شناسهٔ خبر: 31483738 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

لایحه پالرمو، همچنان ابهام در تصمیم گیری

مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز - شنبه - در حالی قرار است به ادامه بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) بپردازند که برخی از اعضای مجمع در اظهارنظرهای متفاوت باعث ایجاد ابهام درمورد نتیجه آن شده اند.

صاحب‌خبر -

مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز - شنبه - در حالی قرار است به ادامه بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی (پالرمو) بپردازند که برخی از اعضای مجمع در اظهارنظرهای متفاوت باعث ایجاد ابهام درمورد نتیجه آن شده اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، چهارمین جلسه بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو امروز - شنبه - در مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار می شود.
این لایحه که مسیر پرپیچ و خمی را در دولت، مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان طی کرده پس از رسیدن به مجمع تشخیص مصلحت نظام در سه جلسه همچنان با بحث های جدی روبرو شده است و موافقین و مخالفین در اظهار نظرهای خود برای تایید یا رد آن تلاش می کنند.
از طرفی طولانی شدن زمان بررسی لایحه پالرمو نیز کمی آن را نسبت به لوایح دیگر متفاوت کرده است و باعث شده مخالفین این لایحه بهره بیشتری از این موضوع برای مخالفت خود ببرند.
اگر جنگ رسانه ای علیه این لایحه و ارسال پیامک هایی با محتوای تهدید آمیز به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم به آن اضافه کنیم، تصویر خوشایندی از مسیر رسیدگی لایحه پالرمو به دست نخواهد آمد.
در این میان اظهار نظرهای لایحه پالرمو درخصوص چگونگی روند بررسی این لایحه نیز باعث ایجاد نوعی سردرگمی و ابهام شده است.

** رای گیری درباره پالرمو و CFT در یک جلسه واحد خواهد بود
حسین مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت وگو با یکی از خبرگزاری ها درباره احتمال تعیین تکلیف لایحه پالرمو در جلسه آتی این مجمع گفت: از آنجا که لایحه CFT (لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم) نیز اخیرا به مجمع تشخیص ارجاع شده، بررسی این لوایح در یک کمیسیون مشترک مورد بررسی قرار می گیرد و نتیجه بررسی بر روی این دو لایحه در یک مرحله اعلام می شود.
وی افزود: بنابراین در جلسه آینده مجمع تشخیص مصلحت نظام که قرار است شنبه 11 اسفندماه (امروز ) برگزار شود، رای گیری درباره پالرمو در دستور کار نخواهد بود.

** پس از تعیین تکلیف پالرمو نوبت به CFT خواهد رسید
حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اما در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا اظهار داشت: بررسی لایحه الحاق دولت ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم در دستور کار نیست و پس از تعیین تکلیف لایحه پالرمو، نوبت به CFT می رسد.
وی در عین حال تاکید کرد احتمال به تعویق افتادن رای گیری درباره این لایحه وجود دارد.

** احتمال به تأخیر افتادن رأی گیری در مجمع دربارۀ پالرمو صفر نیست
مصطفی میرسلیم دیگر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در گفت و گو با ایرنا درباره این که برخی اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام مدعی هستند که رای‌گیری توسط اعضای این مجمع درباره پالرمو و CFT در یک جلسه واحد خواهد بود، پاسخ داد: ما هنوز در مجمع جزییات CFT را بررسی نکرده ایم و اظهار نظر اعضا دربارۀ پالرمو هم پایان نیافته است.
وی افزود: با توجه به این که پالرمو وCFT هر دو با هم لوایح مرتبط با FATF هستند و مشکلات CFT بیش از پالرمو است، بعید نیست که نتیجۀ بررسی های مجمع برای این دو یکسان باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره این که برخی اعلام کرده اند که روز شنبه 11 اسفند درباره لایحه پالرمو رای گیری انجام نمی شود، گفت: قرار است روز شنبه اظهار نظرها تکمیل شود و سپس به بررسی پیشنهادها بپردازیم.
میرسلیم با بیان این که عجله کردن در این زمینه به نفع ما نیست، یادآور شد: ممکن است این بررسی خاتمه نیابد و ادامۀ آن به جلسۀ بعد موکول شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال به تاخیر افتادن رای گیری در خصوص پالرمو در روز شنبه وجود دارد، خاطرنشان کرد: احتمال به تأخیر افتادن رأی گیری دربارۀ پالرمو صفر نیست.
این اظهارنظرهای متفاوت اعضای مجمع تشخیص مصحلت نظام که با نگاه های متفاوت سیاسی نیز همراه است، قطعا نمی تواند رسیدن به نتیجه را درباره لایحه پالرمو تسهیل کند.
از سوی دیگر برای رسیدن به مصلحت که نیاز اولیه آن نزدیک بودن نظرات به یکدیگر است باید مصلحت مردم نیز در نظر گرفته شود. در این میان لایحه پالرمو که در شرایط حاضر از مهم ترین لوایح موجود بر روی میز مجمع تشخیص است از این امر مستنثی نیست و می طلبد درباره آن دقت نظر بیشتری با توجه به شرایط کشور و همچنین نیاز مردم صورت گیرد.
کاهش فشار تحریم ها که این روزها با جنگ روانی دشمن بر علیه کشور همراه است و اقتصاد را تحت تاثیر خود قرار داده و همچنین توسعه ارتباطات بانکی و مالی با دنیا و جلوگیری از انزوای سیاسی، نیازمند عزمی ملی است که بخشی از آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام تعریف می شود.