شناسهٔ خبر: 32166563 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

از خرداد؛

اعمال افزايش 23 درصدي تعرفه‌ آب و برق پرمصرف‌ها

صاحب‌خبر -

 با ابلاغ افزايش تعرفه‌هاي آب و برق پرمصرف‌ها از سوي دولت به وزارت نيرو تعرفه‌هاي جديد اين گروه که شامل رشد 23 درصدي خواهد بود، از خردادماه اعمال مي‌شود.به گزارش تسنيم ، بحران برق در سال گذشته همه بخش هاي کشور و به ويژه بخش هاي توليدي را تحت تاثير قرار داد و يکي از راهکارهاي مهمي که براي مقابله با اين بحران از آن غفلت شد، اصلاح تعرفه برق مشترکان پرمصرف بود.

پافشاري وزارت نيرو براي اصلاح تعرفه هاي آب و برق باعث شد تا در روزهاي پاياني سال گذشته دولت با پيشنهاد وزارت نيرو مبني بر افزايش تعرفه هاي آب و برق براي پرمصرف ها موافقت و آنرا تصويب کند.

کارشناسان بر اين باور هستند که مشترکان پرمصرف نه تنها بهاي واقعي آب و برق خود را نمي پردازند، بلکه با مصارف بي رويه نيز بحران ساز مي‌شوند.

با توجه به اطلاعات قبض مشترکان مناطق عادي، 85 درصد از مشترکين زير 400 کيلووات ساعت در ماه برق مصرف مي‌کنند و 15 درصد مابقي نيز مصرف برق بالاي 400 کيلووات ساعت در ماه داشته و به عنوان مشترکان پرمصرف شناخته مي‌شوند.

نکته قابل توجه اين است که در بين مشترکان پرمصرف نيز حدود يک درصد از مشترکان نيز وجود دارند که مصارف برق آنها به صورت بسيار غير متعارف بوده به طوري که متوسط مصرف آنها بيش از 1500 کيلووات ساعت در ماه است. اگر چنانچه قيمت برق متوسط قيمت برق صادراتي به کشورهاي همسايه به مقدار 9.5 سنت درنظر گرفته شود آنگاه با احتساب قيمت دلار سامانه سنا، يارانه برق اين يک درصد از مشترکين بسيار پرمصرف بيش از يک ميليون و 330 هزار تومان در ماه خواهد شد.اين امر در حالي است که حقوق يک کارگر در سال گذشته به ميزان يک ميليون و 116 هزار تومان مصوب شده است. به همين دليل، مي‌توان گفت که يارانه برق يک درصد از مشترکان بسيار پرمصرف از حقوق يک کارگر در ماه بيشتر بوده و اين مصداق بارز بي عدالتي و نابخردي در نظام تعرفه‌گذاري برق است.در بخش آب نيز پايين بودن قيمت آب باعث شده تا مشترکان خانگي بدون در نظر گرفتن الگوي مصرف،صرفه جويي را چندان جدي نگيرند و اين جدي نگرفتن را مي‌توان در بالا بودن سرانه مصرف آب در ايران (سرانه مصرف آب در تهران 250 ليتر تا 300 ليتر) به خوبي ديد.

برچسب‌ها:

نظر شما