شناسهٔ خبر: 23098381 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

روستاییان و مددجویان کمیته امداد خوشاب؛ پیشرو در اقتصاد مقاومتی

گروه شهرستان‌ها: کمیته امداد شهرستان خوشاب برای اولین بار با ورود به صنعت برق کشور و ایجاد نیروگاه‌های پراکنده در این شهرستان، گامی بزرگ در صنعت خودکفایی برق کشور و خودکفایی مددجویان تحت پوشش در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گرفته، برداشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گرفته، کمیته امداد شهرستان خوشاب با برداشتن گامی بزرگ در تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی کمک زیادی به خودکفایی مددجویان و تولید برق در کشور کرده، کمکی که هر چند در آغاز اندک است ولی راهی است که کشور را از وابستگی به بیگانگان رها می‌کند و قدم بزرگی در خودکفایی مددجویان تحت پوشش است.

ابراهیم خطیب، رئیس کمیته امداد شهرستان خوشاب درهمین زمینه، با اظهار اینکه 12 میلیارد ریال وام خوداشتغالی به مددجویان این شهرستان در سال گذشته پرداخت شده است، به خبرنگار ایکنا، گفت: از سال 96 تاکنون برای دریافت 16 میلیارد ریال، مددجویان به بانک معرفی شده‌اند که چهار میلیارد ریال آن توسط بانک‌های عامل به مددجویان پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه وام‌های خوداشتغالی در سال جدید برای کشاورزی، دامپروری، تولیدی و صنعتی پرداخت شده است، ادامه داد: در سال 96 با انعقاد قرار داد بین کمیته امداد خراسان رضوی و شرکت‌های برق، هشت نفر از مددجویان این شهرستان در روستاهای سوزنده، سیدآباد، مشکان و دهنه‌شور اقدام به ساخت نیروگاه خورشیدی کردند و 30 نفر دیگر از طریق وام‌های خوداشتغالی در سال جدید برای تولید 150 کیلووات برق در انتظار تأیید برای ساخت هستند.

رئیس کمیته امداد خوشاب با بیان اینکه در زمینه خوداشتغالی طرح تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی یکی از بهترین طرح‌ها برای درآمدزایی و اشتغال مددجویان تحت پوشش است، افزود: در این طرح، 230 میلیون ریال وام خوداشتغالی به مددجویان پرداخت می‌شود که آن‌ها از طریق درآمد این طرح می‌توانند در مدت چهار سال، وامشان را تسویه کنند و به خودکفایی برسند.

در همین رابطه سیدرضا دیواندری، رئیس اداره توزیع برق شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه هشت نیروگاه خورشیدی توسط مددجویان کمیته امداد این شهرستان به ظرفیت 40 کیلووات راه‌اندازی شده است، افزود: کار این نیروگاه‌های خورشیدی تقریبا تمام شده و منتظر تحویل پیمانکار برای نصب کنتورهای مربوطه برای وصل به شبکه سراسری هستیم.

وی ادامه داد: با نصب کنتورهای دو طرفه، برق تولیدی توسط این نیروگاه‌ها توسط سیستم فهام از مشهد قرائت و میزان برق تولیدی براساس قرارداد محاسبه و به حساب مددجویان کمیته امداد واریز می‌شود.

وی بیان کرد: در صورتی که مشترکان صنعت برق بخواهند در سال اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال در زمینه نیروگاه‌های خورشیدی که مزایای زیادی دارند سرمایه‌گذاری کنند، می‌توانند به میزان مصرف برق کنتور خریداری شده از طریق وام‌هایی که در اختیارشان قرار داده می‌شود اقدام به تولید برق از طریق نیروگاه‌های خورشیدی کنند.

رئیس اداره توزیع برق شهرستان خوشاب با بیان اینکه برای هر کیلووات برق تولیدی نیاز به 10 متر مربع زمینی است که سایه نداشته باشد و آفتاب‌گیر باشد، تصریح کرد: براساس قرار داد منعقده، برق تولیدی بر اساس نرخ تعیین شده تا 20 سال تضمینی خریداری می‌شود.

علی اکبر ملکی