به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، «محمد سالاری» در نشست خبری امروز خود با اشاره به اقدامات انجام شده توسط کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران گفت: احیا و بازسازی بافت فرسوده یکی از اقدامات و مأموریت های ما در سال جاری بوده است.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، بافت فرسوده را یکی از مهمترین مشکلات و چالش های کلان شهر تهران عنوان کرد و گفت: تلاش کردیم در اصل تصمیم رییس جمهوری مبنی بر ساخت و ساز در فضاهای باز شهری را از آن جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه مجموعه دولت و مدیریت شهری به سمت بازآفرینی شهری رفته اند، خاطرنشان کرد: در تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران و لایحه بودجه 98 توجه جدی به بهسازی بافت فرسوده داشته ایم.
سالاری تاکید کرد: قرار شده است در قالب ستاد بازآفرینی شهری دولت و سایر نهادهای خدمت رسانی دولت با ارایه تسهیلاتی نظیر پرداخت وام های کم بهره و طولانی مدت برای بهسازی بافت فرسوده همکاری کنند.
وی با بیان اینکه کمک در بافت فرسوده می تواند بسیار موثر در بازآفرینی شهری باشد، تاکید کرد: باید تلاش کنیم تا شاهد همکاری سرمایه گذاران با مالکان مناطق مسکونی بافت فرسوده باشیم که با تداوم این رویکرد می توانیم شاهد احیای بافت فرسوده باشیم که این امر به هویت بخشی، فرهنگ و حذف زواید بصری شهر نیز کمک می کند.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران تصریح کرد: حریم تهران به عنوان یکی از فرصت های تفرجگاهی شهر و صیانت از آن از برنامه های مهم مدیریت شهری در سال جاری بود که سعی کردیم در این خصوص سلسله جلساتی داشته باشیم و حکمروایی خوب را به یک دغدغه نسبی تبدیل کنیم.
سالاری با بیان اینکه تلاش می کنیم تا موضوع احیای سند مجموعه شهری به ثمر برسد، افزود: موضوعاتی با رویکرد شهر انسان محور را پیش بردیم و توجه به فضاهای همگانی، بازگرداندن فضاهای همگانی برای حضور مردم در این فضاها و زیست شبانه از دیگر اقداماتی بوده است که مدیریت شهری در سال جاری انجام داده است.
سالاری با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه صیانت از باغات گفت: در حوزه صیانت از باغات سه اقدام اساسی انجام دادیم که صیانت از باغات کن و فرحزاد به عنوان باغات به هم پیوسته شهر تهران موضوعی بود که پیگیری کردیم و نهایتا در کمیسیون ماده پنج به فضای تفرجگاهی کم نظیر تبدیل شده و تصویب و ابلاغ می شود.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران با بیان اینکه الزام شهرداری تهران به تهیه و ارایه شناسنامه باغات موضوع دیگری بود که برای صیانت از باغات تهران انجام دادیم، افزود: شناسنامه باغات تهران در شورا تصویب شده و در لایحه باغات و در طرح تفصیلی تبیین می شود.
سالاری با اشاره به لغو لایحه برج باغات و جایگزین کردن آن با طرح خانه باغ با رویکرد حداقل بارگزاری و صیانت حداکثری از باغات تاکید کرد: ایجاد کمیته فنی اقدام دیگری بود که انجام دادیم که در آن اقدامات لازم در خصوص باغات انجام می شود و این مصوبه هم ابلاغ شد.
وی تاکید کرد: یکی از موضوعات مهمی که عموما شورای پنجم به آن اعتقاد داشته تصمیم گیری و تصمیم سازی مبتنی بر خرد جمعی و مشارکت دهی ذی نفعان در فرآیند تصمیم گیری بوده است.
وی با بیان اینکه 1200 مرجع صدور پروانه در منطقه سرزمینی داریم، خاطرنشان کرد: اگر مجموعه تصمیم گیری ها با اولویت ها و برنامه های بین شورا و شهرداری مغایرت داشت، اعضای شورا می توانند دغدغه های خود را به صورت سوال و تذکر مطرح کنند و من نیز در این راستا تذکری ارایه دادم.
وی در ادامه با اشاره به انتصابات اخیر شهردار تهران اظهار داشت: شهردار به عنوان متخصص حوزه مدیریت شهری باید نگاه و تصمیمات اش در حوزه انتصابات شایسته سالاری باشد و هر گاه هم چنین اتفاقی رخ ندهد، علیرغم اعتقادی به حمایت تمام قد از حناچی داریم هر جا لازم باشد، تذکر خواهیم داد.
وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی شهری در تهران گفت: دولت دو هزار و 700 محله را برای بازآفرینی در قالب برنامه سوم توسعه پیش بینی کرده است و در شورا نیز مهمترین اولویت ما همین موضوع است به طوری که در برنامه پنج ساله سوم تهران و بودجه 98 به آن پرداخته ایم.
سالاری افزود: در گذشته حدود 40 درصد از دو هزار و 700 محله بافت فرسوده فقط تخریب و بازسازی شده اند و ایجاد فضای سبز و تامین سرانه های هفت گانه در آنجا صورت نگرفته اند، بنابراین بحث ما این است که با کمک دولت و مدیریت شهری نسبت به بهسازی محیطی و تامین سرانه های هفت گانه اقدام کنیم و هیچ گونه دخالتی در ساخت و سازها نداشته باشیم بلکه سرمایه گذاران با مالکان بافت های فرسوده یک مدل مشارکتی مبتنی بر آنچه که مدیریت شهری و دولت گفته است، تعریف و ارایه کنند.
سالاری در ادامه در خصوص رنگ آمیزی شهر تهران گفت: توجه به حوزه های نرم افزاری یکی از رویکردهای مطلوب مدیریت شهری است و موضوع رنگ در ارتقای کیفیت زندگی شهروندان تاثیر زیادی دارد.
وی تاکید کرد: سیما و منظر یک شهر فقط محدود به نماهای آن شهر نمی شود بلکه نماهای قالب در رنگ، مبلمان شهری و سطح خیابان های شهر که به صورت آسفالت سیاه و همچنین ایستگاه های مترو، تاکسی و اتوبوس که در معرض دید قرار دارد را نیز شامل می شود.
وی ادامه داد: در مرکز مطالعات تهران مطالعاتی در خصوص رنگ آمیزی های انجام شده در سطح شهر تهران انجام شده است که بیانگر آن است که رنگ آمیزی هایی هم که صورت گرفته، مبتنی بر پیوست فرهنگی نبوده است؛ بنابراین تلاش داریم با ابلاغیه ای که شهرداری دارد، شاهد جلوه های خوبی از منظر شهری در سطح پایتخت باشیم.
سالاری در ادامه با بیان اینکه شورای پنجم اگر به دنبال درآمدزایی از قبل ساخت و ساز در باغات بود مصوبه برج باغات را ابطال نمی کرد، خاطرنشان کرد: این هزینه ای است که از قبل 62 پرونده ای که باغ شناخته شده و به شورای پنجم تحمیل شد، بیانگر شفافیت شورای پنجم است.
سالاری با بیان اینکه در زمان پایش متوجه شدیم در برخی مناطق اقداماتی برای صدور پروانه در حال انجام است و موضوع را پیگیری و عاملان را مورد بازخواست قرار دادیم، افزود: در این راستا 473 پرونده شناسایی شد که شامل مصوبه برج باغ می شد که تعدادی از آنها عوارض خود را به صورت کامل پرداخت کرده بودند، برخی در میانه راه بودند و تعدادی در مرحله تشکیل پرونده قرار داشتند که ما همه موارد را احصا کردیم و در مجموع به 473 پرونده رسیدیم.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران خاطرنشان کرد: رویکرد ایفای نقش نظارتی و مبتنی بر شفاف سازی باعث شد در جلسه علنی شورا موضوع برج باغ ها تبیین و موارد را دسته بندی کنیم که پس از لغو مصوبه برج باغ ها شهردار تهران نامه ای نوشت و لایحه ای به شورا فرستاد و در قالب استفساریه صراحتا تقاضا کرده بود که برای همه این پرونده ها مجوز داده شود که بتوانند پروانه ساخت دریافت کنند.
وی افزود: پس از بررسی هایی که انجام دادیم، مصوب شد پرونده هایی که قبل از مصوبه شورای شهر مبنی بر لغو برج باغ ها بود، همه عوارض خود را پرداخت کرده باشند و هیچ بدهی ای ندارند و به مرحله پیش نویس صدور پروانه رسیده اند برای آنها پروانه ساخت صادر شود.
سالاری در ادامه ایجاد کمیته فنی باغ را اقدام دیگر شورا عنوان کرد که با این کار به توده گذاری و ساخت و ساز باغات ورود پیدا می کنند.
رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران افزود: ما در مصوبه ای که تصویب کرده بودیم قرار شده باغ های دارای ارزش تاریخی و میراثی به هیچ عنوان در آنها ساخت و ساز انجام نشود و همچنین باغات دارای درختان انبوه و متوسط مجوز ساخت و ساز ندارند.
سالاری در خصوص مالکیت حقیقی و حقوقی باغات و نحوه صدور مجوز پروانه ساخت گفت: شورای به صورت محتوایی به پرونده باغات ورود پیدا نکرده است مبنی بر اینکه باغ متعلق به کدام شخص یا نهادی است که بر اساس آن به آنها مجوز با پروانه ساخت داده شود البته این را تکذیب نمی کنم که برخی از پرونده ها متعلق به نهادهای حاکمیتی و دولتی است که اسامی آنها از اسناد مالکیتی شان احصا شده است و در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
∎
نظر شما