شناسهٔ خبر: 23111701 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان:

دستاوردهای علمی پژوهشگران باید به بخش صنعت معرفی شود

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با تاکید بر ضرورت معرفی دستاوردهای علمی پژوهشگران به بخش صنعت گفت: توجه به امر پژوهش، راه برون رفت از چالش های اقتصادی کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، دکتر سیف الله سعدالدین از اساتید با سابقه و برجسته دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه سمنان است که اخیرا از سوی موسسه THOMSON REUTERS  به عنوان پژوهشگر یک درصد برتر پراستناد بین المللی بر اساس شاخص ISI-ESI معرفی شد.

کسب این افتخار بزرگ علمی برای جامعه دانشگاهی استان سمنان بهانه ای شد تا در گفتگویی صمیمی با وی به بررسی موضوعات مرتبط با این قشر بپردازیم.

گفتنی است سعدالدین علاوه بر عضویت در هیات علمی دانشگاه سمنان، در حال حاضر ریاست پارک علم و فناوری این دانشگاه را نیز برعهده دارد و در هفته پژوهش امسال نیز مسئولیت دبیری سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان را عهده دار بود.

در بخش اول گفتگو با سیف الله سعدالدین، نتایج و ابعاد سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان تشریح شده است.

بخش اول این گفتگو را در ادامه می خوانید:

مرآت- لطفا اهداف برپایی سومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری استان  را تشریح کنید.

حدود 3 سال پیش بود که تفاهم نامه ای میان وزارت کشور و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منعقد شد تا برگزاری برنامه های هفته پژوهش و فناوری در استانها به صورت متمرکز انجام شود.

اولین بار این اتفاق در سال 94 رخ داد که در آن سال نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری به عنوان یکی از برنامه های اصلی این هفته توسط پارک علم و فناوری برگزار شد.

در سال گذشته نیز این نمایشگاه در شاهرود برگزار شد و امسال نیز سومین دوره این نمایشگاه توسط پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان در شهر سمنان برگزار شد.

برای برگزاری این نمایشگاه از فضای دانشگاه پیام نور استفاده شد که سالن اصلی و اتاق های جانبی آن حدود 2 هزار متر مربع وسعت داشت.

در این نمایشگاه 72 غرفه پیش بینی شده بود که در آنها بیش از 200 محصول توسط شرکت های دانش بنیانی که مورد ارزیابی و تایید معاونت علمی و فناوری قرار گرفته بود به معرض نمایش گذاشته شد.

لازم به ذکر است که در این نمایشگاه علاوه بر حضور شرکت های دانش بنیان، دستگاه های اجرایی و شرکت های مستقر در پارک های علم و فناوری نیز حاضر بودند و به ارائه محصولات و پژوهش های خود پرداختند. 

در این نمایشگاه تلاش شده بود از ظرفیت مدیران دستگاه های اجرایی برای یاری شرکت های دانش بنیان و واحدهای مستقر در پارک علم و فناوری استفاده شود که به این منظور از بستری تحت عنوان پنل های تخصصی استفاده شد. 6 پنل تخصصی و 10 کارگاه آموزشی نیز در مجاورت نمایشگاه برگزار شد که در آنها موضوعاتی از قبیل توسعه واحدهای تحقیق و توسعه، مالکیت فکری، نحوه جذب واحدهای پارک علم و فناوری و مرکز رشد و نیز ثبت ایده ها و اختراعات صنعتی به بحث و بررسی گذاشته شد. نکته جالب آنکه استقبال خوبی هم از این کارگاه ها صورت گرفت و مسائل به صورت حضوری و علمیاتی مطرح می شد. 

خوشبختانه تعدادی از شرکت ها طی قراردادهایی محصولات خود را با ظرف های مقابل به فروش رساندند و برخی دیگر هم مقدمات انعقاد قرارداد را فراهم کردند. 

در خصوص هزینه های نمایشگاه هم این را اعلام کنم که مبلغ بسیار جزئی از شرکت ها و غرفه داران دریافت شد که برای امورات جاری نمایشگاه هزینه شد و در عمل کسر بسیار کوچکی از هزینه های برگزاری نمایشگاه را شامل می شد. حتی از برخی شرکت های تحت نظارت پارک های علم و فناوری هزینه ای دریافت نشد و آنها در غرفه های مربوط به پارک ها حضور یافتند.

مرآت- مهمترین دستاوردهای برگزاری چنین نمایشگاه هایی بویژه در حوزه علم و فناوری چیست؟

نمایشگاه پژوهش و فناوری اساسا یک نمایشگاه تجاری نیست، این نمایشگاه فرصتی را فراهم می کند تا علاقه مندان با دستاوردهای شرکت های فناور آشنا شوند و سطح ایده ها را از نزدیک مشاهده کنند که این امر به ارتقای سطح فعالیت پژوهش ها منجر خواهد شد.

مورد دیگر آنکه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان از مشکلات بخش های تولیدی و خصوصی مطلع شوند تا آنها را در حل مشکلاتشان یاری کنند. از آن طرف نیز واحدهای صنعتی با توان پژوهشگران آشنا می شوند تا برنامه های خود را بر آن اساس دنبال کنند.

همچنین این نمایشگاه کمک می کند تا مسئولان دستگاه های اجرایی استان نیازهای مجموعه های تحت نظر خود را از همین شرکت ها تامین کنند. یکی از راههای بسیار موفق برای حمایت از شرکت های فناور آن است که فضایی ایجاد شود تا محصولات این شرکت ها خریداری شود. بارها تاکید کرده ایم فضایی فراهم شود تا دستگاه های استان نیازهای خود را از شرکت های داخل استان تامین کنند. معتقدم خرید محصولات فناورانه بهترین راه برای تشویق و حمایت از فعالان این عرصه است. طبیعتا در آن شرایط ، زنجیره منظمی خواهیم داشت که به اقتصاد مولد و دانش بنیان منجر می شود. همچنین با توجه به منطبق بودن تولیدات فناورانه با تکنولوژی های روز موضوع صادرات این محصولات نیز محقق خواهد شد.

مرآت- در خصوص روند برگزاری نمایشگاه ارزیابی صورت گرفته است؟

بله، از غرفه های حاضر در نمایشگاه در چند سطح ارزیابی شده است. نخست آنکه یک تیم متشکل از اعضای هیات علمی و نیز صاحبان صنایع، کلیه شرکت های حاضر را مورد داوری قرار دادند و یک غرفه برتر از بخش خصوصی و یک غرفه برتر از بخش دولتی رادر پایان نمایشگاه انتخاب کردند که شرکت گاز استان در بخش دولتی و شرکت کلران در بخش خصوصی انتخاب شدند.
ارزیابی دیگری نیز در دو سطح دیگر توسط دکتر خوش قلب نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و خانم دکتر گودرزی نماینده وزارت کشور صورت گرفت که نتایج آن هنوز به ما اعلام نشده است.

ادامه دارد...

برچسب‌ها: