شناسهٔ خبر: 23129153 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

رابطه نوشیدنی های شیرین و ابتلا به آسم در کودکان

طبق یافته های جدید محققان دانشگاه هاروارد مصرف نوشیدنی های شیرین کودکان را در معرض خطر ابتلا به آسم قرار می دهد.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین / به گزارش «ایران» به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه هاروارد در یک بررسی به این نتیجه رسیدند کودکانی که نوشیدنی های شیرین استفاده می کنند یا مادرانی که در دوران حاملگی از این نوشیدنی ها مصرف می کنند، خطر ابتلا به آسم را افزایش می دهند.

در این تحقیق 1000 مادر و کودک مورد بررسی قرار گرفتند و طبق نتیجه آن کودکانی که خود یا مادرشان (در دوران بارداری) از نوشیدنی شیرین استفاده کرده بودند 79 درصد بیش از سایر کودکان احتمال دارد به آسم مبتلا شوند. کودکانی که در این تحقیق شرکت داشتند بین 7 تا 9 سال سن داشتند.
طبق این یافته های جدید کودکانی که بیشترین میزان فروکتوز را در رژیم غذایی خود در دوران کودکی داشتند 79 درصد بیشتر از سایر کودکان که از نوشیدنی های شیرین کمتر استفاده می کنند در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند.
بر اساس نتایج این تحقیقات کارشناسان برای جلوگیری از دیابت بارداری و سایر عوارض آن برای زنان در مورد نوشیدنی های شیرین هشدار دادند.
نتایج مطالعات قبلی حاکی از آنست که مصرف نوشیدنی های شیرین منجر به چاقی می شود که در نتیجه این اضافه وزن افراد به آسم مبتلا می شوند، اما در این تحقیقات جدید مشخص شد اثرات نوشیدنی های شیرین و فروکتوز بر ابتلا به آسم بیش از چاقی است. 
ریفاس شیمان، سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: به طور دقیق نمی دانیم چگونه نوشیدنی های شیرین و فروکتوز منجر به آسم می شود، اما این را می دانیم که با افزایش التهاب امکان دارد بر رشد ریه کودک اثر بگذارد.
دکتر لیدا چاتزی، محقق دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اظهار کرد: مصرف غذاهای سالم در دوران بارداری برای پیشگیری از بیماری های مزمن مانند آسم در کودکان تاثیر گذار است. وی افزود: الگوی غذایی سالم در دوران بارداری شامل انواع مختلفی از گروه های غذایی از جمله میوه ها و سبزیجات، نان و غلات، منابع پروتئینی و محصولات لبنی بسیار حائز اهمیت است.