شناسهٔ خبر: 70992477 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

پزشکیان در گفت‌وگو با شبکه 1 تلویزیون روسیه:

ایران و روسیه قرار نیست تسلیم خواسته‌های زیاده‌خواهان شوند

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران کشوری نیست که تازه به دنیا آمده و با نگاه‌ها و چارچوب‌های مد نظر زیاده‌خواهان شکل گرفته باشد، گفت: ما هستیم و ماندیم و طبیعتا توافق بلندمدت و راهبردی که با فدراسیون روسیه امضا کردیم، نشان از آن دارد که قرار نیست‌ نه روسیه و نه ایران تسلیم خواسته‌هایی شویم که آنها می‌خواهند برای ما طراحی کنند و قادریم در منطقه سیاست‌ها و آرامش و امنیت و توسعه و اقتصاد را با همدیگر و به همراه یکدیگر توسعه دهیم.

صاحب‌خبر -

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ایران کشوری نیست که تازه به دنیا آمده و با نگاه‌ها و چارچوب‌های مد نظر زیاده‌خواهان شکل گرفته باشد، گفت: ما هستیم و ماندیم و طبیعتا توافق بلندمدت و راهبردی که با فدراسیون روسیه امضا کردیم، نشان از آن دارد که قرار نیست‌ نه روسیه و نه ایران تسلیم خواسته‌هایی شویم که آنها می‌خواهند برای ما طراحی کنند و قادریم در منطقه سیاست‌ها و آرامش و امنیت و توسعه و اقتصاد را با همدیگر و به همراه یکدیگر توسعه دهیم. به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان در جریان سفر به روسیه، در گفت‌وگویی با شبکه 1 تلویزیون روسیه به تشریح اهمیت امضای توافق‌نامه جامع راهبردی میان دو کشور و برنامه‌های ایران و روسیه برای تعمیق و گسترش همکاری‌های فی‌مابین پرداخت. در ابتدای مصاحبه، رئیس‌جمهور به این سؤال که چه چیزی در مسکو بیشتر از همه برای شما درخور توجه بود؟ گفت: ما معمولا سوار خودرو می‌شویم و از هواپیما مستقیم به هتل و محل‌های در نظر گرفته‌شده برای دیدارها و برنامه‌ها می‌رویم، این روندی است که به آن عادت کرده‌ایم، ولی در سفر به مسکو آنچه‌ برای ما مهم بود، توافقی است که امضا شد و طبیعتا این برای ما دستاورد خوبی بود.

می‌دانیم که بسیاری از کشورها سیاست‌های خصمانه‌ای علیه ما دارند‌ پزشکیان در پاسخ به این پرسش که «در این قرارداد آیا چیز دیگری، به‌ویژه در بخش اقتصادی، فراتر از چیزهایی که به آنها اشاره شده و شما بخواهید آن را بیشتر برجسته کنید، وجود داشت؟»، پاسخ داد: ما در سه زمینه این توافق را با همدیگر امضا کردیم. این توافق 47 بند داشت؛ 12-13 بند اول درباره بحث‌های امنیتی و سیاسی بود. در همه قسمت‌هایی که باید با هم تعامل کنیم، چه امنیت بین دو کشور و چه امنیت منطقه و چه همسایگان و چه مداخلات در ایجاد صلح و امنیت در منطقه ما، در این زمینه‌ها می‌توانیم با هم تعامل کنیم.

از بند 19 به بعد تا بند 40، بحث‌های اقتصادی و توسعه همکاری‌ها در عرصه‌های ریلی، راه، تجاری، انرژی، برق و کارهایی است که می‌توانیم در این رابطه با هم داشته باشیم و در جمع‌بندی نحوه پیگیری تعهدات مطرح شده است. ما باید این تعاملات را که در همه زمینه‌ها از‌ جمله فرهنگی، سیاسی، امنیتی، علمی و اقتصادی تنظیم شده است، با هم اجرا کنیم. رئیس‌جمهور همچنین درباره این سؤال که «با توجه به برخی ادعاها مبنی‌بر احتمال اقدام نظامی آمریکا یا اسرائیل علیه ایران،‌ آیا یک فرم همکاری و دفاع مشترک میان ایران و روسیه شکل گرفته است‌؟» گفت: مطابق مفاد توافق، بنا بر این است که در صورت حمله کشوری دیگر به ایران یا روسیه، ما متعهد شده‌ایم به‌هیچ‌وجه با آنها همکاری نکنیم و اجازه ندهیم این اتفاق بیفتد. در کلان این همکاری بین ما و فدراسیون روسیه وجود دارد و جزئیات آن را روندها و توافق‌های بعدی مشخص خواهد کرد. در کلیت بندهایی در جهت توافقاتی که باید با هم داشته باشیم آمده، اما منجر به این شده است که بعدها دو کشور بتوانند با هم برنامه اجرائی داشته باشند.

او همچنین در رابطه با آینده مذاکراتی در حوزه امنیتی گفت: در تمام زمینه‌هایی که گفتیم، توافقاتی شکل گرفته که نیاز به کارهای بعدی دارد تا تبدیل به عملیات اجرائی شود. رئیس‌جمهوری در پاسخ به این بخش از مصاحبه که «در شرایطی که غربی‌ها، به‌ویژه آمریکا، در کنار اِعمال تروریسم اقتصادی علیه ایران، اقدام به ترور شخصیت‌های برجسته‌ای همچون ژنرال سلیمانی می‌کنند یا میهمان خارجی شما را در‌حالی‌که به صورت رسمی به کشور شما سفر کرده بود، ترور می‌کنند، جامعه جهانی نه‌تنها این اقدامات را محکوم نکرده، بلکه برعکس به ایران اتهام حمایت از تروریسم می‌زند، آن‌هم به کشوری که به صورت مستمر درحال همکاری با جامعه بین‌الملل است و بارها و به‌صراحت اعلام کرده که هرگز به دنبال سلاح هسته‌ای نیست»، گفت: آنچه مشخص است، این است که روندی که اینها دارند، چه رژیم صهیونیستی در غزه و چه آمریکایی‌ها و همین رژیم صهیونیستی در کشور ما و عراق، فرماندهان و دانشمندان ما را با این بهانه ترور می‌کردند که اینها کارهای تروریستی می‌کنند‌ یا آمده‌اند در منطقه ناامنی ایجاد کنند! الان این روندی که رژیم صهیونیستی از 15 ماه پیش در غزه و لبنان و سوریه انجام داده، تصویرش را نگاه کنید؛ هیچ قاعده و قانون بین‌المللی را مراعات نکرده است. راحت ترور و بمباران می‌کند و آمریکا و اروپا هم محکم از آن دفاع می‌کنند.