به گفته کارشناسان غربی ناپدید شدن روزنامه نگار سعودی میتواند بر موقعیت این کشور در جامعه بینالمللی تاثیر منفی داشته و موجب بروز کدورت در روابط دیپلماتیک میان عربستان و ترکیه گردد. "جمال خاشقجی"، ۵۹ ساله، روزنامه نویس منتقد سعودی و ستون نویس روزنامه آمریکایی "واشنگتن پُست" روز سه شنبه ۲ اکتبر به منظور دریافت برخی اسناد رسمی مورد نیاز برای ازدواج وارد سرکنسولگری عربستان سعودی در استانبول گردید ولی هرگز از محل کنسولگری بیرون نیامد.
به دنبال پیگیریهای وزارت خارجه ترکیه در مورد چگونگی سرنوشت روزنامه نگار سعودی، دولت ریاض ضمن تاکید بر عدم اطلاع از سرنوشت جمال خاشقجی اعلام داشت که در صورت لزوم اجازه بازدید از ساختمان کنسوگری به مامورین ترک داده خواهد شد.
این درحالی است که، به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیتی ترکیه میگویند روزنامه نگار سعودی توسط یک گروه از مامورین عربستان به قتل رسیده است. به گفته مسئولین ترک مامورین قتل روزنامه نگار پس از انجام ماموریت همان روز ترکیه را ترک کردهاند.
"یاسین اکتای"، معاون حزب حاکم ترکیه و مشاور رئیس جمهوری این کشور نیز به رسانههای ترکیه گفته بود که مطابق اطلاعاتی که ما داریم آقای خاشقجی به طور عادی از کنسولگری عربستان سعودی در استانبول خارج نشده، بلکه او به شیوهای غیرعادی از این محل خارج شده است». موضوع ناپدید شدن روزنامه نگار واشنگتن پست در سطح عالی مقامات ترکیه و آمریکا واکنشهایی را برانگیخته است.
یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه آمریکا در روزهای پایانی هفته گذشته گفت که دولت واشنگتن در پی کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات ناپدید شدن جمال خاشقجی است. جمال خاشقجی که اکنون احتمال قتل او در سرکنسولگیری سعودی در ریاض میرود در گذشته مشاور دولت ریاض بوده است. روزنامه نگار سعودی در ماه های گذشته در نوشتههای خود به طور منظم سیاست دخالت نظامی عربستان در یمن را مورد انتقاد قرار داده است.
جمال خاشقجی یک سال پیش در نگرانی از احتمال بازداشت خود، با ترک عربستان سعودی در آمریکا سکونت گزید و به نوشتن علیه سیاستهای محمد بن سلمان در واشنگتن پست پرداخت.