شناسهٔ خبر: 23125577 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

فتح‌آبادی تاکید کرد:

ایجاد نهادهای متولی توسعه نشاط اجتماعی در کنار آیین‌های مذهبی

گروه اجتماعی: مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی با اشاره به برگزاری کارناوال شادی در اراک گفت: این برنامه برای اولین بار در کشور بعد از انقلاب اسلامی اجرا شد. امیدواریم بتوانیم در کنار آیین‌های مذهبی، نهادهایی را بوجود آوریم که بتوانند در شادی و نشاط اجتماعی مردم نقش داشته باشند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، غلامرضا فتح آبادی، مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، شامگاه سه شنبه، 28 آذرماه در افتتاحیه جشنواره ملی اقوام ایرانی و عشایر که در محل نمایشگاه بین‌المللی اراک برگزار شد، با بیان اینکه کشور ما رنگین کمانی از اقوام را در خود جا داده است، گفت: اتحاد و انسجام اقوام سنگ بنا و درون مایه شیرازه فرهنگی ایران است؛ لذا برای نمایش این اصالت فرهنگی و هویت، برگزاری این جشنواره را در دستور کار قرار دادیم.


تدوین سند راهبردی و توسعه فرهنگی
وی ادامه داد: در سطح استان برای پیشبرد برنامه‌های فرهنگی، سند راهبردی و توسعه فرهنگی را از سه سال گذشته تدوین و به تصویب رساندیم، این سند داری راهبرد، سیاست و برنامه‌های متعددی است این برنامه‌ها در قالب بازه زمانی مشخص در حال اجرا و پیگیری است. این سند با رویکرد علمی نوین و ابتکاری در حال اجرا می‌باشد که می‌توان به برگزاری هفته‌های فرهنگی در سطح شهرستان‌های استان اشاره کرد که دو فاز آن در چند سال اخیر اجرایی شده است.


اجرای 20 هزار عنوان برنامه در فاز اول هفته فرهنگی
فتح آبادی با بیان اینکه در فاز اول هفته‌های فرهنگی شاهد اجرای 20 هزار عنوان برنامه در سطح شهرستان‌های استان بودیم، گفت: بر اساس پایش و افکار سنجی که نسبت به برنامه‌ها صورت گرفت 98 درصد مردم درخواست داشتند که برنامه‌های فرهنگی تداوم پیدا کند. ما بر این اساس در فاز دوم که امسال آغاز شده هفته‌های فرهنگی را با رویکرد اخلاق محوری آغاز کرده که موفق شدیم که تاکنون در سه شهرستان استان هفته‌های فرهنگی در قالب صدها عنوان برنامه اجرا شود و تا پایان سال در سه شهرستان دیگر هفته‌های فرهنگی را دنبال خواهیم کرد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری تصریح کرد، ساماندهی، تقویت و گسترش جشنواره‌ها و برنامه‌های شاد از دیگر رویکردهای این سند است از دو سال پیش این بخش آغاز شده و مردم شاهد اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی بویژه هنری در سطح شهرهای خود هستند و در آینده نیز این برنامه‌ها در ابعاد جمعی و کیفی گسترش خواهد داشت.
وی گفت: جشنواره ملی اقوام و عشایر ایرانی چند هدف را دنبال می‌کند یکی از این اهداف در بحث ترویج سبک زندگی ایرانی و اسلامی است که این هدف از کار ویژه‌های اصلی این جشنواره و نمایشگاه جانبی آن می‌باشد، همچنین تبلیغ و عرضه آثار فرهنگی و هنری که در بحث اقتصاد مقاومتی می‌تواند بسیار تاثیر گذار باشد از اهداف این جشنواره است.


مشارکت 31 استان در جشنواره ملی اقوام ایرانی و عشایر
فتح آبادی ادامه داد: بازتاب اتحاد و انسجام اقوام از دیگر اهداف این جشنواره است، حفظ ارزش‌های اصیل ملی و همچنین ایجاد نشاط اجتماعی از رویکردهای مهمی بوده که در این جشنواره به خوبی دنبال شده است. این جشنواره در مقایسه با جشنواره‌های دیگر که تاکنون در استان مرکزی برگزار شده است، دارای چند ویژگی خاص است، اولین ویژگی گسترش حضور و مشارکت تمام استان‌هاست در این جشنواره برای اولین بار 31 استان مشارکت دارند.


یک ریال اعتبار دولتی برای جشنواره اقوام هزینه نشده است
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با اشاره به اینکه در این نمایشگاه برای اولین بار بالغ بر 250 غرفه در حال فعالیت می‌باشند، گفت: مبلمان و غرفه آرایی سالن از لحاظ ترکیب و زیبایی در استان بی سابقه است فقط 62 میلیون تومان برای غرفه آرایی و حضور غرفه‌داران هزینه شده البته یکی از ویژگی‌های مهم جشنواره این است که حتی یک ریال هم اعتبار دولتی برای برگزاری این جشنواره و نمایشگاه جانبی آن هزینه نشده و همه هزینه‌ها با مشارکت بخش خصوصی، نهادهای مردمی و موسسات فرهنگی تامین شده است.
وی مطرح کرد: قبل از افتتاحیه این جشنواره، شهرگرد یا کارناوال شادی نیز با برنامه‌های هنری و آیینی در اراک برگزار و مورد استقبال استقبال قرار گرفت، این برنامه برای اولین بار در کشور بعد از انقلاب اسلامی اجرا شد. امیدواریم اینگونه برنامه‌ها توسعه پیدا کند و بتوانیم در کنار آیین‌های مذهبی، نهادهایی را به وجود آوریم که بتوانند در شادی و نشاط اجتماعی مردم نقش داشته باشند.

فتح آبادی در پایان بیان کرد: هدف روانشناسی مثبت که 10 سال است در دنیا شکل گرفته، ارتقا و کیفیت بخشیدن به زندگی مردم است. روانشناسی مثبت که انجمن ملی آن را در استان مرکزی برای اولین بار راه‌اندازی کردیم جزو فدراسیون روانشناسی مثبت جهان است این نگرش به دنبال انسان سالم، کیفیت بخشیدن و شاد کردن انسان‌هاست.