به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس موسسه تحقیقات ژنتیک و اصلاح ماهیان سرد آبی یاسوج گفت: این مرکز در سال ۶۴ با هدف تولیدو تکثیر تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا و آموزش پرورش دهندگان در آن دوره راه اندازی شد و در سال ۱۳۸۴ با هدف اصلاح نژاد ماهیان قزل آلا به موسسه علوم شیلات کشور واگذار شده است.
قائدی افزود: تا پیش از تغییر وضعیت به مرکز تحقیقات، عمده فعالیت این مرکز تولید تخم چشم زده برای تامین لارو ی مزارع پرورش ماهی ۲۰ استان کشور بوده است، ولی با تبدیل به مرکز تحقیقات عمده فعالیت بر روی تحقیقات و پژوهش متمرکز شد و در این مرکز میلیونها تخم ماهی چشم زده و بچه ماهی قزل آلا کاملا اصلاح شده و برای پرورش به سراسر کشور ارسال میشود.
راستیان گفت: فاز اول به گزینی طبیعی ماهیان در این مرکز انجام شده بحثهای مختلفی در رابطه با اصلاح و زاد ولد تغییر جنسیت در ماهی انجام شده و نتایج خوبی کسب کردیم.
وی افزود:این موسسه درصدد انعقاد قراداد با یک شرکت نروژی است.
بزرگترین مرکز ملی اصلاح نژاد ماهیان قزل آلای کشور در ۲۶ کیلومتری جنوب یاسوج در مسیر جاده یاسوج به گچساران در روستای تنگاری از توابع شهرستان بویراحمد واقع است.
ارسال تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلا به سراسر کشور
خبرگزاری صداوسیما
از موسسه تحقیقات ژنتیک و اصلاح ماهیان سرد آبی یاسوج میلیونها تخم چشم زده و بچه ماهی قزل آلای کاملا اصلاح شده به سراسر کشور ارسال میشود.
صاحبخبر -
∎
نظر شما