شناسهٔ خبر: 25642928 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

برنامه غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان

داشتن یک برنامه غذایی مناسب،متعادل و متنوع در ماه مبارک رمضان کمک شایانی به‌سلامتی بدن می کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از سفیر افلاک اگر در ماه مبارک رمضان از یک برنامه غذایی مناسب،متعادل و درواقع متنوع استفاده کنیم در کنار بهره‌برداری‌های معنوی از این ماه مبارک می‌توانیم کمک شایانی هم به‌سلامت جسممان داشته باشیم.

 

با توجه به این‌که روزه‌داران عزیز زمانی حدود 16ساعت از خوردن و آشامیدن امساک می‌کنند توصیه‌هایی  به نظر می‌رسد تا عزیزان در طول این 16 ساعت کمتر احساس ضعف، خستگی،گرسنگی و تشنگی داشته باشند.

 

تمامی روزداران اعم از روزه داران اولی، ورزشکاران، زنان و مردان حتما وعده سحری را به طور کامل بخورند؛ زیرا  بدن ۱۶ تا ۱۷ ساعت آب و غذا دریافت نمی‌کند باعث افت شدید قند خون می شود.

 

وعده افطاری باید به‌گونه‌ای باشد که هم حس کاهش شدید قند خون سرکوب شود و هم خشکی و کم‌آبی بدن تا حدودی جبران شود و دستگاه گوارش برای دریافت مواد غذایی آمادگی پیدا کند.  

 

بهترین مواد غذایی که که می‌تواند کاهش قند خون را به‌تدریج جبران کند و به‌آرامی به حالت نرمال برگرداند قندهای طبیعی است برای یک افطاری کامل پیشنهاد می‌شود  قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و انجیرخشک استفاده شود، مواد قندی به تدریج قند خون بدن را بالا برده و تعادل قند خون را در بدن برهم نمی‌زنند.

 

 

 در کنار این مواد قندی بهتر است از یک لیوان شیر کم‌چرب گرم یا یک لیوان آب جوش و یا یک استکان چای کم‌رنگ گرم ، یک نوشیدنی ولرم، یک‌کاسه فرنی کم شیرین ، سوپ یا چند لقمه نان ، پنیر و گردو  و یا نان، پنیر و سبزی صرف شود تا دستگاه گوارش آمادگی لازم برای دریافت یک وعده غذایی کامل را پیدا کند.

 

افطار کردن با نوشیدنی‌های خیلی سرد و آب یخ مضر است؛ روزه داران از آب یخ و نوشیدنی‌های خیلی سرد در هیچ شرایطی برای باز کردن افطار خود استفاده نکنند زیرا موجب فشار شدید به دستگاه گوارش شده و سر دردهای شدید را در پی دارد چرا که حرارت بدن و دمای آب یکسان نیست و مقدار زیادی از آب به صورت عرق دفع شده و این عدم تعادل بین درجه حرارت بدن با آب یخ موجب بروز این عارضه می‌شود.

 

نکته قابل‌توجه دیگر این‌که اگر روزه‌دار جزء روزه اولی‌ها نیست ترجیحاً بهتر است بین افطار و شام یک‌فاصله نیم‌ساعته وجود داشته باشد تا از پرخوری و زیاده‌روی  بی‌رویه جلوگیری شود.

 

در وعده شام حتماً سفارش می‌شود که از همه گروه‌های  اصلی غذایی مثل گروه نان و غلات استفاده شود که این ممکن است به شکل برنج ،ماکارونی و یا نان‌های سبوس‌دار مثل سنگک  و بربری باشد.

 

تغذیه مناسب ماه رمضان

 

در کنار آن می‌توان از  مواد پروتئینی کم‌چرب که قاعدتاً که پخته‌شده ،آب پز شده و یا  کباب شده هستند مثل مرغ، ماهی و گوشت قرمز بدون چربی استفاده شود.

 

از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ‌کرده به‌شدت پرهیز شود چون هم هضم آن سنگین هست و هم  آب زیادی می‌طلبد که متابولیزه شوند و درنتیجه تشنگی  را به دنبال دارند.

 

در کنارغذای شام حتماً یک‌کاسه سالاد بدون سس یا این‌یک سبزی‌خوردن  در کنارغذا میل شود که هم فیبر مناسب  را به بدن می‌رساند از و بروز یبوست در ماه مبارک رمضان جلوگیری  می‌کند و همچنین به دلیل این‌که انواع سبزی‌ها سرشار از آب هستند بخشی از آب بدن را هم تأمین می‌کنند.

 

جهت جلوگیری از بروز افت قند خون شدید روزه داران باید کمی زود‌تر از خواب بیدار شوند تا فرصت کافی برای خوردن سحری داشته باشد.

 

افطاری

 

یک سحری مناسب می‌تواند مشابه یک ناهار ساده و یا یک صبحانه کامل باشد،در هنگام سحر از خوردن غذاهای پرچرب و سرخ کردنی پر ادویه، شوری‌ها و ترشیجات جدا خوداری شود زیرا باعث عطش و تشنگی شدید در طول روز خواهد شد.

 

روزه داران حتما از غلات، حبوبات، سبزی‌های تازه و میوه‌های مختلف بعد از افطار استفاده کنند.

 

یکی از راه‌کارهای مهم پیشگیری از عطش شدید خوردن سبزی‌ها و میوه‌های آبدار مانند هندوانه است؛ بخش عظیمی از آب مورد نیاز بدن در طول روز از طریق تناول میوه های آبدارتأمین می شود.

 

از نوشیدنی‌هایی مانند قهوه و چای پر رنگ خودداری شود چرا که این نوشیدنی‌ها باعث می‌شود در‌‌ همان ساعات اولیه روز بخشی از عظیمی از آب بدن به صورت ادرار دفع شده و باعث تشنگی در طول روز شود.

 

در طی یک تا دو ساعت اولیه مایعات مصرف شده تقریبا کامل دفع می‌شود، از هنگام افطار تا سحر به صورت متناوب حدود ۸ تا ۱۰ لیوان مایعات مصرف شود تا به تدریج جذب بدن شود.

 

تغذیه ماه رمضان

 

با توجه به طولانی بودن ساعات روزه‌داری توصیه می‌شود از وعده افطار تا وعده سحری به‌تدریج هر نیم ساعت یک‌بار آب مصرف شود و بهترین نوشیدنی که توصیه می‌شود آب آشامیدنی سالم است و درکنارآن آب‌میوه‌های خانگی و کسانی هم که عادت به خوردن چای دارند از چای کم‌رنگ  استفاده کنند و همراه با چای از خرما،شمش و یا انجیر خشک تناول کنند.

 

ازخوردن یکجای مایعات هنگام سحر پرهیز شود، خوردن یک جای مایعات باعث پرشدن حجم معده و عدم مصرف مواد غذایی مورد نیاز می‌شود.

 

خوردن سوپ‌ها و آش‌های رقیق نیز توصیه می‌شود زیرا نیاز روزه داران را به مواد غذایی و بخشی از آب بدن را تأمین می‌کند.

 

انتهای پیام/

نظر شما