شناسهٔ خبر: 31496731 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

بررسی‌های بیشتر درباره «پالرمو» و «سی اف تی» به جلسات مجمع در سال آتی موکول شد

بررسی پالرمو به نتیجه نهایی نرسید و قرار شد در اولین جلسه در سال جدید، بررسی‌ها ادامه پیدا کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اخبار سیاسی  شهر خبر ، جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره بررسی " پالرمو" صبح امروز (۱۱ اسفند) با حضور اکثریت اعضا و ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی برگزار شد. در جلسه امروز مجمع تشخیص برای بررسی «پالرمو»، حسن روحانی، علی لاریجانی، محمود احمدی‌نژاد و ۸ عضو دیگر غائب بودند

بر اساس آخرین اخبار ، در جلسه امروز مجمع، حسن روحانی، رئیس‌جمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس حضور نداشتند. همچنین محمود احمدی نژاد، آیت‌الله ابراهیم امینی، علی‌اکبر ناطق‌نوری، شیخ حسن صانعی، علی آقامحمدی و محمد فروزنده از غایبان این جلسه بودند.

از میان فقهای شورای نگهبان، آیات مدرسی یزدی، محمد یزدی، شب زنده‌دار، در این جلسه غائب بودند.

در این جلسه، بررسی پالرمو به نتیجه نهایی نرسید و قرار شد در اولین جلسه در سال جدید، بررسی‌ها ادامه پیدا کند. به گفته غلامرضا مصباحی مقدم، از آنجا که لوایح پالرمو و CFT  کاملا با یکدیگر مرتبط هستند، نظر اعضا بر این شد که پس از اتمام بررسی CFT، این لوایح  به شکل همزمان به رای گذاشته شود.

طبق خبر ها آیت‌الله محسن مجتهد شبستری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به جلسه امروز این مجمع درباره بررسی لایحه پالرمو (کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملّی) گفت: در این جلسه نیز تعدادی از موافقان و مخالفان پالرمو اظهارنظر کردند و در نهایت با رأی‌گیری که از اعضاء به‌عمل آمد، اکثریت صلاح را در این دیدند که تصمیم‌گیری نهایی درباره آن به تأخیر بیافتد. وی درباره دو علّت عمده به‌تعویق افتادن تصمیم‌گیری نهایی درباره پالرمو گفت: با توجه به اینکه CFT بی‌ارتباط با پالرمو نیست، باید صبر کرد تا CFT هم مطرح شود و سپس در کمیسیونی مشترک، این دو لایحه به‌طور یک‌جا و همه‌جانبه بررسی شوند.

مجتهد شبستری یکی دیگر از علل تعویق تصمیم‌گیری درباره پالرمو را، بررسی تعهدات اروپایی‌ها دانست و گفت: باید ببینیم تعهدات اروپایی‌ها فقط به این سازوکار مالی جزئی مربوط می‌شود و تعهدات دیگری که طبق برجام باید عمل می‌کردند را اجرا خواهند کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به طرح همه‌پرسی درباره لوایح مرتبط با FATF در رسانه‌ها گفت: همه‌پرسی دراین باره، بی‌معنا است؛ چرا که لوایح مرتبط با FATF یک موضوع قانونی است و مسیر قانونی خودش را طی می‌کند؛ این لوایح در مجلس تصویب شده‌اند؛ شورای نگهبان آن‌ها را رد کرده است و حالا در مجمع تشخیص مصلحت نظام در دست بررسی است.

آیت‌الله محمود محمدی عراقی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره اخبار جلسه امروز مجمع برای بررسی پالرمو، گفت: اکثریت افرادی که صحبت کردند، مانند جلسه گذشته نظر موافق به دلایل مختلف نداشتند. وی افزود: نظر جدیدی از جانب یکی از اعضای جلسه مطرح شد و توسط نمایندگان دولت و مجلس هم مورد تایید قرار گرفت، حتی وزیر اقتصاد گفت با آقای رئیس‌جمهور هم مطرح می‌کنند که با توجه به نظراتی که اکثریت اعضای مجمع دارند، به دلیل ارتباط این موضوع با مسئله تحریم‌ها و تعهدات کشورهای اروپایی، به بررسی بیشتری نیاز دارد.عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال درباره CFT هم بحثی صورت گرفت یا خیر، تصریح کرد: فعلا بحث درباره پالرمو است ولی نظر اعضا غالبا این است که CFT حتی مشکلات امنیتی دارد و فقط مسائل اقتصادی نیست؛ بنابراین احتمال جلب موافقت و نظر اعضا نسبت به  CFT خیلی کمتر است.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست خبر ی روز شنبه یازدهم اسفند پس از جلسه مجمع تشخیص اظهار کرد: تا کنون چندین جلسه در مجمع تشخیص مصلحت نظام درخصوص بررسی لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، که از سوی مجلس به مجمع تشخیص آمده، برگزار شده است. وی افزود: در این جلسات نسبت به ابعاد مختلف امنیتی و اقتصادی در مورد پالرمو بحث کردیم و اعضای مجمع و نمایندگان دولت هم نظرات خود را اعلام کردند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد: پس از آنکه مصوبه CFT به مجمع رسید و به دلیل همپوشانی و ملاحظاتی که بین دو لایحه پالرمو و CFT وجود دارد، مقرر شد بررسی لایحه پالرمو با تاخیر صورت بگیرد تا کارشناسان مربوط به CFT هم حضور داشته باشند، بنابراین نمایندگان دولت و مجلس هم موافق تاخیر در رسیدگی به پالرمو بودند. رضایی افزود: در سال جدید بررسی دو لایحه را در دستور کار قرار می دهیم و در این میان رفتار FATF هم مورد توجه است زیرا از سوئی اقدامات ایران را تحسین کرده و از سوی دیگر ابهاماتی داشته است. هر چه رفتار FATF سازنده باشد در نظر مجمع تاثیر دارد.

وی در ادامه به رفتار اروپایی‌ها اشاره کرد و گفت: رفتار اروپایی‌ها در تصمیم مجمع تاثیر دارد چراکه در برجام از آنها راضی نیستیم. رضایی در مورد فشارهایی که به مجمع درخصوص لایحه پالرمو وارد می‌شود، گفت: فضایی درست کردند تا مجمع بدون کار کارشناسی بررسی‌ها را انجام دهد. عده ای نگران نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند. اگر نظارت مجمع قوی‌تر باشد بسیاری از تخلفات میلیاردی نخواهیم بود.

محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص اینکه با توجه به نظر مثبت رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به لوایح FATF، اما در جلسات بررسی مجمع غایب هستند و ترجیح می‌دهند نظرات خود در خصوص این موضوع را از تریبون‌های عمومی بیان کنند، گفت: این سوال را باید از خودشان پرسید رئیس جمهور عضو مجمع تشخیص مصلحت است و می‌تواند بسیاری از نظراتی که دارد را در صحن مجمع بیان و در خصوص آن‌ها بحث کند و نظرات مخالفین و موافقین را بشنود.

سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری امروز خوددر واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه شواری نگهبان دو لایحه پالرمو  و CFT را تائید کرده است، اظهار کرد که هر دو لایحه پالرمو و CFT با ایراداتی از سوی شورای نگهبان به مجلس فرستاده شده است و چون بر سر این موضوع میان مجلس و شورای نگهبان اختلاف وجود دارد، بررسی آن به مجع تشخیص مصلحت نظام رفته است.