شناسهٔ خبر: 23190845 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتدال | لینک خبر

رفتار های متناقض ترامپ؛ از شعار صلح تا انتقال پایتخت

اقدام غیر منتطره ترامپ موجب شگفتی و اعتراض بسیاری از ملت ها و مقامات کشورهای مختلف شد این اقدام رئیس جمهور آمریکا تکرار رفتار های متناقض او است. با اعلام ترامپ از این پس آمریکا قدس را به جای تل آویو پایتخت رژیم صهیونیستی می‌خواند.

صاحب‌خبر -

به گزارش اعتدال، مسئله قدس سال هاست که محل اصلی درگیری اسرائیلی‌ها با فلسطینی هاست. حدود یک سوم بیت المقدس شرقی را فلسطینی ها تشکیل می‌دهند و مسجد القصی نیز در این ناحیه قرار دارد و از طرف دیگر صهیونیست ها قدس را پایتخت همیشگی خود می‌دانند.


از زمان روی کار آمدن ترامپ وی همواره شعار صلح بین فلسطین و اسرائیل را سر می‌دهد اما این اقدام ترامپ نشان داد همواره به دنبال برآورده شدن خواسته های هم پیمانانش است نه چیز دیگر؛ تا کنون هیچکدام از روسای جمهور ایالات متحده به اندازه ترامپ بی مهابا به دنبال منافع خود و یا متحدانش نبوده اند.


شاید بسیاری از رئوسای جمهور آمریکا از تبدیل قدس به پایتخت دفاع می‌کردند اما هیچکدام دست به چنین اقدامی نزدند. عزت‌الله یوسفیان ملا در گفت‌وگو با خانه‌ملت در خصوص تصمیم اخیر ترامپ مبنی بر انتخاب قدس به عنوان پایخت رژیم صهیونیستی و اعلام نظر مخالف شورای امنیت سازمان ملل با این پیشنهاد، گفت: کنگره آمریکا در سال‌ 1995 انتقال سفارت ایالات متحده از تل آویو به بیت‌المقدس را تصویب کرد اما روسای جمهور دموکرات و جمهوری‌خواه گذشته نسبت به اجرای مصوبه اقدام نکردند لذا ترامپ پیگیر اجرای آن شد.


رژیم صهیونیستی از سال 1967 بخش هایی از بیت المقدس شرقی را اشغال کرد و در همان زمان قدس را به عنوان پایتخت خود معرفی کرد. برای آنکه بتواند این هدف را عملی کند شروع به شهرک سازی در مناطق فلسطین نشین قدس شرقی کرد و پس از درگیری های طولانی با مردم فلسطین آنها از این مناطق بیرون راند و اکنون بیش از 86 درصد از قدس شرقی در کنترل اسرائیلی ها است و حدود 200 هزار نفر در شهرک های اسرائیلی ساکن شده اند.


علاوه بر آن اسرائیل در اقدامی دیگر و در سال 2002 با دیوار کشی در روستاها و شهرک هایی که ساخته بود به اسم ارتقا امنیت مناطق صهیونیست نشین کاری کرد که آرایش جمعیتی این مناطق ثابت بماند.


عواقب این اقدام در کشور فلسطین و سایر کشورها می تواند برای آمریکا و اسرائیل گران تمام شود. هرچند برای انتقال پایتخت حدود 3 سال زمان نیاز است اما از هم اکنون درگیری ها در نوار غزه و کرانه باختری آغاز شده است و روز گذشته 2 راکت از سوی غزه به محله یهودی نشین قدس شلیک شد. پیش از اعلام رسمی ترامپ وزارت خارجه ایالت متحده سطح امنیتی سفارتخانه هایش را افزایش داد و کارمندان آمریکایی را از ورود به فلسطین منع کرده است.


با اعلام رئیس جمهور آمریکا مبنی بر تبدیل بیت المقدس به پایتخت رژیم صهیونیستی، اسرائیل به طور عملی تائید شهرک سازی را در این شهر از سوی آمریکا دریافت می‌کند در حالی که پیش از این همواره در نزد جامعه بین ملل مذموم پنداشته می شد.


ترامپ با به‌رسمیت‌شناختن بیت‌المقدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل، عملا بر شهرک‌سازی‌هایی که از سوی جامعه بین‌المللی غیرقانونی محسوب می‌شود، مهر تائید می‌زند.


علاوه بر واکنش های بین المللی به اقدامات ترامپ و نتانیاهو، فلسطینیانی نیز ساکت ننشستند. از سوی دیگر با توافق اخیر حماس و فتح بر اتحاد مجدد گروه های فلسطینی، این اقدام ترامپ می‌تواند موجب افزایش این اتحاد شود و نخستین اقدام مشترک علیه رژیم صهیونیستی انجام دهند. حماس پس از سخنرانی ترامپ با صدور بیانیه‌ای با دفاع از اقدامات فتح و تشکیلات خودگردان بیت المقدس را خط قرمز فلسطین دانست.


اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی "حماس" تاکید کرد که قدس شهری عربی و اسلامی است و تا ابد مساله اول مسلمانان خواهد بود.


هنیه روز یکشنبه در سخنرانی خود در مراسم "حمایت از قدس" در ترکیه که از طریق ویدئو کنفرانس انجام شد، خاطر نشان کرد که تصمیم "زورگویانه و قلدر مآبانه" دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا لغو خواهد شد و امکان اجرا در سرزمین ما و قدس را ندارد.


وی با اشاره به اینکه کشوری به نام "اسرائیل" وجود ندارد تا پایتختی هم داشته باشد، تصریح کرد که «ما از قدس دفاع کرده و جان و مال مان را نثار آن خواهیم کرد و مساله قدس، مساله امت است و نه تنها ملت فلسطین.»


تغییر پایتخت رژیم صهیونیستی از تل آویو به بیت المقدس توسط ترامپ در ادامه همان سیاست های متناقض رئیس جمهور آمریکا است. از ابتدای دوران ریاست جمهوری ترام وی نشان داده که در تصمیم گیری های بین المللی توجهی به خواسته های همپیمانانش ندارد و به تنها چیزی که توجه می کند منافع آمریکا است و خروج از پیمان آب و هوایی پاریس و توافق‌های تجاری با آسیا و اروپا . حتی تهدید به خروج از برجام نیز نشان دهنده همین سیاست های وی است.


یوسفیان ملا با بیان اینکه تصمیم ترامپ مغایر ادعای بی‌طرفی در حوزه صلح جهانی است، یادآور شد: آمریکا تاکنون ادعای نقش داوری در سطح جهان و خاورمیانه را بازی می‌کرد اما با این اقدام از گردونه داوری هم خارج خواهد شد.


دونالد ترامپ همیشه شعار صلح بین فلسطین و اسرائیل را سر می‌دهد و چند اقدام نمادین در این مدت انجام شده است اما این موضع او همانند سایر مواضع دیگر بسیار متناقض است و این اقدام ترامپ نشان داد همواره به دنبال برآورده شدن خواسته های هم پیمانانش است نه چیز دیگر./

پایان پیام