حسینقلی قوانلو امروز در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار فارس در گرگان پیرامون بازار نابسامان شکر و صفهای طولانی مردم اظهار کرد: خوزستان به عنوان استان تولید کننده عمده در محصول شکر طی این فصل است با توجه به اینکه خوزستان گرفتار مشکل سیل شد خود به خود جو روانی به کمبود این کالا در بازار دامن زد.
وی تصریح کرد: مصرف شکر در کل کشور ماهانه نزدیک به 2 میلیون تن است که تولید این کالا در فروردین امسال به خاطر سیل صدمه دید و توزیع آن به تعویق افتاد، برخی کارخانهها تحویلشان را عقب انداختند و در بازار کمبود شکر ایجاد شد ولی بلافاصله نسبت به واردات و استفاده از ذخایر استراتژیک اقدام شد.
* اختلاف قیمت شکر دولتی و آزاد منجر به صفهای طولانی شد
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان از توزیع شکر ماه مبارک رمضان به نرخ مصوب دولتی خبر داد و افزود: با توجه به اینکه تولید بر اثر سیل ضربه خورد باید واردات انجام شود سیل ناگهانی سبب شد تا دولت به سمت تامین مایحتاج مردم در استفاده از ذخایر استراتژیک برود.
قوانلو ادامه داد: دولت باید دستور میداد که توزیع شکر را انجام دهند اما این اتفاق کمی با تاخیر انجام گرفت، امروز در جلسه هیئت وزیران هم رئیس جمهور برای ساماندهی سریع بازار شکر به مسوولان دستور پیگیری دارد.
وی با بیان اینکه شکر دولتی به صنف و عموم مردم ارائه میشود، بیان کرد: با توجه به اینکه مدتی در بازار کمبود شکر وجود داشت و از طرفی اختلاف قیمت شکر دولتی با نرخ 3 هزار و 400 تومان و شکر آزاد با نرخ حدود 8 هزار تومان؛ شاهد صفهای طولانی در بازار هستیم.
* توزیع شکر از روز گذشته در استان گلستان آغاز شده است
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان گفت: در هر صورت این صفها مانند صفهای مرغ که مدتی با آن مواجه بودیم وجود خواهد داشت، اما اگر وزارت جهاد کشاورزی بتواند در عرضه شکر نیاز مردم را تامین کند مشکل شکر حل خواهد شد.
قوانلو در پاسخ به این سوال که آیا سهم و میزان واردات شکر به استان گلستان مشخص شده است، ابراز کرد: بله مشخص شده و ما در حال توزیع هستیم اکنون سهمیه 2 هزار تن شکر را به استان گلستان اختصاص دادند و ما به مراکز پخش ارائه کردیم.
وی افزود: با توجه به اینکه تولید کنندگان شکر در استان ما نیستند و بخشی از واردات به خراسان و استانهای دیگر حواله داده میشود کمی آوردن شکر به استان طول کشید اما از روز گذشته توزیع شکر در استان گلستان آغاز شده است.
*سرانه مصرف شکر در گلستان سالانه حدود ۲۵ کیلوگرم است
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان در خصوص اینکه آیا سهمیه 2 هزار تنی شکر میتواند پاسخگوی نیاز مردم استان گلستان باشد یا خیر بیان کرد: سرانه مصرف شکر با توجه به جمعیت استان حدود ۲۵ کیلوگرم در سال است که ما در تلاش هستیم کمبودها را برطرف کنیم.
قوانلو گفت: هفته پیش سهمیه شکر به استان گلستان 2 هزار تن اختصاص یافت که از این میزان یکهزار تن جذب شد و 60 تن دیگر در مرحله دیگر جذب کردیم، اکنون هم 2 هزار تن شکر برای صنف و صنعت اختصاص دادند و ۸۰۰ تن برای عرضه عمومی به استان گلستان اختصاص پیدا کرد که در مرحله توزیع آن هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که التهاب بازار شکر به زودی قابل حل است، بیان کرد: به هر حال در جنگ اقتصادی نباید انتظار داشته باشیم که با هیچ کمبودی مواجه نشویم، ما مگر در جنگ نظامی انتظار داشتیم شهید ندهیم، یا خانههای ما خراب نشود و یا انتظار داشتیم کارخانجات زیر بمب دشمن صدمه نبیند.
* تلاش دولت کنترل وضعیت بازار است
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان گفت: در جنگ اقتصادی که آمریکا تمام واردات ما را تحت فشار خود آورده نباید انتظار داشته باشیم که مانند قبل همه کالاها به وفور موجود باشد و هیچ افزایش قیمتی نداشته باشیم، دشمن با همه توان به مقابله اقتصادی آمده است پس هم افزایش قیمت و کاهش عرضه را خواهیم داشت و انتظار است که مردم تحمل بکنند.
قوانلو با بیان اینکه دولت تمام توانش را گذاشته تا وضعیت را کنترل کند، افزود: اما گرانی وجود دارد و اینها ناشی از جنگ اقتصادی دشمن است.
وی گفت: امسال وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد کمبود شکر در بازار خواهیم داشت که بخشی را با واردات جبران میکنیم در زمینه واردات تا زمانی که ارز آن تامین شود و پول منتقل شود واقعاً گرفتار بحران خواهیم بود و مردم باید مصرف شان را کنترل کنند.
* توصیه تغذیهای قوانلو به مردم؛ زولبیا و بامیه نخورید/ چه دلیلی دارد مصرف شکر در ماه رمضان افزایش یابد
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان بیان کرد: در این شرایط از رسانهها انتظار داریم که مقداری کار فرهنگی کنند؛ دلیلی ندارد مردم در ماه رمضان این همه زولبیا و بامیه بخورند، چه دلیلی دارد مصرف شکر در ماه رمضان افزایش پیدا کند، واردات شکر در این شرایط کمی مشکل است.
قوانلو گفت: دولت همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا به مردم فشار وارد نشود اما مردم هم باید شرایط اقتصادی را درک کنند.
* توزیع اقلام ماه مبارک رمضان بین هیئتهای مذهبی با قیمت مصوب
وی در خصوص ارائه حواله اقلام ماه رمضان به هیئتهای مذهبی و مساجد بیان کرد: امسال همانند سنوات گذشته اگر هیئتهای مذهبی و مساجد معرفینامه از سازمان تبلیغات داشته باشند مشکلی در تحویل حواله اقلام ماه رمضان با آنها نداریم.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان گفت: در این حواله سه قلم کالا با نرخ مصوب اعلام شده اعم از برنج، گوشت منجمد و گوشت مرغ که به آنها تعلق خواهد گرفت و شکر اگر نیاز باشد به آنها میدهیم البته گوشت الان موجود نیست و اگر آمد به آنها میدهیم.
قوانلو افزود: روند گرفتن حواله هیچ تغییری نسبت به سال گذشته ندارد و کالاهایی که مخصوص ماه رمضان است مانند سالهای گذشته توزیع میشود.
انتهای پیام/83001
نظر شما