شناسهٔ خبر: 23120275 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه مردم‌سالاری | لینک خبر

خبر

صاحب‌خبر -

منشور حقوق شهروندی تحقق یکی از وعده‌های رییس‌جمهوری است

دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: امسال اولین سالگرد منشور حقوق شهروندی است و نشان می‌دهد یکی از مهم‌ترین وعده‌های ریاست محترم جمهور عملیاتی شده است.
به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور رییس‌جمهور و وزرای کابینه دولت تدبیر و امید برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته در چنین روزهایی شاهد رونمایی از منشور حقوق شهروندی بودیم. امسال در اولین سالگرد رونمایی از این منشور می‌بینیم که یکی از مهم‌ترین وعده‌های ریاست محترم جمهور عملیاتی شده است. رییس‌جمهور با ضمیمه کردن منشور حقوق شهروندی به عنوان پیوست‌هایی به احکام وزرا در ابتدای کار دولت دوازدهم بار دیگر عزم خود را برای تحقق این منشور نشان داد. وی ادامه داد: برای نظارت بر اجرای این منشور و هدف قرار دادن ساختار ذهنی و عینی جامعه در راستای اجرایی شدن آن اقداماتی در دستور کار قرار گرفت، بنابر آن دستگاه‌های قوه مجریه هر ساله موظف هستند توضیحاتی در راستای چگونگی اجرایی شدن منشور حقوق شهروندی در دستگاه خود ارائه کنند. 
 

لوایح چهارگانه‌ای در ارتباط با حقوق شهروندی در دستور کار قرار گرفته است

معاون حقوقی رییس‌جمهور: گفت: چهار لایحه برای حفظ حقوق شهروندی در حوزه‌های مختلف مثل امنیت گزارش‌دهندگان مفاسد اقتصادی در دستور کار معاونت حقوقی قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، لعیا جنیدی اظهار کرد: استخراج تکالیف دستگاه‌های اجرایی از جمله اولین کارهایی بود که پس از قبول سمت معاونت حقوقی آن را در دستور کار قرار دادم و خدمت رییس‌جمهور هم ارائه شد، به صلاحدید ایشان اصلاحاتی در آن صورت گرفت و سپس به دستگاه‌ها ابلاغ شد، آنها هم مکلف شدند برنامه‌های اجرایی خود را در آن زمینه‌ها به دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی ارائه کنند. وی در ادامه از تهیه لوایح چهارگانه در معاونت حقوقی خبر داد و گفت: یکی از این لوایح، تهیه پیش‌نویس قانون نهاد ملی حقوق بشر و حقوق شهروندی است، این لایحه در دستور کار قرار گرفته است. لایحه دیگری که با حوادثی مانند پلاسکو بی‌ارتباط نیست لایحه مسئولیت مدنی موسسات است. لایحه سوم پیش‌نویس شفافیت اقتصادی است که در آن تلاش شده امنیت گزارش‌دهندگان مفاسد اقتصادی حفظ شود و پاداشی هم برای آنها در نظر گرفته شود. همچنین لایحه چهارم لایحه‌ای درخصوص تعارض منافع بخش خصوصی و دولت در زمانی است که دولت نیازمند همکاری با بخش خصوصی است. 
فضای مجازی اقدامات مدیران را در اتاق شیشه‌ای قرار داده است

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اقدامات مدیران را در اتاق شیشه‌ای قرار داده است، گفت: با گسترش کسب و کار نو پا و نبود قوانین مناسب، مراجع دولتی و قضایی برای این کسب و کار ایجاد موانعی کرده‌اند که باید حل شود.
به گزارش ایلنا، محمدجواد جهرمی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور رییس‌جمهور در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، گفت: ارتباطات، ابزار مناسبی برای نیل به اهداف حقوق شهروندی و تحقق عدالت اجتماعی و گردش اطلاعات است. رشد ۱۵ برابری مشترکان پهن باند و گسترش تلفن همراه و توجه ویژه به مشکلات ارتباط مناطق روستایی از اهداف ماست. وزیر ارتباطات با اشاره به گسترش فضای مجازی در جامعه ادامه داد:‌ شاهد هستیم که بودجه کل کشور در زمان کوتاهی مورد نقد قرار گرفته است و در نتیجه اقدامات مدیران را در اتاق شیشه‌ای قرار داده شده است.  وی افزود:‌ کسب و کار نو پا موجب افزایش اشتغال شده است و در آن جنسیت، قومیت و محل زندگی آن‌ها در آن نقشی ندارد. بر اثر توسعه این فضا، دولت‌ها با چالش‌های جدی مثل حفظ حریم خانواده و گسترش آسیب‌های اجتماعی مواجه شده است. با گسترش کسب و کار نو پا و نبود قوانین مناسب، مراجع دولتی و قضایی برای این کسب و کار ایجاد موانعی کرده‌اند که باید حل شود. 
 

تا پایان دولت دوازدهم، کلیه خدمات الکترونیکی می‌شود
رییس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه تا پایان دولت دوازدهم کلیه خدمات الکترونیکی می‌شود، گفت: به موجب الکترونیکی شدن خدمات، ارتباط مردم با کارکنان قطع می‌شود که این اقدام منجر به کاهش فساد و افزایش سلامت اداری خواهد شد. به گزارش ایسنا، جمشید انصاری رییس سازمان اداری و استخدامی کشور در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای موانع تحقق حقوق شهروندی با بیان اینکه حقوق شهروندی برگرفته از مفاد منشور در 28 اسفند ماه سال 95 است که از سوی رییس‌جمهور ابلاغ شد، گفت: این تصویب‌نامه به عنوان سند مهم واجد ویژگی‌هایی است که می‌تواند در نظام اداری و تسهیل آن در جامعه راهگشا باشد. وی افزود: مصادیق دقیق حقوق شهروندی در نظام اداری تبیین شده است. دامنه شمول آن صرفا محدود به قوه مجریه نیست بلکه شامل کلیه دستگاه‌های اجرایی که از بودجه کشور استفاده می‌کنند، می‌شود. این تصویب‌نامه ضمانت اجرایی مشخص دارد و براساس اختیارات هیات عالی نظارت، کسانیکه در رعایت آن کوتاهی کنند بر اساس آن برایشان مجازات‌هایی مشخص در نظر گرفته شده است. رییس سازمان اداری و استخدامی کشور افزود: پس از ابلاغ این تصویب‌نامه مجموعه‌ای از برنامه‌ها در طول 9 ماه گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
تحقق حقوق شهروندی نیازمند آگاهی شهروندان از حقوق خود است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تسهیل در تحقق حقوق شهروندی از یک سو به آگاهی شهروندان و از سوی دیگر به بسترسازی دولت نیاز دارد، این رابطه دو سویه نقطه عطف حقوق شهروندی است. به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور رییس‌جمهور و وزرای کابینه دوازدهم در سالن اجلاس سران برگزار شد،در ارتباط با جایگاه حقوق شهروندی، اظهار کرد: حقوق شهروندی در نسبت بین انسان و جامعه تعریف می‌شود. انسان در مناسبات اجتماعی خود دو بعد دارد؛ یکی انسان مسئول و دیگری انسان محق؛ در واقع انسان در جامعه هم حقوقی دارد و هم مسئولیتی بر عهده‌اش است. وی ادامه داد: با این برداشت و تفسیر ما حقوق فرهنگی انسان را در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی دنبال کرده‌ایم و حق دسترسی آزاد به اطلاعات و امکانات زیرساخت‌های فرهنگی را برای افراد جامعه در نظر گرفته‌ایم. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی سپس یادآور شد: در این وزارتخانه اجرایی شدن قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات را در سامانه‌ای پیگیری کرده‌ایم و تاکنون بیش از 100 دستگاه دولتی و غیردولتی در این سامانه به پاسخگویی پرداخته‌اند که این روند می‌تواند برای آینده نقطه عطفی باشد.
باید از نیازمحوری به حق‌محوری برسیم
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: براساس اجرای منشور حقوق شهروندی باید زبان گفت‌وگویمان با مردم را از نیازمحوری به حق‌محوری تغییر دهیم، هر شهروند باید بتواند حقوق خود را کسب کند. به گزارش ایسنا، علی ربیعی در اولین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای رفع موانع تحقق حقوق شهروندی که با حضور رییس‌جمهور و وزرای کابینه دولت دوازدهم برگزار شد، اظهار کرد: باید زبان گفت‌وگو با مردم را از نیازمحوری به حق‌محوری تغییر دهیم. هر شهروند باید بتواند حق خود را کسب کند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از جنبه‌های مختلفی با منشور حقوق شهروندی در ارتباط است. این وزارتخانه از آسیب‌دیدگان اجتماعی تا ثروت‌آفرینان دیروز و امروز و سالمندان را در بر می‌گیرد. وی با اشاره به جایگاه حقوق شهروندی، خاطرنشان کرد: سند کار شایسته نه تنها به عنوان یک سند، بلکه به عنوان میثاق حقوق شهروندی در دستور کار قرار گرفت. ما در وزارتخانه سعی کردیم تا مساله حقوق و عدم تبعیض در میان مردم را دنبال کنیم. همچنین در مناصب مختلف این وزارتخانه از سطوح معاونان تا مدیران کل سعی کردیم از اقوام و مذاهب گوناگون بهره ببریم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: سعی کردیم تا بر اشتغال کسانی که فرصت نابرابر دارند تمرکز کنیم بنابراین برنامه‌های اشتغال روستایی و عشایر را در دستور کار قرار دادیم. 

حقوق مردم منبعث از اسلام، قرآن و حقوق اساسی است

وزیر کشور در راستای برشمردن اقدامات موثر این وزارتخانه در تحقق منشور حقوق شهروندی به کاهش ۱۴ درصدی جعل اسناد و مدارک و همچنین کاهش ۴۰ درصدی جرایم اشاره کرد.
به گزارش ایسنا، رحمانی فضلی در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای موانع تحقق حقوق شهروندی، گفت: حقوق مردم منبعث از اسلام، قرآن و حقوق اساسی است. در این خصوص بی‌شک مدیون اهداف راهبردی رییس‌جمهور هستیم. امیدواریم با مطالبه‌گری مردم و افکار عمومی اقدامات موثری در این زمینه انجام شود. وزارت کشور در حوزه سیاسی، اجتماعی، امنیتی و انتظامی مسئولیت زیادی را در حوزه منشور حقوق شهروندی داشته است. درست است که یک سال از رونمایی این منشور می‌گذرد، اما رییس‌جمهور محترم از روز اول از من خواستند مر قوانین در وزارت کشور وجود داشته باشد.
وی افزود: سعی شده در حوزه داخلی و ارتباط مردم که بالاترین سطح ارتباط است پاسخ درخوری را تنظیم کنیم. ۲۰ درصد شاغلین در سمت‌های سرپرستی و مدیریت -حدود ۲۱۷ نفر- زن هستند. همچنین رشد ۱۴۴ درصدی دهیاران که تعداد آنها را به دو هزار و ۱۶۷ نفر رسانده است که سمت‌هایی مانند فرماندار، معاون فرماندار، دهیار و ... را به خود اختصاص می‌دهند، از دیگر اقدامات این وزارتخانه است.
 

تدریس دروس مرتبط با حقوق شهروندی در دوره متوسطه 

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اقداماتی که در راستای تحقق منشور حقوق شهروندی تاکنون صورت گرفته است، از تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی در پایه‌های متوسطه اول و دوم خبر داد و گفت: در این زمینه اقدامات موثری در جهت آموزش نیز صورت گرفته است. به گزارش ایسنا،‌ سید محمد بطحایی در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت‌ها و راهکارهای موانع تحقق حقوق شهروندی با بیان اینکه آموزش و پرورش یکی از بزرگ‌ترین دستگاه‌های دولتی است که مستقیم و غیرمستقیم با اجزای جامعه در ارتباط است، گفت: این وزارتخانه از نظر اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ... با مردم در ارتباط است. آموزش و پرورش به خود می‌بالد که علی‌رغم وجود تنگناهای بسیار برای نمونه در مناطقی حتی برای یک دانش‌آموز مدرسه دایر کرده است. همچنین از دستاوردهای دیگر این وزارتخانه این است که درب‌های مدارس به سوی غیرایرانیان گشوده شده است و بیش از حدود 500 هزار نفر کودک غیرایرانی زیر چتر آموزش و پرورش تحصیل می‌کنند. وی از اقدامات موثر وزارت آموزش و پرورش در حوزه منشور حقوق شهروندی به تهیه دروس مرتبط با حقوق شهروندی با عناوینی مانند من حق دارم، حقوق شهروندی و ... در پایه‌های هفتم، هشتم، نهم و دهم متوسطه اول اشاره کرد و گفت: جذب هشت هزار مدرس خانواده در سطح کشور، آموزش معلمان منتخب در کارگاه‌های آموزشی و... از اقدامات این وزارتخانه بوده است. 

برچسب‌ها: