شناسهٔ خبر: 23093628 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) اردکان:

هنوز به ایده آل وحدت حوزه و دانشگاه نرسیده ایم

مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) اردکان گفت: در بحث وحدت حوزه و دانشگاه قطعا به گفته های مد نظر امام خمینی (ره) و شهدای چون شهید مطهری نرسیدیم اما به آن نزدیک شده ایم ولی کافی نیست.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  اردکان گویا؛ حجت الاسلام حمید کمالی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مفتح در خصوص وحدت حوزه و دانشگاه گفت: حوزه و دانشگاه در مبادی علمی کشور تاثیر گذار است و اگر کسی طالب علم باشد باید در این دو مکان به دنبال آن باشد. آموزش و پرورش نیز مقدمه ای بر ایجاد مبانی علمی کشور است. در مباحث علمی وحدت حوزه و دانشگاه می تواند به این معنا باشد که دانشگاه از علم حوزه استفاده کند و هم حوزه از علم دانشگاه.

مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) اردکان افزود: در دانشگاه می توان از نیروهای حوزوی و مبلغان برای پاسخ گویی به مسائل دینی و فراگیری متون حوزوی استفاده کرد و از اساتید دانشگاه نیز می توان در حوزه استفاده کرد چرا که بسیاری از علوم انسانی در دانشگاه در حال تدریس است و می توان از روش های این علوم در حوزه استفاده کرد که در حال حاضر بیش از 30 رشته ای که در حوزه تدریس می شود از دانشگاه کمک گرفته شده و تلفیقی از دین و دانشگاه است.

وی ادامه داد: در دانشگاه بسیاری از دانشجویان هستند که به علوم حوزوی علاقه داشته و خواهان یادگیری آن هستند و برای دانشجویان در حال تحصیل و حتی فارغ التحصیل دانشگاه فضایی فراحم شده است به نام «مهندس طلبه» که دانشجویان فنی می توانند دروس حوزه را به صورت حضوری و مجازی بگذرانند. حوزه-دانشگاهی نیز به صورت مجازی در حال فعالیت است که مورد استقبال دانشجویان قرار گرفته  است که یکی از جنبه های وحدت را در زمینه دینی نشان می دهد.

مدیر حوزه علمیه امام صادق (ع) با اشاره به وحدت روشی اظهار داشت: وحدت روشی به این معناست که دانشگاه بتواند از روش های حوزه و حوزه نیز از روش های دانشگاهی استفاده کند. روش هایی برای درس خواندن، مباحثه کردن وپیش مطالعه، مطالعه و ... وجود دارد که در علوم حوزوی بشتر مشاهده می شود و دانشگاهیان می توانند از آن استفاده کنند و طلاب نیز می توانند از مباحث علمی، تحقیقی و پژهشی و پایان نامه نویسی به معنای پژوهشی نیز استفاده کنند.

حجت الاسلام کمالی تاکید کرد: جلوه دیگر از این وحدت، وحدت جبهه‌ای است، وحدتی که مورد توجه خاص امام و رهبری بوده و هست. وحدت جبهه‌ای به این معناست که با همه تمایزات فکری و رفتاری که بین حوزه و دانشگاه ممکن است وجود داشته باشد، این دو نهاد در عرصه اجتماعی و سیاسی در یک جبهه در مقابل دشمن مشترک قرار گیرند.

وی تصریح کرد: در بحث وحدت حوزه و دانشگاه قطعا به گفته های مد نظر امام خمینی (ره) و شهدای چون شهید مطهری  نرسیدیم اما به آن نزدیک شده ایم ولی کافی نیست. انسان باید علاوه بر برنامه هایی که شعار گونه است، برنامه های عملی نیز در نظر بگیرد تا بتوانیم نتایج آن را ببینیم. نام‌گذاری وحدت و دانشگاه نشان از تیزبینی و آینده‌نگری است چراکه حوزه و دانشگاه تأمین‌کننده نصاب علمی یک کشور محسوب می‌شوند. هرچند ممکن است علومی که در این دو نهاد مقدس موردبحث و بررسی قرار می‌گیرد از یک سنخ نباشد؛ اما هر دو یکی است و آن خدمت به جامعه اسلامی است.

انتهای پیام/