شناسهٔ خبر: 23126618 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

توسعه سلامت روانی و خوداتکایی ایثارگران از اهداف اصلی مددکاری بنیاد شهید است

مدیر کل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران پژوهش محوری و نگاه علمی در تهیه طرح‌ها و برنامه‌ها، ارائه خدمات مددکاری اجتماعی و مشاوره و حرکت در جهت ایجاد ساختار مناسب اجتماعی را سیاست اصلی‌ و توسعه سلامت و امنیت بهداشت روانی، شکوفایی اجتماعی و خوداتکایی ایثارگران را اهداف اصلی مددکاری در بنیاد اعلام کرد.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجت الاسلام حسن هنرمند در اولین کنگره بین المللی 60 سال مددکاری اجتماعی در ایران با بیان اینکه خداوند نخستین مددکار جهان است ، گفت : پروردگار متعال همواره در حال بررسی امور و شئونات زندگی انسان‌هاست و از این منظر بزرگ ترین مددکار جهان است.
وی افزود: در حوزه مددکاری مرتبط با خانواده‌های شهدا و ایثارگران نیز نخستین مددکاران پیامبر اسلام (ص) و حضرت علی (ع) بودند که نسبت به این قشر از جامعه توجه ویژه‌ای داشتند و به تعبیری ما امروز در مسیر این بزرگان حرکت می‌کنیم.
مدیر کل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: مددکاری در نظام جمهوری اسلامی از موضوع های مهم محسوب می‌شود و در بخش مددکاری نیز حوزه مربوط به خانواده‌های شهدا و ایثارگران اهمیت ویژه‌ای دارد و این وظیفه بر عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفته است.
حجت الاسلام هنرمند با بیان اینکه مددکاری در بنیاد شهید و امور ایثارگران نسبت به ایثارگران و خانواده‌های آنان صورت می‌گیرد ، افزود: رسیدگی به امور عزیزانی که پیش از انقلاب و بعد از آن، در دوران دفاع مقدس و سایر موارد به درجه ایثارگری نائل شده‌اند ضرورت شکل گیری بخش مددکاری را در بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد کرده است و می‌توان گفت مددکاری در بنیاد قدمتی در حدود 37 سال دارد و اهداف و سیاست‌های مشخصی را پیگیری می‌کند.
وی افزود: پژوهش محوری و نگاه علمی در تهیه طرح‌ها و برنامه‌ها، ارائه خدمات مددکاری اجتماعی و مشاوره و حرکت در جهت ایجاد ساختار مناسب اجتماعی، بخشی از سیاست‌های حوزه مددکاری بنیاد را تشکیل می‌دهد. از اهداف عمده مددکاری بنیاد نیز می‌توان به توسعه سلامت و امنیت بهداشت روانی، شکوفایی اجتماعی و خوداتکایی ایثارگران اشاره کرد.
مدیرکل مددکاری و مشاوره بنیاد شهید و امور ایثارگران جامعه هدف مددکاری بنیاد را والدین، همسر و فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان و خانواده‌های آنان دانست و گفت : خدمات ارائه شده به این عزیزان در دو بخش عمومی و تخصصی پیگیری می‌شود که بخش عمومی شامل طرح سپاس و طرح معتمدین معین و بخش تخصصی شامل خدمات فردی و گروهی و رسیدگی به موارد خاص است.
حجت الاسلام هنرمند در پایان با بیان اینکه در حال حاضر 1500 نفر مددکار در سراسر کشور به ارائه خدمات به ایثارگران می‌پردازند، از زحمات این مددکاران تقدیر کرد.
سید حسن موسوی چلک رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز در حاشیه این کنگره گفت: این کنگره با حضور مسئولین جهانی فدراسیون مددکاری به مناسبت 60 سالگی مددکاری در ایران و با هدف مستندسازی تاریخ مددکاری در ایران و انتقال آن به نسل آینده و ترسیم چشم انداز این حوزه برگزار شده است.
وی افزود: این کنگره با حضور دبیرکل فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی، دبیرکل فدراسیون آسیا و اقیانوسیه مددکاران اجتماعی و مهمانانی از 20 کشور برگزار شده است.
برگزاری این کنگره مدیون کمک‌های دولت و سازمان‌های دولتی از جمله بنیاد شهید و امور ایثارگران و سازمان‌های غیردولتی است.
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در خصوص نقش بنیاد شهید و امور ایثارگران در حوزه مددکاری گفت: یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مددکاری اجتماعی مربوط به جنگ و عواقب آن است و در ایران این مسئله به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است که به جامعه تحت پوشش خود از جمله خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران در بخش مددکاری ارائه خدمت می‌کند.
خوشبختانه این حوزه با گذشت زمان در بنیاد تخصصی‌تر شده و جایگاه مناسبی پیدا کرده است. در تمام سال‌های گذشته نیز همکاری مناسبی بین انجمن مددکاران اجتماعی ایران و بنیاد وجود داشته است که از این همکاری‌ها تقدیر می‌کنیم.
 

نظر شما