازی ایران از سال ۹۳، عضو کمیته ملی مقابله با ریزگردها از سال ۹۳، عضو گروه‌های مطالعاتی پژوهش محور دوره‌های دکتری به‌عنوان استاد راهنما در دانشگاه عالی دفاع ملی از سال ۹۳، مدرس دانشگاه صنعتی مالک اشتر از سال ۹۵، هم فعال بوده است.

او همچنین معاون مهندسی و طرح‌های توسعه سازمان صنایع دفاع بزرگ از ۱۳۶۶ تا ۱۳۷۴، مدیرعامل شرکت هواپیماسازی ایران از ۱۳۸۲ تا ۱۳۷،قائم‌مقام سازمان صنایع هوافضا از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۴، رئیس مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶، معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۶را نیز در کارنامه خود دارد.

اسلامی، متولد ۱۳۳۵ است و مهندسی راه و ساختمان را در مقطع کارشناسی از دانشگاه دیترویت میشیگان آمریکا در سال ۱۳۵۸، همچنین کارشناس ارشد مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تولیدو اوهایو آمریکا در سال ۱۳۶۰ و MBA مدیریت جهانی هوانوردی مشترک دانشگاه رویال رودز کانادا و دانشگاه شریف در سال ۱۳۸۳ را اخذ کرده است.

فرهاد دژپسند، وزیر پیشنهادی اصلاح‌طلب

دژپسند ۵۶ ساله در حال حاضر رئیس مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری است، او متولد رستم‌کلای بهشهر است و کارشناسی خود را در رشته اقتصاد نظری از دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد در رشته برنامه‌ریزی سیستم‌های اقتصادی از دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی و دکتری اقتصاد گرایش اقتصاد بین‌الملل دوره عالی تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی اخذ کرده است. دژپسند پیش از این در دولت یازدهم معاون امور اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور و همزمان دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بوده است.

او همچنین در دولت هشتم معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت بازرگانی بود و طی یک دوره یکساله هم معاونت تولیدی این سازمان را بر عهده داشته است. وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی علاوه بر این معاون امور تولیدی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی وزارت بازرگانی نیز در کارنامه خود داشته است.

دژپسند را اصلاح‌طلب می‌دانند، اما او چندان با گرایش سیاسی‌اش تعریف نشده است.

محمد شریعتمداری، وزیر همراه روحانی

شریعتمداری که از ابتدای دولت دوزادهم به عنوان وزیر صنعت معدن تجارت فعالیت می‌کرد، روز شنبه ۲۸ مهر به طور ناگهانی پس از ۴۲۶ روز فعالیت از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت استعفا داد. او در دولت یازدهم سوابقی مانند معاون سابق اجرایی رئیس‌جمهور ایران، جانشین رئیس‌جمهور ایران در شورای عالی ایرانیان، شورای عالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی را در کارنامه دارد.

شریعتمداری متولد ۱۳۳۶ است. پیش از این در دو دولت اصلاحات وزیر بازرگانی بوده و عضویت در هیئت امناء ستاد اجرایی فرمان امام با نظر رهبری در سمت ریاست ستاد اجرایی فرمان امام، قائم مقام وزیر بازرگانی در دولت اول هاشمی رفسنجانی، مأمور تأسیس معاونت نظارت و حسابرسی دفتر رهبری، معاون و جانشین معاونت امور انقلاب نخست‌وزیری در زمان نخست‌وزیری رجایی، عضویت در کمیته مرکزی انقلاب اسلامی در زمان مهدوی‌کنی و باقری‌کنی از جمله سوابق اجرایی او به حساب می‌آید.

نمایندگان مجلس، در اوایل مهرماه به دلیل عدم کنترل و مدیریت بازار و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و احتکار کالا، عدم مدیریت صحیح بر تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی، عدم پیشگیری از گران‌فروشی محصول واحدهای صنعتی بزرگ که به نوعی وابسته به دولت هستند، عدم انجام کامل وظایف قانونی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز، وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش برای دریافت ارز و عدم نظارت بر صنایع خودروسازی کشور که سبب گران‌فروشی، احتکار خودرو و به هم ریختگی بازار شده و… با استناد اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۲۲ طرح استیضاح شریعتمداری را کلید زدند، اما با انتشار خبرهایی درباره استعفای او استیضاح او کنار گذاشته شد. اما همین موارد موجب شده تا نمایندگان نسبت به معرفی مجدد شریعتمداری برای حضور در وزارت کار هم منتقد دولت و رییس‌جمهوری باشند.

سال‌ها است شریعتمداری را با سابقه اصلاح‌طلبی‌اش می‌شناسند و حتی گفته می‌شود او حلقه واسط بین اعتدالیون و اصلاح‌طلبان در دو انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری بوده و نقش زیادی در ائتلاف این دو جناح سیاسی کشور برای رای‌آوری حسن روحانی داشته است.

منبع: اعتماد