شناسهٔ خبر: 25534328 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدس امروز برگزار می شود

هفتادمین نکبت

بیروت-ایرنا-مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدس همزمان با هفتادمین سالگرد تاسیس رژیم صهیونیستی که فلسطینیان به آن «روز نکبت» می گویند، برگزار می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در زمان تبلیغات انتخاباتی خود وعده انتقال سفارت کشورش از تل آویو به بیت المقدس را داده بود و در 15 آذرماه سال 96 بطور رسمی بیت المقدس را پایتخت رسمی رژیم صهیونیستی اعلام کرد.
امروز (دوشنبه) قرار است مراسم رسمی انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس در این شهر برگزار شود.
انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس به معنای به رسمیت شناختن این شهر بعنوان پایتخت اسرائیل از سوی ایالات متحده است؛ فلسطینیان این اقدام را ضربه‌ای مهلک به «روند صلح» می خوانند.
بیت المقدس، شهری در دامنه کوه های الخلیل، محل نزاع طرفین درگیر در سرزمین‌های اشغالی است. هم رژیم صهیونیستی و هم فلسطینیان این شهر را پایتخت خود می دانند.
شهر قدیمی در قلب بیت المقدس محل تلاقی محله‌های مسیحیان، مسلمانان و یهودیان است. محله مسلمانان بزرگترین محله شهر قدیمی بیت المقدس است.
این اقدام ترامپ با واکنش های بسیاری از کشورهای اسلامی و غیر اسلامی مواجه شده است.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه پس از اقدام 15 آذر ترامپ گفت: بیت المقدس خط قرمز مسلمانان است.
ایمن صفدی وزیر امور خارجه اردن تصمیم آمریکا برای به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل را دارای عواقبی خطرناک خواند.
انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس حتی با مخالفت کشورهای اروپایی نیز مواجه شده است.
امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه، با ابراز نگرانی از تصمیم احتمالی دونالد ترامپ نسبت به انتفال سفارتخانه ایالات متحده به بیت المقدس گفت که هرگونه تصمیمی درباره شهر بیت المقدس (اورشلیم) باید در چارچوب مذاکرات صلح اسرائیل و فلسطین برای تشکیل دو کشور باشد.
وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که تا زمان دستیابی به راه حل دو دولت میان اسرائیل و فلسطین، این کشور اروپایی سفارت خود در اراضی اشغالی را از تل آویو به بیت المقدس منتقل نخواهد کرد.
زیگمار گابریل اعلام کرد که تا زمان دستیابی به یک راه حل دو دولت میان اسرائیل و فلسطین، سفارت آلمان در شهر تل آویو باقی خواهد ماند.
اتحادیه اروپا پیشتر از اقدام ترامپ برای انتقال سفارت کشورش در اراضی اشغالی به قدس انتقاد و تاکید کرده بود که این تصمیم در تعارض با تلاش ها برای پایان دادن به نزاع فلسطینی ها و اسرائیلی ها است.
هاآرتص روزنامه اسراییلی نوشت: جرالد کوشنر و ایوانکا ترامپ داماد و دختر ترامپ به همراه «جان سالیوان» معاون وزیر خارجه آمریکا، برای شرکت در مراسم انتقال سفارت آمریکا به قدس وارد اسرائیل شده اند و این در حالی است که انتظار می رود اغلب سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا این مراسم را بایکوت کرده و در آن شرکت نکنند.
در واقع انتقال سفارت آمریکا به قدس خلاف مصوبات شورای امنیت است و در شورای امنیت سازمان ملل هم 14 کشور با آن مخالفت کردند. در مجمع عمومی سازمان ملل نیز 128 کشور با این اقدام مخالفت کردند. 35 کشور رای ممتنع دادند و 9 کشور هم موافقت کردند و این نشان می دهد که اکثریت با این اقدام مخالف هستند.
همین حالا غیر از اعتراضات جامعه جهانی، فلسطینیان طی چندین هفته اخیر راهپیمایی و تظاهراتی را تحت عنوان بازگشت به سرزمین خود برگزار کرده اند.
فلسطینیان امروز ( دوشنبه) نیز در اعتراض به مراسم انتقال رسمی سفارت امریکا به بیت المقدس به مقابله با نیروهای اسراییل پرداخته اند.
در این میان به نظر می رسد برخی کشورهای عربی تلاش می کنند که بهبود روابط خود با اسرائیل را به صورت علنی آشکار کنند.
به هر روی موضوع قدس به عنوان قبله اول مسلمانان جهان یک مساله حیاتی برای جهان اسلام است و تحولات آن می تواند کل جهان اسلام را تحت تاثیر قرار دهد.
فلسطین یک مساله اسلامی است و لازم است همه کشورهای اسلامی نسبت به تحولات آن موضعگیری نشان دهند.
در خصوص مساله انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس هر چند تظاهراتی در فلسطین و برخی از کشورها اسلامی برگزار شد اما این موضعگیری ها و واکنش ها فراگیر نشده و جهان اسلام ناگزیر است که در این خصوص چاره ای بیندیشد.
برای مساله بیت المقدس باید همایش ها و کنفرانس های بیشتری در کشورهای اسلامی برگزار شود تا ابعاد این مساله برای همه مسلمانان تشریح شود.
مساله انتقال سفارت امریکا به بیت المقدس و اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت اسراییل، با واکنش های مناسب روبرو نشده و حتی رسانه های کشورهای اسلامی نیز نتوانستند در این زمینه روشنگری موثری داشته باشند.
به نظر می رسد تشتت آراء و اختلافات در میان کشورهای اسلامی یکی از مسایل مهمی است که چنانچه جهان اسلام نتواند در این زمینه فکر اساسی بکند این موضوع می تواند بسیاری از مسایل و مشکلات آنان را لاینحل باقی بگذرد.
خاورم* 1569 *