شناسهٔ خبر: 23084572 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

ظرفيت انرژي هاي تجديدپذير به 600 تا 700 مگاوات خواهد رسيد

رئيس سازمان انرژي هاي تجديد پذير و بهره وري انرژي برق گفت: تا پيک سال آينده ظرفيت انرژي هاي تجديد پذير از 420 مگاوات به 600 تا 700 مگاوات مي رسد که رشد مناسبي محسوب مي شود.

صاحب‌خبر -

فقط 34 ميليارد تومان از عوارض برق به انرژيهاي نو پرداخت شده استسيد محمد صادق زاده در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما،افزود: 600 تا 700 مگاوات نيروگاه تجديدپذير نيز در حال احداث است که به مرور به مدار توليد افزوده خواهد شد.

وي گفت: بيش از 2 هزار مگاوات قرارداد خريد تضميني برق امضاء شده است.
معاون وزير نيرو گفت:­ مطمئن هستيم تعهد وزارت نيرو براي احداث 5 هزار مگاوات نيروگاه تجديد پذير براساس برنامه ششم توسعه در طول 5 سال محقق خواهد شد.
وي افزود: مردم در بخش خصوصي در حوزه تجديد پذير بسيار خوب فعال شدند و نيروگاه هاي بزرگ و کوچک پشت بامي راه اندازي کردند.
صادق زاده گفت: حدود هزار نيروگاه کيلوواتي کوچک شهروندان احداث کردند که در حال بهره برداري است که اميدواريم اين تعداد بزودي به 2 هزار نيروگاه کوچک و پراکنده برسد.
وي افزود: قيمت خريد برق از نوع نيروگاه ها به ازاي هر کيلووات ساعت 700 تا 800 تومان است به همين دليل موسسات مالي و بانک هزينه سرمايه گذاري نيروگاه هاي خورشيدي را تقبل مي کنند.
صادق زاده گفت: با 25 تا 30 ميليون تومان هر مشترک مي تواند يک نيروگاه 5 کيلوواتي خورشيدي بالاي پشت بام خانه اش نصب کند، که هرماه 600 تا 700 هزار تومان از محل فروش برق توليدي آن به شبکه درآمد ايجاد مي شود و با اين مقدار بسادگي اقساط وام اين نوع نيروگاه هاي کوچک پشت بامي از محل درآمد حاصل از فروش برق تامين مي شود.

فقط 34 ميليارد تومان از عوارض برق به انرژيهاي نو پرداخت شده است

رئيس سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهره وري انرژي گفت: امسال از مجموع هزار و 100 ميليارد تومان عوارض مصرف برق که از طريق قبوض برق از مشترکان دريافت مي شود تاکنون سازمان برنامه و بودجه 34 ميليارد تومان به انرژي هاي تجديدپذير تخصيص داده است.

وی با اشاره به اينکه مشترکان برق به ازاي مصرف هر کيلووات ساعت برق 50 ريال عوارض پرداخت مي کنند افزود: با 40 درصد از اين عوارض نيروگاه هاي خورشيدي ساخته مي شود و 60 درصد بقيه در بخش ديگري براي توسعه برق روستايي استفاده مي شود.
وي گفت: در حال مذاکره با سازمان برنامه و بودجه هستيم تا رقم پرداختي از عوارض به بخش انرژي هاي تجديدپذير اصلاح شود.
صادق زاده اضافه کرد: اين معاونت درخواست 500 ميليارد تومان به سازمان برنامه بودجه داده است که تاکنون با 34 ميليارد تومان آن موافقت و پرداخت شد.
وي گفت: اميدواريم با درخواست تخصيص بقيه اعتبار انرژي هاي تجديدپذير از محل عوارض موافقت شود تا بتوانيم حقوق سرمايه گذاراني راکه از ماطلب دارند، پرداخت کنيم.
معاون وزير نيرو ادامه داد: با منابعي مالي که از محل پرداخت عوارض مردمي دريافت مي شود نيروگاه تجديدپذير احداث مي کنيم و برق حاصل از توليد اين نيروگاه را به شبکه برق سراسري مي فروشيم که يک پنجم تا يک ششم هزينه نيروگاه ها تامين مي شود و بقيه هزينه ها از عوارض تامين مي شود.
صادق زاده گفت: عوارض برق در سال 96 ، هزار و صد ميليارد تومان در قانون بودجه پيش بيني شد،و خوشبختانه همين مقدار نيز وصول و به حساب خزانه دولت واريز شده است.
وي اضافه کرد: اختلاف نظري با سازمان برنامه وبودجه ايجاد شده که آنها تصور مي کنند اين منابع جزو منابع عمومي دولت است و مي توانند در هزينه هاي جاري استفاده کنند، که در اين زمينه مشغول مذاکره براي حل اختلاف هستيم.
معاون وزير نيرو افزود: درسال گذشته ظرفيت توليد انرژي تجديدپذير ناچيز بود، 68 ميليارد تومان از 700 ميليارد تومان که بايد تخصيص مي يافت به بخش انرژي هاي تجديدپذير پرداخت شد.
وي اضافه کرد: امسال به دليل رشد و توسعه انرژي هاي تجديدپذير حداقل بايد 40 درصد منابع لازم تخصيص يابد.