شناسهٔ خبر: 23136479 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

ضعف زیرساخت های فرهنگی دلمشغولی هنرمندان اهری

تبریز- ایرنا - در کنار مشکلات فنی و پشتیبانی برای برگزاری مراسم مختلف فرهنگی و هنری، نبود سالن های مناسب و غیر استاندارد بودن سالن های موجود یکی از دل مشغولی های هنرمندان شهرستان اهر برای اجرای برنامه های هنری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، هنرمندان شهرستان اهر مکانی مناسب برای شکوفایی استعدادها و عرضه هنرهای خود ندارند و مجبورند برای اجرای برنامه عمومی و جامع که با مشارکت تعداد بیشتری از شهروندان باشد از سالن های ورزشی بجای سالن هنری استفاده کنند و این امر هم علاوه بر عدم تناسب سالن با موارد استفاده آن، دلیلی برای بروز مشکلات فنی در اجرای برنامه های فرهنگی به ویژه کنسرت و تئاتر شده است.
نبود سالن تخصصی تئاتر و الزام به اجرای برنامه در سالن های ورزشی از جمله گلایه های همیشگی اهالی فرهنگ و هنر شهرستان اهر است.
در این شهر یکصد هزار نفری تنها سالن فعال، مجتمع فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی که استفاده از آن هم در ساعات محدود برای برنامه های خاص میسر است، از این رو برنامه های دستگاه های اجرایی و محدود به چند سالن غیر استاندارد نظیر سالن شهید مطهری و سالن ورزشی ولیعصر است.
فرماندار شهرستان اهر با اشاره به پیشینه فرهنگی شهرستان، جشنواره سراسری تئاتر کوتاه ارسباران را ظرفیتی برای منطقه عنوان کرد و افزود: اهر با برگزاری جشنواره های متعدد توانمندی خود را نشان داده و با همکاری مردم و مسئولان تلاش کنیم تا خروجی رویدادهای فرهنگی قوی تر از گذشته باشد.
زاهد محمودی با اشاره به نقش برنامه های فرهنگی در توسعه شهرستان گفت: بخشی از برنامه های اشتغال را می توان از طریق فعالیت های فرهنگی محقق کرد.
یک کارشناس فرهنگی و پژوهشگر اجتماعی هم با بیان اینکه شهر اهر در دهه های اخیر گسترش زیادی داشته و جمعیت آن افزایش یافته است، گفت: امکانات و فضاهای فرهنگی جدید متناسب با تحول جمعیتی ایجاد نشده است.
جعفر خضوعی افزود: هر دو کتابخانه عمومی این شهر در بخش مرکزی هستند و بخصوص محلات حاشیه از نعمت کتابخانه عمومی و فرهنگسرا محروم هستند.
وی با اشاره به اینکه هنر تئاتر در اهر یک قرن سابقه دارد و جشنواره سراسری تئاتر کوتاه بیش از یک دهه است که در این شهر برگزار می شود ، گفت: این در حالی است که هنرمندان این عرصه آمفی تئاتری برای عرضه آثار نمایشی خود ندارند و در سال های گذشته از سالن کتابخانه عمومی شیخ شهاب و سالن اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سینما به این منظور استفاده کرده اند.
وی خاطرنشان کرد: درخواست و پیگیری آنها برای ایجاد خانه تئاتر به دلیل عدم حمایت مسئولان به جایی نرسیده است.
این کارشناس فرهنگی گفت : از نیازهای اساسی شهر اهر سالن مناسب و استاندارد برای برگزاری جشن ها و کنسرت ها و همایش هاست که چنین سالنی وجود ندارد و کنسرت ها در سالن های ورزشی و یا سالن اجتماعات مدارس برگزار می شود.
یکی از شهروندان اهری که به منظور تماشای جنگ گروه خراطان در سالن ولی عصر حضور داشت، گفت: این سالن ورزشی با امکانات محدود و قدیمی، محل مناسبی برای برگزاری کنسرت نبوده و برگزاری کنسرت در این محل در خور شان مردم شهرمان نیست.
بهزاد رادمان افزود: کنسرت های زنده برنامه های خاصی هستند که انرژی مثبت تولید کرده و منتهی به سلامتی عمومی جامعه می شوند، ولی نه در مکانی که کیفیت صدا بجای دلنوازی آزارتان می دهد و بعد از گذر مدت زمانی مجبور به ترک محل می شوید چون مکان نامناسب باعث تولید صداهایی ناهنجار می شود.
این شهروند گفت: از شهرداری انتظار داریم با ساخت و تجهیز یک سالن چند منظوره حداقل یک هزار نفری در مرکز شهر این مشکل را مرتفع کند.
رئیس شورای اسلامی شهر اهر نیز با بیان اینکه برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری نیازمند سالن های استاندارد است، گفت: نبود چنین سالن هایی یکی از دغدغه های حوزه فرهنگی و هنری شهرستان است.
صمد علی اکبرزاده اهری از تدارک بازارچه ای برای عرضه تولیدات هنرمندان شهرستان خبرداد .
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان اهر نیز احداث کتابخانه و مجتمع فرهنگی جدید در حاشیه های شهر به دلیل تمرکز کتابخانه ها در مرکز در فاصله نزدیک به هم را ضروری دانست، اضافه کرد: شهر اهر تنها دو کتابخانه عمومی دارد که این کتابخانه ها از نظر مسافت به همدیگر نزدیک هستند و در مناطق حاشیه ای شهر اهر هیچ گونه مجتمع فرهنگی و کتابخانه نداریم.
زارعی به نیمه کاره ماندن تنها مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان اهر اشاره کرد، گفت: بخشی از مجتمع فرهنگی و هنری شهرستان اهر که در جریان زلزله سال 1391 آسیب دیده بود بازسازی شده است اما هنوز نواقصی دارد برای اتمام آن نیازمند اعتبار بیش از 4 میلیارد ریالی هستیم.
مدیر کانون بسیج هنرمندان اهر نیز گفت: توجه جدی به زیرساخت های فرهنگی و امکانات هنری به عنوان ابزارهای تعالی فرهنگی شهرستان ضروری است و کم توجهی به آن باعث دلسردی هنرمندان و عقب ماندگی فرهنگی شهر می شود.
حمید جبارزاده ادامه داد: با وجود امکانات بسیار کم در حوزه فرهنگی و هنری، در سال های اخیر فعالیت های نرم افزاری چشمگیری انجام شده که نیازمند حمایت های هرچه بیشتر از لحاظ زیرساختی و مالی است.
وی افزود: برگزاری جشنواره های متعدد فرهنگی و هنری نظیر جشنواره های سراسری تئاتر و عکس و نیز جشنواره استانی شعر به میزبانی اهر که بی شک مرهون تلاش هنرمندان این شهر است حکایت از وجود استعدادهای هنری در این منطقه دارد .
وی با اشاره به اینکه برای اجرای یک برنامه جنگ شادی ساده بایستی دست به دامان سالن های ورزشی شویم، گفت: نیاز به احداث سالن چند منظوره ، فرهنگسرا ، سینما ،نگارخانه و آمفی تئاتر در این شهر به خوبی احساس می شو.
به گزارش ایرنا، در زمان حاضر تنها مجتمع فرهنگی و هنری میرزا قراجه داغی اهر با گنجایش 250صندلی واقع در مجتمع اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان مجموعه ای استاندارد و مجهز به اتاق فرمان فعال است.
شهرستان اهر یکی از شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی است که جمعیت آن بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1390 در حدود 128 هزار نفر است که 92 هزار نفر در شهر اهر و 36 هزار نفر در روستاها ساکن هستند.
گزارش از رضا بالاگر ** انتشار: پرویز انصاری
7225/3071

انتهای پیام /*