شناسهٔ خبر: 23123247 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

بانوی مروج کتاب

گروه فرهنگی: اعظم علیلو یکی از شهروندان فرهیخته و عاشق کتاب و مطالعه تبریزی است که در گمنامی به ترویج کتاب خوانی می‌پردازد و از طریق کتاب با افراد و در سنین مختلف ارتباط برقرار می‌کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، وقتی صحبت از کتاب و کتاب خوانی به میان می‌آید مسئولان همه به نوعی سراغ آمار و ارقام می روند و در مورد سرانه مطالعه حرف‌ها و سخنرانی‌های عریض و طویل سر می‌دهند و رسانه‌ها نیز به نوعی پابه پای مسولان اندر فواید کتاب خوانی داد سخن می رانند.
جدای از همه این صحبت‌ها اگر از نقش مسئولان در افزایش سرانه کتاب و مطالعه چشم پوشی کنیم برخی از شهروندان هستند که در همین نزدیکی و در شهر خودمان بیشتر از همه مدیران فرهنگی در جهت ترویج کتابخوانی فعال بوده و گروه‌های مختلف را با کتاب و کتاب خوانی آشنا می کنند.
یکی از این شهروندان فرهیخته و عاشق کتاب و مطالعه که در گمنامی به ترویج کتاب خوانی می‌پردازد و از طریق کتاب با افراد و در سنین مختلف ارتباط برقرار می کنم اعظم علیلو است.
خانم علیلو به گواه فعالیت‌هایی که در منطقه زعفرانیه و میرداماد تبریز انجام می‌دهد نام آشنای بسیاری از خانواده های این منطقه است.
این بانوی فرهنگی و فعال شهر تبریز تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد فقه و حقوق ادامه داده و آن چنان که خودش می‌گوید: در جهت ترویج کتاب و کتاب خوانی فعالیت‌های گسترده‌ای دارد به نحوی که در تمام مناسبت‌ها دوستان و اقوام و فامیل کتاب هدیه می‌دهد
البته فعالیت‌های او تنها به هدیه بردن کتاب در مناسبت‌های مختلف خلاصه نمی‌شود بلکه او به همراه چند نفر از بانوان فرهنگی و دوستدار کتاب و مطالعه درفصل تابستان در پارک‌های تبریز جلسات کتابخوانی برگزار می‌کنند و علاوه بر جمع فرهنگی خودشان بانوان دیگری نیز به عنوان مستمع آزاد در بحث‌های آنان شرکت می‌کنند.
این بانوی فعال و فرهیخته تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا معتقد است: کتاب بهترین هدیه برای مناسبت‌های مختلف در زندگی است و ابزاری برای گسترش فرهنگ روزمره مردم نیز به حساب می‌آید.
علیلوادامه می دهد: کتاب خوراک ذهن و روح انسان است و همان طور که انسان برای سلامت جسمی خود فکر می‌کند باید برای تغذیه روح و روان خود نیز برنامه‌های منظمی داشته باشد و کتاب خواندن مداوم و منظم این بستر را برای انسان فراهم می کند.
وی که به مدت 25 سال است برای تمام مناسبت‌های مذهبی، جشن عروسی و هر مناسبتی که ما فکر کنیم کتاب هدیه داده است ادامه می‌دهد: از سفر حج عمره و سایر سفرهای زیارتی گرفته تا مراسم جشن عروسی دختران و پسران فامیل، دوست و آشنا، جشن تولد، هدیه زایمان، هدیه چشم روشنی خرید خانه و بقیه مناسبت ها که شما فکرش را بکنید کتاب می برم .
وی افزود: بعد از اینکه تصمیم گرفتم طرح «هدیه کتاب» را اجرا کنم بعد از آن اصلا یادم نمی‌آید برای کسی هدیه‌ای غیر از کتاب از جمله لوازم خانگی کادو ببرم.
بانوی فعال فرهنگی شهر برای مناسبت های مختلف کتابی متناسب با همان موضوع هدیه می برد مثلا برای فردی که به سفرحج مشرف می‌شود کتاب «حج» دکتر شریعتی یا کتاب «صهبای حج» آیت الله جوادی آملی را تقدیم آنها می کند.
البته طرح هدیه کتاب او با واکنش‌ها و عکس العمل‌های جالبی نیز مواجه شده است چنان که اشاره می‌کند: برای اینکه این موضوع دربین دوستان و آشنایان به یک فرهنگ تبدیل شود حرف‌های زیادی شنیده‌ام. بعضی‌ها مرا سرزنش کرده اند که با این کارها وجهه خودت را خراب می کنی، افراد فکرهای دیگری می‌کنند و حرف هایی از این قبیل که من به هیچکدام از این حرف‌ها اعتنا نمی‌کنم و معتقدم همیشه یک سری افراد هستند که برای انجام دادن یا ندادن هر کاری حرفی در آستین دارند که بزنند.
علیلو حتی برای تشویق به فرزندآوری بانوان متاهل نیز کتاب هدیه داده و آنها را به این امر تشویق می کند آن طور که می گوید: در حال حاضرعلاوه بر تشویق و همراهی بانوان جهت مطالعه، بانوانی که دو فرزند دارند برای تشویق به فرزندآوری مجدد و فرزند سوم آنها کتاب مفاتیح الحیات آیت الله جوادی املی را هدیه می دهم و البته استقبال نیز خوب بوده است.
البته هستند کسانی که به دفعات متعدد از خانم علیلو کتاب دریافت کرده اند بعضی از بانوان برای چندمین بار و به مناسبت‌های گوناگون کتاب هدیه گرفته اند وقتی مطمئن می‌شوم این افراد کتاب‌های قبلی را مطالعه کرده اند دیوان حافظ را به آنها هدیه می‌دهم.

وی، به همراه دو دخترش پای ثابت نمایشگاه‌های کتاب هستند، کتاب ها را از نمایشگاه کتاب تهران، نمایشگاه کتاب تبریز خریداری کرده و علاوه از آن به انتشاراتی های استان قم نیز سفارش خرید کتاب دارند که در کارتن‌های مجزا کتاب‌ها را به در خانه ارسال می‌کنند و علاوه بر همه این موارد از کتابفروشی‌های سطح شهر تبریز نیز کتاب‌های فراوانی در طی سال خرید می‌کنند به نحوی که آنها نام اشنای بسیاری از کتابفروشی‌ها هستند. در نمایشگاه کتاب تبریز سبد خرید خانه را با خود به نمایشگاه برده و بعد از گشت و گذار در نمایشگاه می‌بینم که کلی کتاب خریده ام که ارزش ریالی آن به پنج میلیون ریال می رسد.
اعظم علیلو با اشاره به شرکت در طرح مطالعاتی کتابخوانی «طرح مطهر» مهد قران استان آذربایجان‌شرقی با شرکت و برگزاری جلسات کتابخوانی در نقاطی از شهر تبریز گفت: بهترین هدیه را زمانی گرفتم که کلاس‌ها نتیجه داده و دوستانم توانستند با معلومات اخذکرده از این کلاس‌ها را کاربردی کنند.

گزارش از معصومه درخشان