به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از اروم نیوز، موزه به مکان خاصی که در آن مجموعهای از آثار باستانی و صنعتی و اشیاء باارزش را به معرض نمایش میگذارند، گفته میشود و موزه مؤسسهای است دائمی و بدون هدف مادی که درهای آن به روی همگان بازاست و در خدمت جامعه و پیشرفت آن فعالیت میکند و هدف موزهها پژوهش در آثار و شواهد بهجای مانده انسان و محیطزیست او، گردآوری آثار، حفظ و بهرهوری معنوی و ایجاد ارتباط بین این آثار، بهویژه به نمایش گذاردن آنها بهمنظور بررسی و بهره معنوی است.
به همین بهانه در زمینهٔ گردشگری با «جلیل جباری» مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی به گفتوگو نشستیم که شرح آن در پی میآید:
* چه تعداد اشیا تاریخی و چند اثر طبیعی در فهرست آثار میراث فرهنگی به ثبت رسیده است؟
در حوزه آثار تاریخی حدود یک هزار و ۵۷ اثر ملی اعم از اشیای منقول و غیرمنقول و آثار طبیعی ثبتشده است و از این نظر آذربایجان غربی جزو ۷ استان برتر کشور قرار گرفته است و آذربایجان غربی از حیث تنوع و تعداد اشیاء یکی از استانهای غنی بشمار میرود.
در زمینه ثبت آثار طبیعی نیز آثاری نظیر آبشار شلماش سردشت، چشمه قراوان سردشت و سنگ اژدهای سلیمان در فهرست بررسی میراث طبیعی موجود بوده و در سالهای گذشته ۴ اثر شامل کوه زندان سلیمان، چمن متحرک چملی و صنایعدستی استان بهعنوان اولین آثار میراث طبیعی ثبتشده است.
* قیمت بلیط بازدید از موزه ها برای بازدیدکنندگان داخلی و بازدیدکنندگان خارجی چقدر در نظر گرفته شده ست؟
قیمت بلیط بهصورت متمرکز ابلاغ میشود و در همه موزههای کشور این مبلغ ۲۵ هزار ریال برای گردشگران داخلی و ۱۵۰ هزار ریال هم برای گردشگران خارجی در نظر گرفتهشده است.
درواقع این نرخ مصوبی است که به شکل مقررات و قانون به سراسر موزههای کشور ابلاغشده و همه استانها مکلف هستند که این قانون را رعایت کنند.
* آخرین آمار اقامت و بازدید از اماکن گردشگری داستان را تشریح کنید؟
آخرین آمار اقامت در ۶ ماهه سال جاری هشتصد و ۵۶ هزار و ۸۰۰ نفر اقامت در همه مراکز اقامتی اعم از هتلها، هتلآپارتمانها، خانههای معلم، بوم گردیها و سایر مراکزی که بهنوعی به اسکان مسافران کمک میکنند ارائه شده است.
همچنین آمار مربوط به بازدید از مجموعههای تفریحی گردشگری و تفرجگاهها و بناهای تاریخی بهغیراز موزهها، بالغ بر ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده و میانگین حضور مسافرین در استان یک و ۲ دهم است و تلاش ما این است که ماندگاری و اقامت مسافران و گردشگران را افزایش دهیم.
* طرح تله کابین ارومیه با چه مشکلاتی در این زمینه روبهرو هستید؟
تلهکابین در ۵ فاز طراحیشده که اکنون فاز اول به طول نزدیک به ۲ کیلومتر در حال اجرا است. فاز اول این طرح حدود ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و در حدود ۸۰۰ هزار و ۹۰۰ متر در حال اجرا می باشد. کافرما برای اتمام این طرح نیاز به تسهیلات دارد و ما نیز به عنوان نهاد مشارکت کننده پیگیر اجرای طرح هستیم تا بتوانیم وی را برای دریافت تسهیلات معرفی کنیم.
اکنون در مرحله پیگیری تخصیص آب و واگذاری اراضی و زمینهایی برای اجرای طرح در اختیار سرمایهگذار هستیم. از طریق سازمانهای متولی پیگیریم تا سرمایهگذار این کار با جدیت و سرعت عمل این پروژه را به پایان برساند چون پروژهای است که از چندین سال گذشته دارد پیگیری میشود.
انتهای پیام/