شناسهٔ خبر: 23106370 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: فرهیختگان آنلاین | لینک خبر

همراه با دستاوردهای فناورانه و کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی در هفته پژوهش/ بخش سوم

توانسته‌ایم با یک محصول دانشگاهی 10 هزار شغل ایجاد کنیم

«تاچ سی» استارتاپی است که صفر تا صدش را خودمان انجام دادیم و همه کارها به صورت گروهی و دانشجویی صورت گرفت. ایده اولیه از یک سال و نیم پیش زده شد؛ ایده‌ای که آن موقع در مشهد وجود نداشت و با توجه به بزرگی شهر و میزان حمل‌ونقل به‌شدت احساس می‌شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «فرهیختگان آنلاین»، هجدهمین دوره نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار در نمایشگاه بین‌المللی تهران به پایان رسید؛ نمایشگاهی که به بهانه هفته پژوهش برپا شد و طبق آمارهای اعلام‌شده بیش از سه‌هزار محصول فناورانه و کاربردی توسط دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و پژوهشگاه‌ها در آن رونمایی شده است؛ اما حضور محصولات پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در این نمایشگاه، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته است، به‌طوری که نزدیک به 150 محصول توسط شرکت‌های دانش‌بنیان این دانشگاه حضور داشتند. در دو شماره قبلی سراغ پژوهشگران صنعت بتن‌سازی و فناوری رفتیم و در این شماره با یکی دانشجویانی که موفق به ساخت یک سامانه حمل‌ونقل کاملا بومی به نام «تاچ سی» است، به گفت‌وگو پرداختیم. در ادامه، بخش‌های مهم گفت‌وگوی «فرهیختگان» با علیرضا قائمی از اعضای تیم برنامه‌نویسی را می‌خوانید:

 صفر تا صد خودمان کار کردیم

«تاچ سی» استارتاپی است که صفر تا صدش را خودمان انجام دادیم و همه کارها به صورت گروهی و دانشجویی صورت گرفت. ایده اولیه از یک سال و نیم پیش زده شد؛ ایده‌ای که آن موقع در مشهد وجود نداشت و با توجه به بزرگی شهر و میزان حمل‌ونقل به‌شدت احساس می‌شد. در آن موقع یکسری نرم‌افزارهایی همچون «اسنپ» در تهران بود که ترجمه‌‌شده نرم‌افزارهای خارجی بود. همین مساله باعث شد خودمان از اول و با حمایت دانشگاه آزاد اسلامی بتوانیم اپلیکیشنی را با توجه به فضای فرهنگی و حمل‌ونقلی مشهد طراحی کنیم.

  دنبال توسعه در دیگر شهرها هستیم

تقریبا یک سال طول آن را آزمایش می‌کردیم که بیشترین بازدهی را داشته باشد. این آزمایش‌ها به پایان رسید و سیستم عملیاتی شد و خوشبختانه به خوبی در حال سرویس‌دهی است. جدای از مشهد در سه شهر یزد، بیرجند و اهواز نیز فعال شده است و دنبال آن هستیم که در دیگر شهرها نیز آن را گسترش دهیم. ترکیب سازنده این اپلیکیشن هم به این صورت است که سه عضو هیات‌مدیره دارد و نزدیک به 10 تا 15 دانشجو نیز عضو تیم فنی هستند. می‌توان گفت این کار یک فعالیت 99درصد دانشجویی است.

 10 هزار شغل ایجاد کردیم

دغدغه‌های زیادی برای این کار داشتیم. درآمدزایی و تولید اشتغال از مهم‌ترین مواردی بود که به این سمت آمدیم. جالب است بدانید که توانستیم 10 هزار شغل در مشهد ایجاد کنیم. این 10 هزار نفر تنها راننده نیستند و گروه‌های برنامه‌نویسی، سایت و پشتیبانی را نیز دربر می‌گیرند. این سیستم فواید زیادی دارد؛ کاهش سوخت در نتیجه کاهش آلودگی هوا و کاهش هزینه از مهم‌ترین این فواید هستند. از ویژگی‌های منحصربفرد این سامانه تفاوت‌هایی است که در دیگر محصولات مشابه نیست. از جمله سرویس کودک و سرویس بانوان، که مثلا در سرویس کودک راننده موظف است کودک را ضمن سوار و پیاده کردن، تا در خانه یا مهدکودک همراهی کند یا در سرویس بانوان حتما یک خانم راننده خواهد بود. انتخاب نوع خودرو و سرویس تشریفات، مباحث امنیت و ایمنی و اشتراک‌گذاری سفر از دیگر ویژگی‌های این سامانه است.

 همکاری با تاکسی‌سرویس‌ها

او درباره حاشیه‌های ایجادشده در اعتراض برخی از مراکز تاکسی‌سرویس نیز گفت: «ما برای این مراکز نیز راهکاری اندیشیده‌ایم. قرار است در آینده پنلی در اختیار آنها قرار گیرد و آنها هم با توجه به توافقی که خواهیم کرد، دچار ضرر و زیان نشوند. در بحث آمدن سرمایه‌دار برای سرمایه‌گذاری روی محصولات دانشجویی طی چندسال اخیر حرکات خوبی شکل گرفته است و این اعتماد کم‌کم در حال ایجاد شدن بین سرمایه‌داران برای سرمایه‌گذاری روی محصولات دانشگاهی است.»