شناسهٔ خبر: 30044438 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

پژوهشگر و کارشناس علوم دینی:

انقلاب اسلامی یکی از ثمرات هجرت حضرت معصومه(س) است/کریمه اهل بیت الگویی برای همه زنان جهان

پژوهشگر و کارشناس علوم دینی انقلاب اسلامی را یکی از ثمرات هجرت حضرت معصومه(س) دانست و گفت: این بارگاه باعظمت مرکز حوزه علمیه قم شد، که انقلاب اسلامی ایران یکی از ثمرات آن است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام علی‌اصغر الهامی نیا، پژوهشگر و کارشناس علوم دینی به مناسبت وفات شهادت گونه حضرت فاطمه معصومه(س) در گفتگو با دیار آفتاب؛ گفت: حضرت معصومه(س) یک مورد استثنایی بود، ایشان در دامن امام موسی کاظم(ع) بزرگ شدند و ازنظر علمی جایگاه ویژه‌ای داشتند.

حضرت معصومه(س) ازنظر علمی در سطح بالایی بود

الهامی نیا یکی از مواردی را که نشان می‌دهد حضرت معصومه(س) ازنظر علمی در سطح بالایی بود را بیان کرد و افزود: نوشته‌اند که عده‌ای از علمای قم به مدینه رفتند و سؤالاتی داشتند، این سؤالات کتبی بود و می‌خواستند از موسی بن جعفر (ع) جواب این سؤالات را بگیرند اما امام بزرگوار در منزل تشریف نداشتند، حضرت معصومه(س) سؤال کرد: چکار دارید؟ مراجعین گفتند که سؤالاتی داریم و می‌خواهیم از امام بزرگوار بپرسیم، حضرت معصومه(س) سؤالات را گرفت و به آن‌ها جواب داد، درحالی‌که این سؤالات توسط علما مطرح‌شده بود و سؤالات بسیار مهم دینی بود.

وی ادامه داد: این علما در بین راه یا زمان خروج از مدینه با امام موسی کاظم(ع) روبه‌رو شدند و مسئله را مطرح کردند، امام(ع) وقتی جواب حضرت معصومه(س) را دید، خیلی تمجید کرد. جمله‌ای است که پیامبر(ص) درباره حضرت فاطمه زهرا(س) فرمود: "فداها ابوها" امام موسی بن جعفر(ع) درباره حضرت معصومه(س) این جمله را گفت"فداها ابوها" یعنی پدرش به قربانش برود که به این زیبایی و متین و محکم جواب سؤالات را داده است.

جایگاه اخلاقی حضرت معصومه(س) بسیار نزدیک به معصوم بود

وی جایگاه اخلاقی این بانوی بزرگوار را بسیار نزدیک به معصوم دانست و تصریح کرد: ازنظر اخلاقی نیز به ایشان لقب معصومه داده‌شده، تقریباً مثل حضرت عباس و مثل حضرت زینب(س)، ازنظر اخلاقی خیلی بالابود، هرچند معصوم نبود اما در حد معصوم بود.

این استاد حوزه و دانشگاه هجرت حضرت معصومه(س) را در خفقانی که امام رضا(ع) را به مرو تبعید کرده بودند، حامل پیام سیاسی عنوان کرد و افزود: حضرت معصومه(س) برای ملحق شدن به برادر بزرگوارشان، در یک حرکت سیاسی از مدینه حرکت کرد تا به مرو برود.

الهامی نیا ادامه داد: ایشان در ساوه بیمار شد، البته بعضی‌ها نوشته‌اند که عده‌ای با ایشان همراه بودند که با مأموران حکومتی جنگیدند و شهید شدند. حضرت معصومه(س) فرصت پیدا نکرد که خدمت امام رضا(ع) برسد و در کنار امام مسائل را پیگیری کند.

وی در باب اهمیت زیارت این بانوی عظیم الشان عنوان کرد: بعدازاینکه در ساوه بیمار شدند به قم منتقل شدند و بعد از ۱۸ روز در قم از دنیا رفتند. بارگاه حضرت معصومه(س) که از امام جواد(ع) و امام صادق(ع) هم حتی پیش از اینکه حضرت معصومه به دنیا بیاید در روایاتی به زیارت مرقد ایشان در قم تأکید کردند.

این پژوهشگر و کارشناس علوم دینی  بیان کرد: امام صادق(ع) فرمود: خدا حرمی دارد که در مکه است، پیامبر(ص) حرمی دارد که در مدینه است، امیرالمؤمنین علی(ع) حرمی دارد که در کوفه است و ما حرمی داریم در قم و اشاره کرد به قبر مطهر حضرت معصومه(س) در قم  و شهری که ایشان در آن مدفون است که می‌شود حرم اهل‌بیت(ع).

الهامی نیا حرکت حضرت معصومه(س) به‌طرف مرو را بر وضع موجود در جامعه بسیار تأثیرگذار خواند و گفت: حرکت حضرت معصومه(س) به‌طرف مرو موجی ایجاد کرد که شیعیان بیدار شدند. شیعیان با دیدن حرکت دختر موسی بن جعفر(ع) و خواهر علی بن موسی‌الرضا(ع) جان گرفتند. در آن زمان خیلی از سادات حرکت کردند و از مدینه بیرون آمدند.

وی ادامه داد: تعدادی از سادات همراه ایشان و تعدادی بعد از ایشان به ایران آمدند و در قم اسکان پیدا کردند. مرکز ثقل و گرانیگاه تشیع به قم منتقل شد که از اثرات هجرت معصومه(س) است.

انقلاب اسلامی یکی از ثمرات هجرت حضرت معصومه(س) است

این استاد حوزه و دانشگاه، انقلاب اسلامی را یکی از ثمرات هجرت حضرت معصومه(س) دانست و گفت: این بارگاه باعظمت مرکز حوزه علمیه قم شد، که انقلاب اسلامی ایران یکی از ثمرات آن است. هزاران مجتهد و عالم عظیم الشان در کنار مرقد مطهر حصرت معصومه(س)، تعلیم دیدند و تربیت شدند و پرچم‌دار اسلام در عصر حاضر هستند.

الهامی نیا تصریح کرد:امروز حرف اول و آخر اسلام را حوزه علمیه قم می‌زند که در کنار مرقد مطهر حصرت معصومه(س) به این رشد علمی و به این تکامل رسیده است.

حضرت معصومه (س) الگویی برای همه زنان جهان

وی این بانوی بزرگوار را الگویی برای همه زنان جهان دانست و افزود: حضرت معصومه (س) ازنظر علمی، تقوا، اخلاق، ایمان، معارف اسلامی، یک منبع معنویت و الگودهی به همه زنان جهان است.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر کسی بتواند از حضرت معصومه (س)  الگو بگیرد و هرچه بیشتر به رفتار ایشان توجه کند و عمل کند به انسانیت خود افزوده و به خدا نزدیک‌تر شده و به اسلام بیشتر عمل کرده است.

انتهای پیام/