به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری محسن جوادی - رئیس سی و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران - برگزار شد.
محسن جوادی گفت: نمایشگاه سی و دوم به رغم نگرانیهایی که وجود داشت، با استقبال چشمگیر مردم مواجه شد و این نشان داد که مردم کشور ایران علاقه خاصی به فرهنگ دارند. نهادهای مختلف نیز با همکاری با یکدیگر تصویر خوبی از نشر و کتاب ارائه دادند. اما به طور حتم نقصهایی هم وجود داشت و این کار خبرنگاران است که این نواقص را ببینند و با رصد آنها کمک کنند نمایشگاه کتاب در سالهای بعد بهتر برگزار شود.
وی افزود: امسال بالغ بر۳۰۰ هزار عنوان کتاب در بخش کتابهای فارسی و ۱۴۰ هزار عنوان کتاب در بخش کتابهای غیر فارسی در سطح نمایشگاه کتاب ارائه شد. بن دانشجویی امسال به ۶۰ هزار تومان رسید و سهم دانشجویان مناطق سیل زده نگه داشته شد تا آنها در زمان مناسب از بن دانشجویی خود استفاده کنند.
رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار داشت: مجموعه یارانه اهل قلم نیز ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بود.
جوادی ادامه داد: سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نسبت به دورههای قبلی این نمایشگاه۳۶درصد رشد مالی فروش داشت و در بخش تراکنشها هم شاهد رشد۱۰تا۱۱درصدی بودیم.
رئیس نمایشگاه کتاب اظهار کرد: بحث کاغذ، بحث مزمنی در حوزه نشر است و مقام معظم رهبری نیز بر حل این معضل تاکید کردند. پس از تاکید مقام معظم رهبری جلساتی برگزار و راهکارهایی برای حل مشکل کاغذ مطرح شد. در روزهای آینده راهکار نهایی حل مشکل کاغذ در شرایط فعلی و به شکل کوتاه مدت مشخص و اعلام میشود.
جوادی بیان کرد: در سی و دومین نمایشگاه کتاب پر فروشترین نشر، نشر عمومی است و مسیری که ما می رویم، مسیری است که ضمن نگه داشتن احترام بخش آموزشی به سمت رونق بخش عمومی برویم.
در ادامه، اسماعیلی معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران با ذکر پیشینه به مزایده گذاشتن تبلیغات نمایشگاه کتاب، گفت: در مزایده تبلیغات نمایشگاه کتاب، بخشی از کار از دست ما خارج شد و به دلیل تفکیک بخش گاج، هر کدام از این بخشها به عنوان یک برند جدا تعریف شدند و در نهایت ۷۰ درصد سهم تبلیغات نمایشگاه به مجموعه گاج اختصاص پیدا کرد. البته قرار بود که هر برند ۳۰ درصد تبلیغات نمایشگاه کتاب را در اختیار داشته باشد. به نظر میرسد باید تجدید نظری در به مزایده گذاشتن تبلیغات در فضای نمایشگاه کتاب تهران داشته باشیم.
رئیس نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز در این باره گفت: ما اصلاً اطمینان نداشتیم که بودجهای برای نمایشگاه داریم و شک داشتیم که بتوانیم نمایشگاه را برگزار کنیم. بنابراین به دنبال یک مسیر برای تامین بودجه نمایشگاه بودیم. البته معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز بودجهای را به نمایشگاه اختصاص داد.
جوادی در خصوص کتابهای جمع شده از سطح نمایشگاه نیز گفت: برخی از کتابها مجاز به فروش هستند، اما برخی از نهادهای نظارتی معتقدند که برخی از کتابهای مجاز نباید در سطح نمایشگاه فروخته شوند. امسال نیز ۲۰ یا ۳۰ عنوان کتاب به این صورت در نمایشگاه کتاب عرضه نشدند. البته ما سعی میکنیم که در سالهای آینده چنین مشکلی وجود نداشته باشد.
وی ادامه داد: ما معتقدیم که برای نشر باید گام به گام جلو رفت. ضوابطی داریم که باید رعایت شوند و اداره کتاب آنها را رعایت میکند. البته برخی از نهادهای دغدغهمند به ما میگویند که کتاب را دقیق بررسی نکردید. ما باید این امر را با گفتگو حل کنیم.
رئیس سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران اظهار کرد: ما از بابت طرحهای پاییزه و تابستانه بدهکاری به ناشران نداریم. اگر نقدینگی در دست ناشر نباشد، کتاب تولید نمیشود. بنابراین نمایشگاه فرصتی برای تامین نقدینگی ناشران است. البته در سال اخیر خبرهای خوبی در خصوص رسیدگی به وضعیت کتابفروشان شنیده خواهد شد.
جوادی در خصوص زمان نمایشگاه سال آینده گفت: قرار است کارگروهی تشکیل شود تا با بررسی چند مورد تصمیم نهایی در این باره گرفته شود.
وی در خصوص دزدی از غرفه های نمایشگاهی ناشران نیز گفت:گزارشی به دست ما نرسیده و اگر چنین کاری به صورت شبکه ای باشد، به طور حتم با آن برخورد می شود.
اسماعیلی همچنین آمار تخلفات غرفه های نمایشگاهی سی و دومین نمایشگاه کتاب تهران تا پایان روز هشتم را چنین اعلام کرد: تا پایان روز هشتم سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۲۹۸ مورد تخلف گزارش شد و ۱۵۳ رأی برای ناشران صادر شد که ۱۶ مورد آنها منجر به تعطیلی یک روزه غرفه های نمایشگاهی شد.
وی افزود: ۶ مورد از آرای صادر شده منجر به تعطیلی برخی از غرفه های نمایشگاهی تا پایان سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شد و ۴۹ مورد از غرفه ها نیز از حضور در نمایشگاه کتاب سال آینده محروم شدند.
معاون اجرایی نمایشگاه کتاب تهران سایر تخلفات غرفه های نمایشگاهی تا پایان روز هشتم سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را چنین شرح داد: ۱ غرفه به دلیل واگذاری غرفه به غیر،۷۲ غرفه به دلیل فروش سایر ناشران، ۲۵ غرفه به دلیل فروش کالاهای غیر کتاب، ۳۴ غرفه به دلیل سایر تخلفات، ۱۱غرفه به دلیل فروش کتاب های فاقد مجوز و ۶غرفه به دلیل فروش کتاب های افست متخلف به حساب آمدند.
انتهای پیام/
نظر شما