شناسهٔ خبر: 23099350 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

بهارستانی‌ها در گفت و گو با «ایران» تأکید کردند

تکذیب افزایش حقوق نمایندگان مجلس

الان موعد بودجه مجلس نیست که از این تصمیم‌ها بگیریم. بودجه مجلس را تازه اردیبهشت‌ماه تقسیم می‌کنند و آن زمان مشخص می‌شود حقوق نمایندگان چقدر خواهد بود.

صاحب‌خبر -

ایران آنلاین«دروغ است»؛ این پاسخ تعداد زیادی از نمایندگان به خبر افزایش حقوق‌هایشان برای سال 97 است. از دو روز پیش که برای اولین بار خبر این اقدام منتشر شده تا الان حرف و حدیث‌های زیادی درباره افزایش حقوق نمایندگان مجلس به میان آمده است؛ برخی از افزایش 70 درصدی حقوق آنها گفته‌اند و برخی دیگر هم خبر داده‌اند که حقوق مجلسی‌ها به مرز 10 میلیون تومان خواهد رسید. به موازات همین خبرها هم اعلام شد که کار افزایش حقوق نمایندگان مجلس در یک کمیته 5 نفره که مستقیماً زیر نظر رئیس مجلس است پیش می‌رود. کمیته‌ای که ترکیب آن این گونه عنوان شده است؛ بهروز نعمتی عضو هیأت رئیسه و حسن زمانی مشاور رئیس مجلس به نمایندگی از هیأت رئیسه در کنار سه عضو کمیسیون برنامه و بودجه یعنی محمدرضا تابش، محمد حسینی و عبدالرضا مصری. البته از این جمع حداقل دو نفر یعنی محمدرضا تابش و بهروز نعمتی در گفت‌وگو با «ایران »عضویت در چنین کمیته‌ای و همین طور اساس تشکیل کمیته  پنج نفره را تکذیب کرده‌اند. همچنین یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم به «ایران» می‌گوید که هرگز چنین تصمیمی اتخاذ نشده و کمیسیون برنامه و بودجه‌ هم نماینده‌ای برای حضور در کمیته مذکور نفرستاده است.

    هجوم مجازی ، در پی خبری نادرست
از واکنش دیروز فضای مجازی به اخبار مربوط به افزایش حقوق نمایندگان مجلس این گونه برمی‌آمد که حداقل اخبار منتشر شده در میان افکار عمومی کاملاً پذیرفته شده است. این را می‌شد از حملات مختلف به مجلسی‌ها بابت افزایش حقوق نمایندگی دانست. مخصوصاً جایی که اخبار مربوط به این افزایش حقوق در قیاس با وضعیت اقتصادی نه چندان مساعد مردم قرار می‌گیرد. حتی رسانه‌های رسمی نیز اصل را بر صحت این خبر گذاشته‌اند. به طور مثال سایت تابناک در این رابطه نوشت: «به نظرشما عادلانه است که حقوق نمایندگان 11برابر حقوق کارگران باشد؟» اما در آن طرف ماجرا تا اینجای کار هیچ نماینده‌ای نیست که خبر مربوط به این تصمیم را تأیید کرده باشد. حتی اولین خبر منتشر شده در این رابطه هم به نقل از «منابع آگاه» ذکر شده است. هر چند باز هم در همان فضای مجازی بسیاری از افراد این موضوع یعنی عدم تأیید افزایش حقوق مجلسی‌ها توسط خود نمایندگان را طبیعی دانسته‌اند و گفته‌اند که با توجه به فشارهای جامعه، باید هم این نمایندگان افزایش حقوق خود را تکذیب کنند. محتاطانه‌ترین نوع واکنش مربوط به افرادی می‌شد که از نمایندگان خواسته بودند در صورت عدم صحت این موضوع، فیش حقوقی خود در امسال و اوایل سال آینده را به صورت عمومی منتشر کنند. درخواستی که باز هم در دل آن به نوعی صحت قائل شدن برای موضوع افزایش حقوق نمایندگی نهفته است.
    همه تکذیب می‌کنند
با وجود این هیچ نماینده‌ای در گفت‌وگو با «ایران» این موضوع را تأیید نمی‌کند. البته تنها یک نفر است که اصل خبر را تکذیب هم نمی‌کند؛ غلامعلی جعفرزاده، عضو کمیسیون برنامه و بودجه. او می‌گوید که به هیچ عنوان در جریان این خبر نیست و باید آن را پیگیری کند. اما نمایندگان دیگر همچون علی قربانی و محمدرضا تابش، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه و بهروز نعمتی سخنگوی هیأت رئیسه می‌گویند موضوع مطرح شده در رسانه‌ها درست و دقیق نیست. محمدرضا تابش و بهروز نعمتی البته عضویت خود در کمیته 5 نفره را هم تکذیب می‌کنند. از جمله محمدرضا تابش با یادآوری تغییر آیین‌نامه مجلس توضیح می‌دهد که «با این تغییرات دیگر کمیسیون برنامه و بودجه نقشی در بستن بودجه مجلس ندارد و کار را هیأت رئیسه انجام می‌دهد. کمیسیون هم فقط یک نقش مشورتی دارد که خیلی جدی نیست. با این توصیف اخبار منتشر شده درباره تشکیل آن کمیته یک نوع بزرگنمایی بدون صحت است.» علی قربانی، نماینده بجنورد و عضو کمیسیون برنامه و بودجه هم این اخبار را «دروغ» عنوان کرده و می‌گوید: «اصلاً الان موعد بودجه مجلس نیست که از این تصمیم‌ها بگیریم. بودجه مجلس را تازه اردیبهشت‌ماه تقسیم می‌کنند و آن زمان مشخص می‌شود حقوق نمایندگان چقدر خواهد بود. از الان نه هیچ بحثی درباره تشکیل جلسات برای این کار است و نه بحثی برای افزایش حقوق نمایندگان.» به جز این نمایندگان، عزت‌الله یوسفیان ملا و غلامرضا حیدری هم به «ایران» می‌گویند که چنین چیزی صحت ندارد و آن را تکذیب می‌کنند.
    فرمان ایست توسط نمایندگان
با وجود همه این تکذیب‌ها اما همین نمایندگان معتقدند به دلیل بالا بودن مخارج کار نمایندگی از جمله پرداخت حقوق پرسنل دفتری، اجاره دفتر در شهرهای مختلف، حمل و نقل پر هزینه نمایندگان بین شهرهای مختلف و تهران و از این دست مسائل، حقوق فعلی نمایندگی کفاف این کار را نمی‌دهد. علی قربانی در همین خصوص به «ایران »توضیح می‌دهد: «ما حتی برای تردد در سطح تهران وقتی از ماشین مجلس استفاده می‌کنیم موظف هستیم به ازای هر ساعت 30 هزار تومان پرداخت کنیم که این مبلغ از حقوق ماهیانه نمایندگان کسر می‌شود.» اما مهم‌تر از این موضوع باید به بحث دیگری اشاره کرد. جایی که همین نمایندگان می‌گویند در صورت تصویب چنین مواردی به مخالفت با آن بر خواهند خواست. چهره‌های دیگری از نمایندگان مجلس هم بوده‌اند که در گفت‌وگو با رسانه‌های دیگر همین حرف را زدند؛ از جمله چهره‌هایی چون پروانه سلحشوری، محمد جواد فتحی، حسینعلی حاجی دلیگانی و سکینه الماسی. این موضعگیری را شاید بتوان امیدوارکننده‌ترین موضعگیری در قبال اخبار افزایش حقوق نمایندگان دانست. چرا که اگر برخلاف تکذیب‌های انجام شده این حرکت انجام شود، باز هم امید هست که عده‌ای در خود مجلس جلوی آن را بگیرند.