به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از آفتاب دل، غذا از معیارهای مهم سفر و از اصلی ترین مولفههای گردشگری محسوب می شود و در سالهای اخیر به اهمیت ارتباط میان غذا و جذب گردشگر توجه ویژه ای شده تا جایی که مفهوم جدیدی در حوزه گردشگری با عنوان 'گردشگری غذا' تعریف شده است.
هالاو، دوخوا، بریان به، دلمه، شیربرش، قاورمه، کفته و گوشت، گیپه غذاهای سنتی هستند که در عین سادگی و غنی بودن طرفداران زیادی دارد و جزء غذاهای محلی در استان کردستان محسوب می شود.
شامگاه سه شنبه 28 آذر ماه اولین جشنواره استانی غذاهای محلی به مناسبت شب یلدا در هتل شادی سنندج به همت اداره کل آموزش فنی حرفه ای و میراث فرهنگی کردستان برگزار شد.
سید جمیل احمدی هدف از برگزاری این جشنواره را حفظ آئین و سنت های شب یلدا، معرفی آداب و رسوم شب یلدا در استان کردستان و شناسایی افراد ماهر در حوزه صنایع غذایی ذکر کرد و افزود: اگر نگاهی به عادت های غذایی مردم در کشورهای مختلف بیندازیم متوجه خواهیم شد که شرایط اجتماعی، فرهنگی، زیست محیطی و همچنین شرایط اقتصادی حاکم بر جوامع مختلف می تواند از اهمیت بسیار زیادی در عادات غذایی افراد برخوردار باشد .
مدیرکل فنی و حرفه ای کردستان عنوان کرد: استان فرهنگی کردستان با قرار گیری در اقلیم کوهستانی علاوه بر ایجاد چشم اندازهای طبیعی نوع آشپزی و طبخ غذا را نیز تحت تاثیر قرار داده است که در بسیاری از نقاط کشور این آداب و رسوم منحصر به فرد می باشد و برگزاری جشنواره هایی از این دست می تواند به عنوان راهکاری موثر و مفید در شناسایی فرهنگ کردستان و معرفی این آداب و رسوم به مردم عزیز ایران اسلامی باشد .
وی تهیه غذاهای شب یلدا، میوه آرایی و پیش غذاهای شب یلدا را از محورهای اصلی برگزاری این جشنواره نام برد.
خبات محمدی نفر اول، رویا احمدی نفر دوم و بهزاد مرادی نفر سوم این جشنواره نیز با دریافت تندیس و لوح تقدیر و هدایایی از سوی بانک آینده و شهرداری سنندج مورد تقدیر قرار گرفتند.
هدیه ایسافی نفر چهارم جشنواره، سیده ژینو حسینی نفر پنجم و صبری صادقی نفر ششم جشنواره نیز ضمن دریافت تندیس و لوح تقدیر، هدایایی از سوی بانک آینده و دفتر امور اتباع خارجی استان دریافت کردند.
تنوع غذاهای محلی، نشان دهنده غنای فرهنگی ایرانیان است و یکی از دلایل اساسی تنوع در هنر آشپزی ایرانیان، وجود اقوام گوناگون ایرانی در پهنه ایران زمین است.
انتهای پیام/