شناسهٔ خبر: 23717129 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

تکمیل واحدهای مسکونی آسیب‌دیده زلزله کرمانشاه به سال 98 کشیده می‌شود

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه تکمیل واحدهای مسکونی زلزله کرمانشاه به سال 98 کشیده خواهد شد، گفت: برخی از سازمان‌ها همکاری خوبی برای سرعت بازسازی واحدهای مسکونی ندارند، اما به هر حال سقف واحدهای مسکونی روستایی تا 6 ماه اول سال آینده زده خواهد شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علیرضا تابش در حاشیه امضای تفاهم‌نامه همکاری میان بنیاد مسکن و دانشگاه تهران در خصوص بازسازی واحدهای مسکونی زلزله‌زده کرمانشاه، گفت: بر اساس آمار اخذ شده تعداد خانه‌های تخریب شده مشخص است، بنابراین به ساکنان این واحدهای مسکونی کانکس تحویل داده شده که توسط سپاه ساخته و در روستاها نصب شده است. 

وی ادامه داد: ساخت کانکس در شهرها نیز با قراردادی که با ارتش بسته شده است ساخته و نصب شد،بنابراین حدود 10 تا 12 هزار کانکس توسط سپاه و ارتش و حدود 3 هزار کانکس توسط مردم و برخی سازمان‌ها ساخته و نصب شده است.

تابش تأکید کرد: اگر افرادی برای تحویل این کانکس‌ها از آمار جا مانده باشند بررسی کرده و به آنها کانکس تحویل خواهیم داد، بنابراین جای نگرانی در این خصوص نیست.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: تا 6 ماه اول سال آینده سقف کل واحدهای مسکونی روستایی خسارت دیده در زلزله کرمانشاه زده خواهد شد اما در شهرها به دلیل برخی مشکلات و عدم همکاری از سوی برخی سازمان‌ها تکمیل واحدهای مسکونی خسارت دیده در زلزله کرمانشاه به سال 98 کشیده خواهد شد. 

وی گفت: تاکنون 30 هزار واحد مسکونی به بانک‌ها برای اخذ تسهیلات معرفی شده‌اند و برای 16 هزار واحد مسکونی انعقاد قرارداد صورت گرفته است که از این تعداد 5200 واحد روستایی و 10 هزار واحد تعمیراتی (7 هزار واحد در شهر و 3 هزار واحد در روستاها) هستند، بنابراین اکثریت ساخت واحدهای مسکونی در شهرها بتنی و فولادی و در روستاها فلزی است

تابش در خصوص واحدهای مسکن مهر آسیب‌دیده در زلزله کرمانشاه نیز گفت: طراحی واحدهای مسکن مهر بر عهده وزارت راه و شهرسازی است،بنابراین طرح مقاوم‌سازی این واحدهای مسکونی در اسلام‌آباد و سرپل ذهاب باید توسط وزارت راه و شهرسازی انجام گرفته و گزارش آن به بنیاد مسکن ارائه شود تا بنیاد مسکن اقدام به تأمین منابع مالی این واحدها کند. 

وی افزود: لذا چون طراحی این واحدهای مسکونی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است از کم و کیف مطالعات و جزئیات تخریب این واحدهای مسکونی اطلاعی نداریم. 

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در پاسخ به این سؤال که از میزان خسارت زلزله در روزهای ابتدایی وقوع این حادثه اعداد متفاوتی ارائه شده بود آیا در حال حاضر با گذشت زمان این گزارش تغییری کرده است یا خیر، گفت: برآورد اولیه بنیاد مسکن در روزهای نخست 700 میلیارد تومان وام و تسهیلات و 280 میلیارد تومان وام بلاعوض بود اما در حال حاضر برآوردها حاکی از افزایش دو برابری این برآوردها می‌شود یعنی در حال حاضر خسارتی که به اماکن مسکونی وارد شده حدود 2 هزار میلیارد تومان است. 

تابش در خصوص انعقاد امضای تفاهم‌نامه بنیاد مسکن با دانشگاه تهران نیز، گفت: تفاهم‌نامه‌ای که امروز میان بنیاد مسکن و دانشگاه تهران امضا شده است در حقیقت قصد دارد تا زمینه امور فنی بازسازی مناطق سانحه‌دیده کرمانشاه را میان این دو نهاد افزایش دهد. 

وی افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه کنترل مضاعف و نظارت عالیه در طرح‌های شهری تهیه شده توسط نظام مهندسی که شامل بررسی نقشه‌ها و تحلیل و محاسبات سازه خواهد بود توسط بنیاد مسکن و دانشگاه تهران انجام خواهد شد.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: کنترل مضاعف و انجام مطالعات مقاومت مصالح، ژئوتکنیک و تحلیل خطر و خطرپذیری با استفاده از نتایج آزمایش‌های میدانی از جمله موارد تفاهم‌نامه امروز است. 

به گفته وی، بازنگری و تهیه دستورالعمل‌های لازم جهت ارزیابی سریع ساختمان‌ها، قبل و پس از سانحه، نظارت عالیه بر عملکرد آزمایشگاه‌ها، مراکز تولید مصالح، حمل و مصرف ماسه، سیمان و بتن و همچنین نظارت عالیه بر اجرای سازه‌های جوشی از جمله موارد مهم این تفاهم‌نامه است. 

همچنین عزیزالله مهدیان معاون بازسازی بنیاد مسکن  در این مراسم در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پرسید آیا در زلزله‌های گذشته نظارت‌های کمتری صورت گرفته است که باعث شده امروز بنیاد مسکن با دانشگاه تهران این قرارداد را امضا کند، گفت: در تمام زلزله‌های رخ داده بازسازی‌ها به شکل مناسبی صورت گرفته و از تمام مشاوران دارای صلاحیت برای بالا بردن کیفیت واحدهای مسکونی ساخته شده استفاده شده است.

وی افزود: در قرارداد امروز در حقیقت این اقدامات رسمی‌تر شده و امیدواریم علاوه بر دانشگاه تهران سایر دانشگاه‌ها نیز توان فنی خود را در بالا بردن کیفیت ساخت‌وساز ارائه دهد.

مهدیان با اشاره به اینکه حدود 15 هزار کانکس به منطقه زلزله‌زده کرمانشاه آمده است، گفت: تعداد زیادی از مستأجرانی که در این مناطق سکونت داشتند به جای کانکس پول گرفته و اقدام به اجاره واحد مسکونی موردنظر خود کردند.

به گفته وی، در شهرها 5 میلیون تومان و در روستاها 3 میلیون تومان به جای کانکس پول پرداخت شده است. 

وی با اشاره به اینکه در زلزله کرمانشاه 1590 روستا و 8 شهر خسارت دیده‌اند، گفت: 289 روستا بیش از 50 درصد خسارت دیده بودند و در شهرها نیز 5500 واحد مسکونی دچار خسارت شده بودند.

به گفته وی در شهرها، 2540 واحد مسکونی آواربرداری شده و تعداد زیادی به سازمان نظام مهندسی معرفی شده و منتظر دریافت نقشه هستند تا اقدامات خود را برای ساخت‌وساز آغاز کنند. 

معاون بازسازی بنیاد مسکن ادامه داد: در روستاها چون تمام اقدامات بر عهده بنیاد مسکن است و ابتدای کار مردم نیز دخیل بودند یک مقدار کار با کندی پیش رفت اما قطعاً سرعت زیادی به خود خواهد گرفت.

* رئیس دانشگاه تهران: ورود دانشگاه تهران برای مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای مسکونی زلزله کرمانشاه

نیلی رئیس دانشگاه تهران در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری بین بنیاد مسکن و دانشگاه تهران با اشاره به اینکه باید ورود دانشگاه تهران برای مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای مسکونی زلزله کرمانشاه را به فال نیک گرفت، گفت: یکی از محورهای دانشگاه‌ها مسئولیت اجتماعی است یعنی دانشگاه‌ها باید مسئولیت خود را در قبال جامعه اعم از توسعه و حل چالش‌ها به کار گیرند و در آینده جامعه مشارکت داشته باشند. 

وی افزود: در برنامه دانشگاه تهران علاوه بر بحث بین‌المللی‌سازی و دانشگاه کارآفرین بحث اخلاق حرفه‌ای و مسئولیت اجتماعی رعایت می‌شود به همین منظور تفاهم‌نامه همکاری با بنیاد مسکن به امضا رسید.

نیلی تأکید کرد: دانشگاه تهران با دارا بودن مؤسسه ژئوفیزیک وظیفه دارد تمام زلزله‌های کشور را رصد کند پس دانشگاه تهران تمام توان خود را برای هر چه بهتر انجام شدن بازسازی واحدهای مسکونی به کار خواهد گرفت. 

رئیس دانشگاه تهران تأکید کرد: اگر بحث بازسازی به صورت دقیق صورت نگیرد ممکن است اقدامات شتاب‌زده مردم را دچار مشکلات کند پس باید با بکارگیری تخصص و توان لازم وضعیت مناطق را به خوبی سازماندهی کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما