شناسهٔ خبر: 28885862 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

۴ گزینه رئیس‌جمهور برای وزارتخانه‌های بدون وزیر + کارنامه

چهار گزینه رئیس جمهور برای وزارتخانه های بدون وزیر به مجلس شورای اسلامی معرفی شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور روز شنبه 28 مهرماه با استعفای محمد شریعتمداری از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عباس آخوندی از سمت وزارت راه و شهرسازی موافقت کرده و رضا رحمانی را به عنوان سرپرست «وزارت صمت» و محمد اسلامی را به عنوان سرپرست «وزارت راه و شهرسازی» منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: رئیس جمهور ۴ وزیر پیشنهادی را به مجلس معرفی کرد

با قبولِ این دو استعفا، جمع وزارتخانه های بدون وزیر به چهار وزارتخانه رسید. وزارتخانه های اقتصاد، صمت، راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز وزیر ندارند و اکنون نام چهار گزینه در منابع رسانه ای رسمی و غیر رسمی به چشم می خورد. در میان وزرای پیشنهادی که نام آنها بر سر زبان ها افتاده، امروز دو گزینه به عنوان سرپرست وزارتخانه های صمت و راه و شهرسازی انتخاب شدند. حال باید دید سرنوشت این وزارتخانه ها به کجا می رسد.

محمد اسلامی

محمد اسلامی ‌‌فرزند رجب متولد اول مهرماه 1335 در اصفهان است‌. وی دانش‌آموخته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه دیترویت میشیگان آمریکا در سال 1358 در مقطع کارشناسی و همچنین کارشناس ارشد مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تولیدو اوهایو آمریکا در سال 1360 و MBA مدیریت جهانی هوانوردی مشترک دانشگاه رویال رودز کانادا و دانشگاه شریف در سال 1383 است.

۴ گزینه احتمالی رئیس‌جمهور برای وزارتخانه های بدون وزیر را بیشتر بشناسیم

اسلامی با حوزه های مختلف وزارت راه و شهرسازی بیگانه نیست و سوابق  کار در بخش های متعدد را دارد که  معاون مهندسی و طرح‌های توسعه سازمان صنایع دفاع بزرگ1374 ـ 1366،‌ مدیرعامل شرکت هواپیماسازی ایران1382 ـ 1374،‌ قائم‌مقام سازمان صنایع هوافضا 1384 ـ 1383،‌رئیس موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی 1386 ـ 1383،‌معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع 1396 ـ 1386،‌ معاون مهندسی پدافند غیرعامل وزارت دفاع و همزمان دبیر ستاد توسعه سواحل مکران 1393 ،‌ عضویت در شورای برنامه‌ریزی بنیاد مستضعفان به مدت 3 سال،‌ عضویت در ستاد مرزهای کشور ـ وزارت کشور به مدت 4 سال،‌عضویت در ستاد بحران کشور و کمیته دائمی سازمان پدافند غیرعامل،‌عضویت شورای عالی هواپیمایی کشور ،‌عضو شورای عالی معماری و شهرسازی ایران ،‌عضویت هیئت امنای دانشگاه صنعتی اصفهان و  شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان از سال 1385 ـ 1382،‌رئیس هیئت مدیره شرکت ملی ساختمان وابسته به بنیاد مسضعفان از سال 1390 ـ 1391،‌رئیس هیئت مدیره شرکت عمران و مسکن ایران 1395 ـ 1391،‌عضو انجمن هوافضا ایران و عضویت در نظام مهندسی ساختمان بخشی از رزومه کاری اسلامی در سه دهه اخیر است.

رضا رحمانی

رحمانی متولد ۱۳۴۵ در شهر تبریز و دارای مدرک تحصیلی لیسانس حقوق، فوق‌لیسانس مدیریت منابع انسانی و دکتری در رشته مدیریت استراتژیک است. وی قبل از تصدی به‌عنوان سرپرست وزارتخانه صمت قائم ‌مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تولید، بوده است.

رحمانی در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از شهر تبریز به مجلس راه پیداکرده بود. سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره نهم مجلس شورای اسلامی ریاست کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت.

رحمانی پیش از نمایندگی در مجلس، مدیرعامل شرکت آلومینیوم المهدی، همچنین مدیرکل بازرسی و مدیرکل اداری مالی استانداری آذربایجان شرقی بود.

کارمند وزارت صنایع و معادن، معاون منابع انسانی گروه صنعتی تراکتورسازی تبریز، مدیرعامل کارخانه آلومینیوم المهدی، مدیرکل بازرسی استانداری آذربایجان شرقی، مدیرکل اداری مالی استانداری آذربایجان شرقی و  نایب‌رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس از جمله فعالیت های رحمانی است.

۴ گزینه احتمالی رئیس‌جمهور برای وزارتخانه های بدون وزیر را بیشتر بشناسیم

محمد شریعتمداری

محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور ایران، جانشین رئیس‌جمهور ایران در شورای عالی ایرانیان، شورای عالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی و رئیس ستاد تنظیم بازار است و در آغاز کار دولت یازدهم حسن روحانی، بیست روز سرپرست وزارت ورزش و جوانان و در دولت های هفتم و هشتم وزیر بازرگانی بوده‌است.

شریعتمداری بعنوان نامزد تصدی وزارت بازرگانی در دولت هفتم به مجلس شورای اسلامی معرفی و با کسب رأی اعتمادی بالا از مجلس پنجم و تنها با ۹ رأی مخالف تایید و به حکم رئیس جمهور،به سمت وزیر بازرگانی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

ازسال ۱۳۷۰ تاکنون عضویت در هیئت امناء آستان حضرت عبدالعظیم(ع) و عضویت و دبیری هیئت امناء مؤسسه علمی - فرهنگی دارالحدیث در قم را نیز تحت اشراف محمدی ری شهری بر عهده دارد.

از سال ۱۳۶۸ در دولت اول مرحوم آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، همزمان با خدمت در سمت معاون نظارت و حسابرسی دفتر، بعنوان قائم مقام وزیر بازرگانی انجام وظیفه کرد.

۴ گزینه احتمالی رئیس‌جمهور برای وزارتخانه های بدون وزیر را بیشتر بشناسیم

معاون و جانشین معاونت امور انقلاب نخست وزیری در زمان نخست وزیری رجایی، عضویت در کمیته مرکزی انقلاب اسلامی در زمان آیت الله مهدوی کنی از مهم ترین مناسب از انقلاب وی به شمار می رود همچنین کاندیدای ریاست جمهوری در سال 92 بوده که به نفع مرحوم هاشمی رفسنجانی کنار کشید.

در دوره تصدی وزارت بازرگانی شریعتمداری، سپردن کار مردم به مردم ، کاهش میزان مداخله دولت در شئونی که مردم علاقمند به انجام آن هستند و کوچک سازی بخش اجرایی و البته توانمندسازی بخش ستادی بازرگانی کشور ، از امور زیر بنایی دیگری بود که با بررسی قوانین و مقررات سیاست ها و برنامه های حاکم بر نظام بازرگانی کشور و سپس با اصلاح ، تکمیل و لغو و تأسیس برخی از آنها آغاز شد.

فرهاد دژپسند

پس از اینکه در چهارم شهریور ماه کرباسیان دومین وزیر اقتصادی دولت روحانی استیضاح شد، سید رحمت‌الله اکرمی خزانه دار کل کشور به عنوان سرپرست منصوب شده و پس از گمانه زنی‌های انجام شده در نهایت فرهاد دژپسند به عنوان گزینه نهایی از سوی رئیس جمهور برای سکان‌داری وزارت اقتصاد معرفی شد.

فرهاد دژپسند سیاستمدار ایرانی متولد بهشهر است. او معاون هماهنگی برنامه و بودجه محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور است. وی فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد در مقطع دکترا از دانشگاه آزاد اسلامی و استادیار دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است. در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی اقتصاد ایران و اقتصادبخش عمومی تدریس می‌کند.

۴ گزینه احتمالی رئیس‌جمهور برای وزارتخانه های بدون وزیر را بیشتر بشناسیم

دژپسند از سوی محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور به عنوان معاون هماهنگی برنامه و بودجه این معاونت منصوب شد. در دولت هشتم معاون برنامه‌ریزی اقتصادی وزارت بازرگانی بود و در دوره یکساله (۱۳۸۴_۱۳۸۵) حضور فرهاد رهبر در ریاست سازمان مدیریت برنامه‌ریزی، معاونت تولیدی این سازمان بر عهده او بود.

وی به همراه بعضی دیگر از معاونان از جمله مهدی رحمتی معاون امور زیربنایی و علی طیب‌نیا معاون اقتصادی وقت این سازمان پس از جدی شدن تغییرات ساختاری و آغاز شدن فرایند تبدیل سازمان مدیریت به دو معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهوری، از سمت خود استعفا داده‌است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: