شناسهٔ خبر: 30768318 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تاکید معاون وزیر کشاورزی بر ارایه سموم با نسخه

تهران- ایرنا- معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سموم بخش کشاورزی باید همانند دارو زیر نظر سازمان حفظ نباتات و با نسخه کلینیک ها عرضه شود تا هر کسی به این محصولات دسترسی نداشته باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدعلی طهماسبی» امروز (سه شنبه) در سی و نهمین سمینار سالیانه حفظ نباتات که در سازمان حفظ نباتات کشور برگزار شد، افزود: طبق سیاست این سازمان، سموم بخش کشاورزی با نسخه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد اما این مهم به طور کامل رعایت نمی شود.
وی تصریح کرد: ارایه کامل سموم بخش کشاورزی با نسخه نیازمند فرهنگسازی و پشتیبانی سازمان حفظ نباتات کشور است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی بر استفاده بیشتر از مواد بیولوژیک تاکید کرد و گفت: باید مانع ورود هر نوع آلایندگی در منابع پایه باشیم.
وی از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی کشور خواست در زمینه عرضه سموم نسخه دار بخش کشاورزی همکاری کند.

** رشد 22 میلیون تنی تولیدات باغی پس از 40 سال
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال ۵۷، نزدیک چهار میلیون و 800 هزار تن تولید در ۷۱۵ هزار هکتار داشتیم که اکنون به 22 میلیون تن تولید در 2 میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار رسیده ایم که همین افزایش حجم تولید، باعث بروز آفات، بیماری ها و علف های هرز می شود.
وی ادامه داد: امروزه مصرف کنندگان به دنبال مصرف محصول سالمند، بنابراین ما نمی توانیم محصولی را بدون استاندارد و ضوابط بهداشتی ملی، منطقه ای و بین المللی به دنیا عرضه کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ۲۰۳ هزار هکتار کشت گیاهان دارویی در کشور داریم که میزان تولید آنها ۲۳۰ هزار تن است و توسعه 100 هزار هکتار سطح زیر کشت این گیاهان را در دستور کار داریم.
به گفته وی، اکنون شرکت های زیادی سرمایه گذاری در تولید و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی را خواستارند که باید مورد حمایت قرار گیرند.


**اصلاح باغ های قدیمی امری اجتناب ناپذیر است
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: اصلاح باغ های قدیمی در سطح 600 هزار هکتار در دستور کار است که اراضی نو باید مورد پایش سازمان حفظ نباتات قرار بگیرد.
به گفته وی، سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای کشور ۱۵ هزار هکتار است و برنامه داریم حدود ۴۸ هزار هکتار به آن بیفزاییم.
طهماسبی با اشاره به تغییر اقلیم، خشکسالی ها و تنش های گرمایی کشور گفت: با گرم شدن زمین طول و عرض جغرافیایی کمی نامتعادل شده به طوری که تنش گرمایی باعث سوختن برگ مرکبات در جیرفت شده است که می تواند اختلالات فتوسنتزی و ضعف درختان را به همراه داشته باشد که همه اینها به حوزه گیاه پزشکی و حفظ نباتات مربوط می شود.
این مسئول بخشی از این تغییر اقلیم را طبیعی و بخشی را دستخوش فعالیت های انسانی دانست و افزود: برنامه ریزی ها و پیش آگاهی های سازمان حفظ نباتات می تواند موجب شود ما با شرایط از پیش تعیین شده مواجه نشویم. به طور مثال در سد ستارخان منطقه اهر به دلیل تغییر الگوی کشت با طغیان بیماری لکه سیاه سیب درختی مواجه شده ایم.
وی از مسئولان سازمان حفظ نباتات خواست برای مسولان اجرایی و کشاورزان طرح های تحقیقاتی کاربردی و دوره های آموزشی فراگیر برگزار کند.
به گزارش ایرنا، نیاز مصرفی سالیانه سم در کشور 25 هزار تا 30 هزار تن است که نزدیک 25 درصد آن از محل واردات و 75 درصد در شرکت های داخلی تهیه می شود.
چندی پیش به دلیل تحریم ها علیه ایران با وقفه واردات مواد اولیه تولید سم روبرو شدیم اما اکنون در این زمینه مشکلی وجود ندارد.
سی و نهمین سمینار سالیانه حفظ نباتات کشور با حضور وزیر جهاد کشاورزی از امروز (دوم بهمن ماه) آغاز شد و تا چهارم بهمن ماه به مدت سه روز ادامه می یابد.

اقتصام*9186*1961*

نظر شما